Skip to Content

This cache has been archived.

Penelope: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan en/of het niet vindbaar kunnen zijn gedurende lange(re) tijd.

More
<

Westlands Monopoly ~ Waterster, Wateringen

Hidden : 10/20/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze cache is per 27 oktober 2011 geadopteerd door Jeroen en Melissa, zodat de cache zal kunnen blijven bestaan! En hopelijk ook de serie westlands monopoly!

De serie

Het Westlands Monopoly is gelegd door de teams Buntje & Kleine Zus. De serie bestaat in totaal uit 40 cache die allemaal een vakje van het monopolybord voorstellen. In 39 cache's is een letter aangebracht voor de bonus, vergeet deze niet te noteren.

Een overzicht van de cache's kunt u hier vinden.
Dit is de vierde van de serie.

Historie van Wateringen.

De geschiedenis van Wateringen gaat terug naar de Romeinse tijd. In die tijd woonden de stam der Canninefaten in de omgeving van Wateringen.De Canninefaten mochten hier wonen als zij de Romeinen hielpen bij het verdedigen van de Noordgrens van het Romeinse rijk.

In de Middeleeuwen werd er een slot gebouwd op de plaats waar nu het Hofpark is. De eigenaren van het slot waren de Heren van Wateringen, genoemd naar de vaart die destijds door Wateringen heen stroomde. Na het uitsterven van hun geslacht namen de Heren van Naaldwijk hun plaats over en stichtten zij er in 1485 een slot onder de naam Onze Lieve Vrouwe in Betlehem klooster. Het slot had echter geen lang leven, want het werd in 1573 tijdens de gevechten tussen de Watergeuzen en de Spanjaarden verwoest. Tijdens de republiek woonden er in Wateringen en omgeving belangrijke regentenfamilies, die zich al bezighielden met wat later de tuinbouw zou worden. In de tuinen van hun buitenplaatsen in de omgeving van Wateringen hadden ze boomgaarden geplaatst, waar zij fruit aan lieten groeien. Dit waren de eerste tekenen van een tuinbouwgebied, wat later het Westland zou gaan heten. Tot ongeveer de laatste kwart van de 19e eeuw gebeurde dit nog op kleine schaal totdat de Wateringer Harry Hoek (later kreeg hij zelfs een straat naar hem vernoemd, de Harry Hoekstraat die nog steeds bestaat !!) de eerste groente-en fruitveilingen organiseerde.

In 1889 werd de eerste veiling in Wateringen gehouden in het café van Jan Vlak. Na de caféveilingen werden tot aan de veilingfusie in 1973 gehouden aan de dorpskade. Na de veilingfusie van 1973 bleek er in Wateringen geen behoefte meer te zijn aan een veiling en zo werd er in 1973 de laatste veiling in wateringen gesloten. Het aantal warenhuizen en tuindersbedrijven (lees:Kassen) bleef inmiddels doorgroeien. Ook het aantal inwoners bleef flink stijgen. Zo had Wateringen in 1900 zo'n 1974 inwoners en woonden er begin jaren'90 zo'n 15772 mensen in Wateringen. Waar vroeger vrijwel altijd het groente en fruit van de warenhuizen over water naar de veilingen gingen, zo gebeurt dat nu bijna altijd met vrachtwagens over de weg. Gevolg is dat veel Water in het Westland en in Wateringen plaats gemaakt heeft voor asfalt.

Ook heeft het toenemende aantal inwoners er voor gezorgd dat er veel nieuwe huizen gebouwd zijn en nog worden. Zo verdween het voor velen vertrouwde Wateringse beeld van water en boten in asfalt, huizen en vrachtwagens. En sinds een paar jaar is een deel van Wateringen ingepikt door de gemeente Den Haag en zijn er als gevolg daarvan veel tuinders bedrijven verdwenen en is tevens een deel van het polderland verdwenen.

De Waterster

Kinderboerderij de Waterster is gelegen in het mooie Hofpark te Wateringen, is omgeven door groen en ligt vlak naast de welbekende ‘Hofboerderij’. De kinderboerderij is geopend in 1993 door de Gemeente Wateringen en is sindsdien de uitgelezen plek voor dierenliefhebbers en kinderen uit de omgeving.

Dieren zijn er natuurlijk volop bij de Waterster. Geitjes, schapen, kippen, konijnen, varkens, een pony, een ezel, cavia’s… en er komen steeds weer diertjes bij. En het leuke is, je kunt de meeste gewoon aaien en soms zelfs voederen (alléén voedsel dat je kunt kopen op de Waterster, géén etensresten, dan worden de diertjes ziek).

De Waterster is niet altijd open, de cache is daardoor ook niet altijd te loggen. Hieronder staan de openingstijden. Soms zijn er speciale activiteiten, hierover kunt u meer lezen op webiste.

Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 16:00
woensdag 10:00 - 16:00
donderdag 10:00 - 16:00
vrijdag 10:00 - 16:00
zaterdag 13:00 - 16:00
zondag 13:00 - 16:00

De cache

De cache bevind zich meestal op bovenstaande coordinaten. Bij heel mooi weer wordt hij echter naar buiten gereden. Zoek met je ogen, het is echt niet moeilijk. De beheerder weet van de cache af. In het weekend werken er vrijwilligers op de kinderboerderij, de meeste weten van de cache af. In de cache heb ik verschillende ruilspulletjes gestopt. Zorg ervoor dat de dieren die niet te pakken krijgen!

Het Podium

Carasadie

mar-ine

rammel

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

647 Logged Visits

Found it 611     Didn't find it 13     Write note 19     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 60 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.