Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

mr.breeze: De zomer is voorbij en het pontje is uit de vaart genomen. Dus gaat ook de cache uit de vaart tot voorjaar 2020

More
<

Pontje Keimpetille - Tsjeppenbûr

A cache by mr.breeze Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/17/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

FTF: Swalkers
STF: Ge-oot
TTF: Us mem

Deze cache is alleen te doen als het pontje vaart. Meld je bij de schipper(s) dat je voor de cache komt en zij zullen hem geven of zeggen waar hij staat. Als de vlag is gehesen, vaart het pontje en zijn de schippers aanwezig.

Het pontje van Keimpetille en Tsjeppenbûr is na bijna vijftig jaar weer in ere hersteld.
Sinds medio juli 2011 zet het pontje weer passagiers over en dat is een groot succes. In de eerste acht dagen hadden al 1000 mensen gebruik gemaakt van het pontje en na ongeveer drie weken al 2500.
Keimpetille lag vroeger aan de Harlinger Trekvaart en er was dus een 'tille', een brug. In 1946 werd de vaart verbreed naar het Van Harinxmakanaal. De brug ging er toen uit en er kwam een pontje. Jarenlang heeft Jacobus Petrus Miedema de scepter gezwaaid op het pontje. In 1964 kwam daar een eind aan, doordat de drie gemeenten die op Keimpetille aan elkaar grenzen (Littenseradiel, Menaldumadeel en Franekeradeel) de kosten niet meer wilden opbrengen. Bovendien was de auto toen in opkomst en werd de verbinding niet meer zo nodig geacht.
Het pontje is dus nu in ere hersteld en draagt de naam Jacobus
Petrus.

Vaartijden: zie www.fietspontkeimpetille.nl

In het logboek van het pontje is melding gemaakt van de plaatsing van de cache en dus zijn de schippers in principe op de hoogte.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.