Skip to content

This cache has been archived.

Nachtraaf: Ondanks alles vermoed ik dat deze cache door een bepaald clubke gesaboteerd werd... Maar ik kan dat uiteraard niet hard maken.

Ik heb geen zin om hier in de komende weken langs te gaan dus mag iemand anders een poging wagen om in dit prachtige bos een geocache aan natuurliefhebbende geocachers aan te bieden... hou wel in gedachte dat er mensen zijn die vinden dat het bos van en voor hen alleen is... ik ben het hier in ieder geval beu...

More
<

De Schim van de Kluizenaar

A cache by hetcomplot adopted by Nachtraaf Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/01/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De benaming Kluisberg ten noordwesten van Jansheideberg verwijst naar de vroegere aanwezigheid van kluizenaars in het Hallerbos.

Ook de vroegere houwnamen Cluyshaghe en taille de l'hermitage (de Franse vertaling) getuigen hiervan. De oudste rechtstreekse verwijzing dateert uit 1375, wanneer de gemalin van Albrecht van Beieren de kluizenaar van het Hallerbos een aalmoes geeft. Uit handvesten zijn ook de namen bekend van negen kluizenaars uit de periode 1455-1503. Elk van hen wordt aangeduid als 'priester en heremiet'. Maar vanaf 1505 verdwijnen deze bosmonniken uit de archieven...

Twee onder hen zijn er vermoord en liggen begraven in het Hallerbos. Althans dat denkt men...Na intens onderzoek konden we aantonen dat die zogenoemde begraafplaats niet het Rondauke is, maar wel bovenstaande locatie.

Het enige wat wij konden opmerken, was geen grafplaats. Maar een donkere schaduw, of meer een schim die boven de grond zweefde. Plots was een heel schel geluid te horen en ...het verdween gewoon gevolgd door een ijzige stilte in het hele bos...alsof de tijd stilstond...

Bovenstaande locatie geven we vrij om jullie de kans te geven om deze schim ook te zien. Misschien helpt het jullie om de Kluizenaar te ontmoeten. Vergeet de extra gegevens niet te noteren!

Zo ziet het er eind april uit...

Hallerbos rond eind april

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.