Skip to Content

<

Pieni kyläkauppa

A cache by mattivaari Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/22/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee kauniissa maalaismaisemassa Hattulan kunnassa. Maasto on melko ryteikköistä, mutta matka tieltä ei ole pitkä. Ensimmäinen kätköni enkä kovin monia en ole löytänytkään. Toivon palautetta jos koordinaatit eivät aivan täsmää. Useaan kertaan ne kuitenkin määritin, noihin päädyin mittausten ja laskujen kautta.

Paikalla olleeseen taloon muutti huhtikuussa -41 perhe, jonka oli lähdettävä Terijoelta evakkoon. Talossa oli tupa, keittiö, kaksi kamaria, veranta ja avokuisti. Keltamultamaalilla maalattu valkoisilla vuorilaudoilla. Kylällä ei ollut kauppaa, joten se perustettiin rakennuksen toiseen päähän. Järven toiselta puolelta löytyi kyllä osuuskauppa. Perheen pään oli lähdettävä juhannuksena -41 maata puolustamaan Syvärille, jolloin perheen äiti lopetti kaupanpidon. Vapautus asevelvollisuudesta sairauden takia -43 ja kaupan pitoa jatkettiin keväällä -44. Perhe muutti pois -49 Järvenpäähän, jossa toiminta kauppiaana jatkui. Kyläkauppa jatkoi toimintaansa vielä useita vuosia toisen yrittäjäperheen voimin. Lopettamisajankohdasta ei ole tietoa. Rakennus purettiin tietojeni mukaan 60-luvulla.

Rasiassa on kuva rakennuksesta, jonka edessä naapureita ja kaksi perheen lasta, kaksi kynää, teroitin ja kaksi lokivihkoa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

199 Logged Visits

Found it 192     Didn't find it 3     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.