Skip to Content

<

Field of Aino

A cache by tervajorkki Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/15/2010
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Have you already seen Slimmy cache? Now for something completely different.
Ainola grassfield, which is sized 115 m x 130 m is a place for Järvenpää's Palloseura JÄPS football games. The field is surrounded by a ground artificial wall, so the ball does not go astray too easily.

This field has got her name according to the nearby residing village "Ainola" which used to be the home of Finnish composer Jean Sibelius and his wife Aino. So it is pretty easy to presume, that this cache is also having the name according to Aino.

Ja sitten pientä palautetta meille geokätköilyä harrastaville: Field Of Ainolla kävi paikallisen jalkapalloseuran edustaja juttelemassa erään loggauksen mukaan ja pyysi välittämään viestin. Nimittäin seura saa tuloja pitämällä mainoksia siinä telineessä ja valitettavasti kätkön etsijät eivät kaikki osaa riittävän varovasti purkkia etsiä,

Ja painotetaan nyt sitten, että jollette ole pikkulapsina työntäneet sukkapuikkoa tai ruuvia sähkörasiaan ja saaneet sähköiskua (kuten Tervajörkki on saanut) niin tässä kohteessa on tarjolla siihen hyvä mahdollisuus. Mainostaulun valaisimen liitäntärasiassa on sähköt, ja jos avaatte rasian kätköä etsiessänne, teette sen aivan omalla vastuullanne. Siihen sähkörasiaan ei ole syytä mennä missään nimessä koskemaan. Siellä on ihan oikeasti sähköt. Noita valerasioita kun kuitenkin on aika monessa vastaavan tapaisessa kohteessa kätköpurkkina.

Vaikka T-arvo ei kiipeilyyn viittaakaan, ovat jotkut kiipeilleet telineessä, eikä sekään kuulemma haittaa, mutta kun innokkaimmat ovat repineet mainostauluja irti päästäkseen paremmin kiipeämään tai kätkön löytääkseen. Nykyiseen mainostauluun oli kuulemma nyt tehty vahvemmat kiinnitykset, mutta vielä oli selvästi huoli mainostaulun säilymisestä ehjänä geoeroosion uhkaamana.
Mies painotti, että kätköä vastaan ei ole mitään, eikä edes kiipeily haittaa, mutta paikkoja ei saisi rikkoa.

Eli nyt siis tässä kätkökuvauksessa ilmaistaan spolerityyliin, että kiipeileminen ja mainostaulujen riuhtominen on täysin turhaa ja kätkö löytyy täysin ilman tällaista toimintaa! Veikkaanpa, että myötämielisyys kätkön sijaintia kohtaan pian katoaa jos päätön meininki paikalla jatkuu. On se vaan harmi mitä tämä hieno harrastuksemme saa joskus aikaan

Muuten, etäisyys Kyrölän steissin purkkiin on 141 metriä. Kyseinen kätkö oli pois pelistä monta kuukauta silloin kun tämä laitettiin, joten tallataan nyt sitten taas näitä sääntöjä.

And then, some thoughts about logging this cache:

Tervajörkki does not really like to see on his own caches any log entries which represent laziness or other kind of behavior which can be seen as just some characters like KK TFTC or similar or just smileys.
Imagine, that creating a geocache and keeping it searchable takes more time than it took from you to write a log - wouldn't it be just equal, that you share your experiences with the other cache hunters, by creating a high quality log?

Some logs posted on Geocaching.com offer only a snapshot into the geocaching adventure, but great logs produce a panoramic view of the geocaching quest. Great logs inform other geocachers of what they might expect on their caching adventure. They also reward cache owners, who enjoy reading about the experiences of those seeking their caches. Share your experience beyond a TFTC (Thanks for the Cache) or TNLN (Took Nothing Left Nothing) log by following these 5 tips:

1) See it and Say it - Describe what you saw and experienced on your way to the cache. Did you see a rare bird, a hidden waterfall, or George Clooney? Tell folks about it.
2) Be a Superhero - If there are new conditions in the area, like a fallen tree, warn other cachers.
3) Talk about Trades - Tell people what is in the cache container along with what you took and what you left.
4) Shout Out for the Cache Owner - Thank the cache owner for placing the cache.
5) Learn from Others - Geocaching.com site has "Lost and Found Promotion" possibility to nominate great geocaching logs.

Ja lopuksi joitakin ajatuksia tämän kätkön loggaamisesta:
Tervajörkki ei oikeastaan halua nähdä omilla kätköillään käyneiden logeja jotka edustavat laiskuutta tai muuta sellaista käytöstä jonka havaitsee esimerkiksi siitä että käytetään vain pari kirjainta kuten KK tai TFTC tai vastaavaa,
tai pelkkiä hymiöitä. Kuvittele mielessäsi, että kätkön tekeminen ja ylläpitäminen vie paljon enemmän aikaa kuin sinä käytät loggaamiseen - eikö mielestäsi ole tasapuolista, että jaat muille kävijöille kokemuksiasi muutenkin kuin lyhenteillä?
Jotkut loggaukset Geocaching.com sivuilla antavat vain hyvin lyhyen kuvauksen geokätköilyseikkailusta. Tästä poiketen erinomaiset loggaukset tarjoavat panoraamaisen näkemyksen kätköilijän matkasta.
Hienot loggaukset informoivat muita kätköilijöitä seikoista joita kannattaa ottaa huomioon kätköä etsittäessä. Ne toimivat myös mielenkiintoisena luettavana kätkön tekijälle ja omistajalle, joka usein nauttii kätköä etsineiden kokemuksista.

Jakakaa siis kokemuksianne logeissa, käyttäen enemmän kirjaimia kuin TFTC (Tattis tästä purkista) tai TNLN (En ottanut mitään enkä laittanut mitään) seuraten seuraavia viittä pikku neuvoa:

(1) Näit sen ja voit myös sanoa sen - Kuvaile mitä näit ja koit matkalla kätkölle. Näitkö harvinaisen linnun, piilossa olevan vesiputouksen tai jonkun julkimon? Kerro muillekin siitä!
(2) Ole Supersankari - Jos kätköllä on uusia löytämiseen vaikuttavia seikoja, kuten esim. kaatuneita puita, kerro muillekin asiasta.
(3) Kerro purkissa olevista esineistä, matkalaisista, geokolikoista, mainiten mitä laitoit tai otit mukaasi.
(4) Laita viestiä kätkön omistajalle - kiitä siitä että sait tämän kokemuksen.
(5) Opi muilta kätköilijöiltä - Geocaching.com sivuilla on mm. hyvien loggausten promotioneja.

Additional Hints (Decrypt)

Rv xhaaba xägxövyvwä ivaxrvyyä zvgääa grr...

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

1,242 Logged Visits

Found it 1,185     Didn't find it 32     Write note 12     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 7     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.