Skip to Content

This cache has been archived.

meelhopper: Doortje gaar slapen. Bedankt voor de vele bezoekjes.

More
<

Het speelbos van Doortje de huiself

A cache by Team Meelhopper Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/26/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze cache is oorspronkelijk van Houtwurm en door mij geadopteerd eind 2012.
Op 1 maart 2013 is het eind coord aangepast en zo ook de spoilerfoto.

het speelbos van Doortje de huiself

Doortje  

Meer dan 200 jaar geleden, in 1809 om precies te zijn, kwam koning Lodewijk Napoleon naar Tilburg en gaf Tilburg stadsrechten. Maar, hij kwam alleen niet alleen.
De koning was de enige man die nog een huiself had, haar naam was Doortje.

Doortje mocht dan ook altijd mee op reis zodat de koning aan iedereen kon laten zien dat hij een huiself had.Nu was de koning niet zo goed voor zijn elf, en zij had dan ook een plannetje om tijdens de verre reis naar Tilburg te ontsnappen.

Wat de koning niet wist was dat er in de bossen rond Tilburg nog een paar moerasdwergen leefden.

Moerasdwergen kunnen het erg goed vinden met huiselfen. Toen zij hoorden dat Doortje wilde ontsnappen maakten zij een plan.

Als de koning 's morgens vroeg over de paden tussen Rey's hof en het wandelbos zou rijden met zijn rijtuig, zouden de dwergen zorgen dat de paarden op hol zouden slaan en de koets op zijn kant zou vallen
zodat Doortje kon ontsnappen.Toen de dwergen op de vroege morgen van de 18e grasmaand de koets in de verte aan zagen komen rijden, maakten ze zich klaar om de paarden te laten schrikken. Bifur, de oudste en meest wijze dwerg, stuurde zijn neef Bombur de boom in die over het pad hing en liet hem wachten tot de paarden onder hem door liepen. Toen sprong hij uit de boom in de manen van het paard. Razendsnel klom hij omhoog naar de oren van het dier en riep heel hard: "Boe!". Het paard schrok zo erg dat hij het op een lopen zette.

Bifur en de rest van de moerasdwergen hadden ondertussen een stuk verderop een paar stenen neergelegd. De koets van de koning reed zo hard dat, toen deze de stenen raakte, hij kantelde. Toen dat gebeurde sprong Bifur op de koets en trok de deur open. De koning was bewusteloos en Bifur kon Doortje uit de koets trekken. Ze zetten het op een lopen het bos in.
Toen de koning wakker werd zag hij natuurlijk meteen dat Doortje weg was. Hij klom uit de koets en ging Doortje zoeken, maar Doortje en de moerasdwergen hadden zich al lang verstopt in het bos en de koning heeft Doortje niet kunnen vinden.
  Dwergen

De koning was zo verdrietig dat hij de vijf jaar erna niet heeft kunnen slapen. Nadat hij terug is gegaan naar de plek waar het gebeurde en daar een kistje met Doortjes speelgoed heeft verstopt heeft hij zijn rust weer kunnen vinden.

Speelbos  

Doortje heeft zich, samen met de moerasdwergen, 200 jaar onder de grond schuilgehouden om niet door de koning gevonden te worden. Toen is ze weer naar boven gekomen en was zo blij dat ze de zon weer kon zien en de druppels van de regen weer op haar blonde haren kon voelen vallen dat ze nooit meer onder de grond wilde. Omdat ze zo graag in het bos speelt hebben de moerasdwergen voor haar een speelbos gebouwd. Toen Doortje het kistje met speelgoed vond, heeft ze het kistje laten liggen om het te delen met andere kinderen.

Die kinderen moesten niet zomaar kinderen zijn. Ze moeten goed kunnen zoeken, ze moeten eerlijk zijn, ze moeten goed kunnen delen, en goed kunnen ruilen. Toen de moerasdwergen dat hoorden hebben ze gedaan wat ze heel goed kunnen: ze hebben een speurtocht gemaakt. Aan het einde van de speurtocht zou het kistje verstopt moeten liggen. Maar let op! Je mag er alléén iets uitpakken als je je naam in het boekje kunt schrijven, of kunt laten schrijven, en kunt ruilen. Als je er iets uithaalt, moet je er ook weer iets in doen van dezelfde óf meer waarde. Doe je dit niet, dan komen Bifur en zijn neven Bombur, Balin en Bozor iets weghalen uit jouw speelgoedkist om in hun speelgoedkist te doen.

Ga er maar eens kijken. Misschien zie je Doortje wel. Ze ziet er uit als een gewoon meisje met haar zó blond dat het goud lijkt. Misschien zie je Bifur, Bombur, Balin en Bozor ook wel, maar die kans is heel klein. Ze leven onder de grond, en komen bijna alleen 's nachts naar buiten. Maar kijk maar goed tussen de bomen en luister of je ze ergens hoort weglopen, want er is niets dat ze liever doen dan kijken hoe Doortje en de mensenkinderen spelen in het bos dat zij voor Doortje maakten, maar ze rennen snel weg als je naar ze kijkt.


De totale lengte van de cache is 1 - 1,5 kilometer.

Deze cache is, net als het gebied, speciaal gemaakt voor kinderen. Wellicht doet u er met kinderen dan ook meer dan een uur over.

Het gebied waar deze cache doorheen gaat is nog in ontwikkeling. Ik probeer de eventuele wijzigingen zo goed mogelijk bij te houden en te verwerken. Het kan desondanks voorkomen dat een situatie is gewijzigd. Laat het me in dat geval aub even weten. Print in elk geval de coördinaten en vragen uit vlak voor u vertrekt om te voorkomen dat u met oude gegevens werkt.

Deze cache is minder geschikt voor kinderwagens en buggy's. de route van WP13 naar de cache is niet toegankelijk met een kinderwagen. Dit is een stukje waar kinderen niet alleen gelaten moeten worden. De rest van de route is redelijk goed te doen met de kinderwagen/buggy.

Parkeren van fietsen en auto's kan op bovenstaand coördinaat

14-2-2014: WP 3 is helaas vernield. Het antwoord moest zijn: Uilen en het waren er 2.

Nicolenco bedankt voor het proeflopen.

banner

De banner kan geplaatst worden met de volgende code:
<a href="http://coord.info/GC28ZPZ"><img src="http://img.geocaching.com/cache/large/2479e964-2e96-4e1f-b600-94e1ca7e23cf.jpg" alt="Bezoek het speelbos van doortje" border="0" /><a>

Additional Hints (Decrypt)

Cynaxwr fghxwr npugre qr obbz

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.