Skip to Content

<

Mäntsälän vesitorni / Mäntsälä Water Tower

A cache by Helovirta Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/06/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

HUOM! MAA-AMPIAISPESÄ HAVAITTU KÄTKÖN LÄHELLÄ (ELOKUU 2013)!

Perinteinen kätkö massiivisen vesitornin varjossa - kellonajasta riippuen. Autolla ei saa eikä uuden sijoituspaikan takia kannata ajaa ylös vesitornille. Saattaa olla haastava lumiseen aikaan. Auton voit jättää heti Pukinmäentien alkuun oikealle puolelle. Kesäisin voi hyttysten paljous yllättää! Vesitornin takia kannattaa nollapisteen sijaan keskittyä kätkön etsimiseen.

A traditional cache close to a massive water tower. You shouldn't and don't have to drive up to the water tower. The cache might be challenging during heavy snow fall, infested with mosquitos during the summer - and gps-signal is weakened by the massive structure so focus on finding the cache, rather than the zero-point.

Mäntsälän vesitorni

Mäntsälän Vesi vastaa Mäntsälän, Pornaisten ja Pukkilan vesi- ja jätevesiverkostoon liittyvistä käyttötehtävistä. Käyttötehtäviä ovat mm. viemäritukosten avaaminen, vesijohtoverkoston huuhtelu, pumppaamoiden ylläpito- ja huoltotyöt sekä tonttiliittymien tekeminen.


Mäntsälässä on kaksi erillistä jakeluverkkoa eli kirkonkylän ja Sälinkään jakeluverkosto sekä Hyökänummen ja Ohkolan jakeluverkosto. Mäntsälän alueella on vesijohtoverkostoa 147 km ja viemäriverkostoa noin 130 km sekä hulevesiverkostoa noin 22 km. Verkostojen rakennusmateriaalina on käytetty pääasiassa muovia.

Jätevettä ei voida aina johtaa viettona maaston muodoista johtuen. Tämän vuoksi jätevesiverkostossa on pumppaamoita, joiden avulla jätevesi siirretään alavammilta alueilta kohti jätevedenpuhdistamoa. Mäntsälän Veden toimialueella Mäntsälässä, Pornaisissa ja Pukkilassa on kaikkiaan 66 jätevedenpumppaamoa.

Paineenkorotusasemalla vesijohtoverkoston painetta nostetaan pumppujen avulla, koska verkostoon pumpattavan veden painetaso ei aina ole riittävä jokaisessa kohdassa verkostoa. Mäntsälän Veden toimialueella on 3 paineenkorotusasemaa.

Mittauskaivoa käytetään johdettavan veden määrän mittaamiseen. Mäntsälän Veden toimialueella on 1 mittauskaivo. Lisäksi verkostossa on useita vesiosuuskuntien mittauskaivoja.

Mäntsälän Veden toimialueella on yksi vesitorni, joka sijaitsee Mäntsälässä. Vesitorni on rakennettu vuonna 1975 ja saneerattu vuosina 2006-2007. Tornin tilavuus on 1 200 m3. Vesitornin tehtävänä on varastoida vettä ja pitää riittävä painetaso vesijohtoverkostossa.

FIN: Perus-curveri 10x15 cm. Rasiassa on loki, kynä, terotin ja rajoitetusti tilaa kolikoille, pienille reissareille ja pienille vaihtareille.

ENG: A small container 10x15 cm. There is the log, a pencil and sharpener in the cache - and some room for trackables.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

590 Logged Visits

Found it 565     Didn't find it 15     Write note 4     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.