Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Eerolan Eläimet 2: Kurki

A cache by ilonap Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/04/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Eerolan eläimet on sarja tradipurkkeja, jotka ovat saaneet nimensä eläimistä, joita olemme Eerolansuoralla ja sen lähistöllä nähneet. Kurjet laskeutuvat joka huhtikuu tähän Vääräjärvelle lepäämään ja jatkavat sitten viikon tai parin päästä matkaansa kohti pesimäalueita.

Kurki (Grus grus) on kurkilintujen lahkoon kuuluva lintu.

Kurjen vartalo on harmaa, pää ja kaula mustavalkoiset ja päälaki punainen. Kurjen pituus on 95–120 cm, paino 4–6 kg ja siipien kärkiväli noin 2 m. Kurjen äänet ovat raikuvan voimakkaita. Poikaset ja nuoret linnut vinkuvat korkealla ja kuuluvalla äänellä.

Kurki on pitkän matkan muuttaja, joka talvehtii Afrikassa, Etelä-Aasiassa ja Etelä-Euroopassa. Kurjet lentävät V-muotoisissa auroissa, joissa suurten lintujen ilmanvastus on pienempi kuin yksin lentäessä. Auran kärjessä lentävää vaihdellaan. Suurimmissa auroissa voi olla satoja lintuja.

Kurjet ovat kaikkiruokaisia. Ne syövät sammakoita, jyrsijöitä, kalaa, linnunpoikasia, mutta myös viljaa, perunoita ja marjoja.

Kurjet viihtyvät soilla ja rantaniityillä. Pesintä järvien ja merenlahtien ruoikoissa lisääntyy kaiken aikaa. Muuttoaikoina kurjet viihtyvät vilja- ja perunapelloilla. Kurki on Pohjois-Pohjanmaan maakuntalintu.

Lähde:Wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

306 Logged Visits

Found it 285     Didn't find it 7     Write note 9     Archive 1     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.