Skip to Content

This cache has been archived.

Toa Norik: [i][red]This cache has been archived by a Swedish reviewer.[/i][/red] <BR><BR>
Hej, <BR><BR>
För ett tag sedan frågade jag dig om dina planer för denna cache och det är nu tid för arkivering. Om du vill reparera/återställa den någon gång i framtiden är du välkommen att ta kontakt med oss, lämpligen via http://swedenreviewers.se/kontakt.aspx. Om din cache då följer gällande riktlinjer så avarkiverar jag eller någon av mina kollegor den gärna åt dig. <BR><BR>
Hälsningar, <BR>

More
<

Bagaregården - mitt i smeten!

A cache by Peach Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/21/2010
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Ett av mina absoluta favoritområden i Göteborg! :)

Bagaregården, är ett primärområde och en stadsdel i Göteborgs kommun, tillhörande Göteborgs stadsdelsnämndsområde Örgryte. Det var också namnet på ett tidigare landeri i området. Stadsdelen hade en folkmängd på 3 251 personer år 2007. En del av Bagaregården tillhör S:t Pauli församling och den del som kallas Strömmensberg tillhör Härlanda församling.

Landshövdingehus är en byggnadstyp för trevånings hyreshus, som har fått sitt namn av att den dåvarande landshövdingen i Göteborg Albert Ehrensvärd d.ä. sanktionerade de första ritningarna. Typen kännetecknas av att bottenvåningen är anlagd i sten, medan andra och tredje våningen är uppförd i trä. Främst är det en karaktäristisk hustyp för vissa områden i Göteborg, där också de första landshövdingenhusen byggdes, men typen finns också på andra platser i Sverige.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

477 Logged Visits

Found it 431     Didn't find it 23     Write note 9     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 3     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.