Skip to content

KPV Traditional Geocache

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
Hidden : 6/9/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


KPV

KPV (Kokkolan Palloveikot) on vuonna 1930 perustettu kokkolalainen jalkapallojoukkkue, joka pelaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä. KPV pelaa kotiottelunsa Kokkolan Keskuskentällä, jonne mahtuu 1200 katsojaa. Tarkempaa historian tietoa joukkueesta alempana.

Kätkö on perustettu Afrikan jalkapallon 2010 MM-kisojen sekä KPV:n tärkeän vaikuttajan, edesmenneen Pentti Jokelan kunniaksi. Kätkö sijaitsee lähellä Santahaan jousiampumarataan ja jalkapallokeskusta. Kätkön lähimmät isoimmat tiet ovat Pohjoisväylä (749) ja Tehtaankatu. Kätkö on kooltaan pieni.

HUOM!!
Kätkölle mentäessä ei tarvitse ylittää junarataa. Asetathan kätkön samaan paikkaan hyvin, kiitos. Kätkö ei sisällä kynää, joten ota oma kynä mukaan. Älä liikuta kätköä paikastaan.

In English:

KPV

KPV (Kokkolan Palloveikot) has been established in year 1930. KPV plays at the seconds highest level in Finland.
This cache has been inveted honour of Word Cup games in Africa and Pentti Jokela (KPV).

NOTICE!!
To Find the cache you don`t need to cross the train road. Please set the cache to its original place, thanks. The Cache is located nearby football center and shooting field. There is no pencil in the cache so take your own. The roads Pohjoisväylä (749) and Tehtaankatu are the closest main roads of the cache. The Cache`s size is small. Please, don`t move the cache from its original place.

KPV VUODESTA 1930

Palloveikot ihmeitä antoi,
Kokkolan kartalle kantoi.
Näinhän se tapahtui, kuten sanoittajamestari Heikki Nopanen KPV- humppaa sanoittaessaan 1970-luvulla oivalsi ja jatkoi nasevasti:

'Ennen oli meillä vain Sunti,
mutt' nyt jo löytyy sentään muutakin.
Löytyy KPV tiedät sen
se on K-P-V rautainen.'

Sunti virtasi silloinkin, kun KPV perustettiin lokakuussa 1930, tosin paljon nykyistä leveämpänä. Mutta Sunti ei ollut mielessä niillä nuorilla miehillä, jotka Isollakadulla sijainneessa Maxim- kahvilassa nuijivat pöytään päätöksen uudesta seurasta. He halusivat silloisessa Kokkolassa vähemmistönä olleille suomenkielisille pojille luoda mahdollisuuden purkaa energiaansa oman seuran puolesta. Tuosta tapahtumasta urkeni ura, johon perin harva suomalainen jalkapalloseura on kyennyt, kuten seuraavat keskeiset saavutukset todistavat.

1930-luku
Ensimmäinen vuosikymmen sujui Pallo-Veikoilla oman asemansa hakemisessa ja perustaa rakennettaessa. Merkittävää oli silloisissa olosuhteissa, että jo 1938 KPV:lla ol junioritoiminta ohjelmassa. Pöytäkirjat nimittäin kertovat kokoonpanoista ja sieltä pulpahtavat esimerkiksi B-juniorien joukkueesta nimet Olli Dahlström (Telimaa) ja Jukka Uunila.

1940-luku
1940-luku oli sotien vuosikymmen ja niiden haavojen paikkaamista. KPV keskittyi paljolti vain junioritoimintaan vuosikymmenen alkupuoliskolla - riveissään mm. tuleva maaherra Antti Pohjonen. Ennen 20.toimintavuotta oli saatu jalkeille jo sellainen joukkue, että KPV tunnettiin etelässäkin ja pääkaupungin seurat olivat kiinnostuneita sen pelaajista. Joukkue taisteli sen aikaisen Suomisarjan kärkipaikoista.

1950-luku
Seuraavan vuosikymmenen toimintaa voi kuvata tasapaksuksi. Oli alamäkeä ja käytiin aina maakuntasarjassa saakka, mutta hyviä yksilöitäkin oli joukossa. Hannu Vainio ehkä nimekkäimpänä lukeutui maajoukkuepelaajien rinkiin. Vuosikymmenen loppupuolella alkoi nuorisotyö tuottaa tulosta valtakunnan tasolla, kun A-juniorit 1956 saavuttivat ensimmäiset SM-mitalit, pronssiset, Kokkolaan.

1960-luku
Otsikon lupaama toteutui 1960-luvulla. Vuosikymmenen alkupuoliskon vuodet iskostivat muutamien palloveikkojen aivoihin ajatuksen, että näin ei voi jatkua, vaan tämän juniorityön hedelmistä on päästävä itse nauttimaan. Rautainen yhteishenki ja tehdyistä päätöksistä kiinni pitäminen johtivat syksyllä 1966 nousuun mestaruussarjaan. Sitä seurasi ensin A-junioreiden mahtava putki: 1965 SM-pronssi, 1967 Suomen mestaruus, 1968 SM-hopea ja 1969 Suomen mestaruus. Näin oli riittävät faktat sille, että 1969 oli pojista kypsynyt miehiä, jotka voittivat Suomen mestaruuden.

1970-luku
Hyvä juniorityö poiki hedelmää seuraavillekin vuosikymmenille. Miehet täydensivät palkintokokoelmaansa SM-hopealla ja kahdella SM-pronssilla 1970-luvulla. A-juniorit ylsivät SM-pronssille 1974, nappulat pelasivat SM-pronssia 1975 - silloin vielä pikkukentillä pelattiin SM-mitaleista - ja juniorit jatkoivat menestystä SM-taitokisoissa. Mitalipoikia kasvoi KPV:sta lähes joka vuodelle ja parhaana vuonna nuorten maajoukkueessakin oli jopa viiden pelaajan runkomiehistö KPV:sta.

1980-luku
1980-luku oli puurtamista I-divisioonan ja mestaruussarjan välillä. Siirryttiin toiminnanjohtajan aikakauteen. Vuosikymmenen opetus oli muualla kuin vihreällä veralla ja siitä maksettiin kova hinta seuraavalla vuosikymmenellä. Seura ajautui talousvaikeuksiin monen tekijän summana. Ilonaiheita tuotti kuitenkin nuorisotyö, joka piti joukkueita vuodesta toiseen valtakunnan eturintamassa.

1990-luku
Seuran nimeen tuli j-kirjain virallisiin papereihin velkasaneerauksen seurauksena 1990-luvulla. Juniorivalmentajien joukko kantoi tässä vaiheessa suuren vastuun ja työ sai kaikesta tapahtuneesta oikeastaan vain tervetullutta piristystä. Edustusjoukkue taisteli I- ja II-divisioonissa.

2000-luku
Vuoden 2000 lopulla saatettiin kuitenkin juhlia tulevaisuuden uskoa pursuten seuran 70 vaiherikasta vuotta. Vuonna 2001 KPV otti käyttöön ensimmäiset nettisivunsa. Palloliitto myönsi KPV:lle talenttiakatemian vuonna 2002. Vuonna 2003 seura aloitti toiminnan jälleen naisjalkapallon saralla. Samana vuonna pojissa seuran B-juniorit ottivat Suomenmestaruus pronssimitalit. Edustusjoukkueen nousu kaudeksi 2005 takaisin I-divisioonaan oli merkki hyvin tehdystä työstä. Sijoittuminen tulokaskaudella viidenneksi valmentaja Antti Ylimäen johdolla oli kelpo suoritus.

Kaudelle 2008 KPV:n naisjoukkue nousi Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Ykköseen. Kaudeksi 2009 KPV:n naiset pääsivät Naisten Liigaan, kun Puistola ja Kontula yhdistivät joukkueensa. Naisten sijoitus sarjassa oli kymmenes, jolla he varmistivat liigapaikan myös kaudelle 2010.

2010-luku
KPV juhlii seuran 80-vuotista taivaltaan.

Lähde: (visit link)

Additional Hints (Decrypt)

Tybora

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)