Skip to Content

<

Piilopirtti

A cache by Tunssi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/05/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Isoviha on suuren Pohjan sodan (1700–1721) aiheuttama venäläisten miehitys Suomessa vuosina 1713–1721. Se päättyi Uudenkaupungin rauhaan. Tuon ajan sodankäynnin yleisten tapojen mukaisesti, venäläiset sotilaat ja varsinkin kasakat ryöstivät valloitetun maan asukkailta kaiken arvokkaan, mitä vain saivat käsiinsä. Venäläiset kasakat ottivat ruokansa vallatusta maasta ryöstämällä, jonka tähden paikalliset asukkaat joutuivat turvautumaan korvikeruokaan ja monin paikoin väkeä nääntyi nälkään. Eniten venäläisiä miehityssotilaita oli koko isonvihan aikana Länsi-Suomessa. Venäläiset pitivät Länsi-Suomea tiukassa otteessa, sillä sieltä käsin oli suunnitelmissa hyökätä Ruotsiin. Pohjanmaalla venäläisten terrori ja siviilien kidutus olivat systemaattista. Väkivalta kohdistui kiinni saatuun jääneeseen siviiliväestöön ja pappeihin. Raiskaukset ja joukkoraiskaukset olivat 1700-luvulla yksi vakiintunut sodankäynnin muoto, ja naisia kuljettiin vangittuina Turun ja Porin sotilasleireille. Väestöä vangittiin laajassa mitassa orjatyöhön Venäjälle, erityisesti Pietarin rakennustöihin. Venäläisupseeristo välitti vankinsa eteenpäin myymällä heidät orjiksi. Mittavimmat pakko-otot tehtiin Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa. Pelkästään Pohjanmaalta vietiin 4 600 henkeä, joista suurin osa oli lapsia.

(lähde: Wikipedia)

Kätkö sijaitsee Lehtimäellä Valtarinmäen maastossa. Paikalla on muistolaatta alueella sijainneesta Isovihan aikaisesta piilopirtistä. Piilopirtin jäänteet löytyvät lähimaastosta.

Lumisena aikana kätkö on vaikea löytää. Kätkölle ei saa lähteä moottoriajoneuvolla keväällä kelirikon aikaan, sillä tie on silloin todella huonossa kunnossa. Lisäksi tien pinta kärsii ajoneuvoista. Talvella tietä aurataan satunnaisesti. Viime vuosina alueella on havaittu myös useita karhuja, joten pidäthän ääntä! :) Jästivaaraa ei ole.

Annetut koordinaatit johdattavat sinut muistolaatalle. Laatasta sinun tulee laskea kirjainten lukumäärät. Loppukoordinaatit ovat

N 62° 48.BCD
E 024° 02.WX, jossa

B= R-kirjainten lukumäärä + O-kirjainten lukumäärä + L-kirjainten lukumäärä
C= K * L / N
D= I – A
W= P + S + E
X= (luku kyltissä / (T + H)) / (I – L – O) – Ä - Y

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

42 Logged Visits

Found it 33     Didn't find it 3     Write note 4     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.