Skip to content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Kunst in Ommoord - Beestenboel

A cache by Maxxie01 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/22/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


 
Beestenboel
De "Rooms-Katholieke Dalton basisschool Minister Marga Klompé" heeft graffitikunstenaars ingehuurd om de muren en een enkele container te verfraaien en zo ook te beschermen tegen andere graffitispuiters. Beroepsspuiter Onno van Leeuwen legt uit: "Graffitispuiters noemen zichzelf meestal graffitischrijvers of graffitikunstenaars. Graffiti is gebonden aan regels. De uitdaging en de wederzijdse waardering zit in het aantal keren dat je als graffitischrijver toeslaat en vervolgens hoe moeilijk toegankelijk de plek was. Het toeslaan wordt "getting up" genoemd. Na verloop van tijd zijn in een omgeving veel muren vol, maar over elkaars werk heen gaan is 'not-done'. Over iemands werk heen spuiten heet "crossing out". Omdat dat, in de regel, nog steeds gerespecteerd wordt is het maken van een mooi graffitikunstwerk een betere oplossing om iets mooi te houden, dan steeds de graffiti weg te halen." Om het hele verhaal van de Ommoordse scholen compleet te maken ziet u hier de kleine muurschildering van de bij deze school behorende Peuterspeelzaal de Beestenboel. Deze schildering geeft wel aan dat de lijn tussen de muurschildering van een kunstenaar en het beschilderde uithangbord van de reclameschilder uiterst dun is.

Bron: Kunst in Ommoord van Peter Buisman
Voor meer informatie: Het boek: Kunst in Ommoord


 
De Cache
Deze cache maakt deel uit van een kunst serie in de wijk Ommoord van de stad Rotterdam. In deze wijk zijn vele kunstwerken aanwezig waarvan vele nooit gezien / ontdekt worden. Doormiddel van deze serie willen we graag deze kunst meer onder de aandacht brengen.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.