Skip to Content

This cache has been archived.

maikkif: Archive

More
<

Karmelinpuisto

A cache by maikkif Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/27/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Pinta-ala: 3.8ha

Puiston keskustan muodostaa laaja nurmialue, jossa sijaitsee kuvataiteilija Tarja-Orvokki Virtasen sekä lasten ja nuorten kuvataidekoulun suunnittelema kivilabyrintti. Teos pohjautuu Mahittulasta, Tuomolan kalmistosta löytyneeseen hopeiseen filigraanisoljen ornamenttiin. Löytö on 1100-luvulta jKr.Keskusaukion ympärillä oleville maakummuille on istutettu sekaisin Suomessa luonnonvaraisina kasvavia jaloja lehtipuita ja Euroopanpähkinäpensaita. Muut pensaat on ryhmitelty käytävien varsille.Puiston puita ovat mm. tammi, metsälehmus, saarni, vaahtera, kynä- ja vuorijalava.

Kummuille on eniten istutettu Euroopanpähkinäpensasta, noin 600kpl. Lisäksi puistoon on istutettu metsäruusua, oratuomea, taikinamarjaa, lehtokuusamaa, koiranheittä, kalliotuhkapensasta, orapaatsamaa ja orjanruusua.

Sitä mukaa, kun kasvit kasvavat ja vahvistuvat, on kummut tarkoitus vähitellen jättää vähemmälle hoidolle, miltei luonnontilaisiksi.Puiston kosteimpiin kohtiin on istutettu mm. iiristä, rantakukkaa ja rentukkaa.Talvisin on puiston itäpäässä loiva pulkkarinne ja lumitilanteen salliessa puistokäytäville tehdään ladut.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

651 Logged Visits

Found it 598     Didn't find it 23     Write note 12     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 4     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.