Skip to Content

This cache has been archived.

Toa Takanuva: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 1 måned siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret, eller genåbnet cachen, arkiverer jeg den nu.

Cachen kan hentes frem fra arkivet igen, du skal bare skrive til mig. Det er en betingelse for genåning, at cachen opfylder retningslinierne for nye cacher! En cache kan ikke genåbnes med henblik på adoption.

Med Venlig Hilsen

Toa Takanuva
Frivillig reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland.
Kontaktinformation: Via min profil på geocaching.com.
Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå af mailens overskrift eller som som det første i beskeden, gerne med et link.

More
<

KE2010: Havørnen

A cache by T. Omalley Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/5/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Husk af afslutte dit fund med en god logning.
En god logning hjælper fremtidige findere af cachen og glæder cacheejer.
Læs mere om kampagnen på www.dengodelogning.dk

Om Havørnen
Kendetegn:
Længde: 75 - 103 cm.
Vingefang: 190 - 260 cm.

Nordeuropas største rovfugl, som i flugten bedst kendes på STORE BREDE VINGER, KORT HALE- og HOVEDPROFIL og ET STORT ØRNENÆB.

På den siddende fugl, kan man oftest kun skimte eller slet ikke se halen stikke under de kæmpevingespidser.

På jorden virker havørnen meget klodset og gumpetung; men man skal bestemt ikke tage fejl af den, da den kan løbe ca. 15 km./t.

Angående bestemmelse af kønnet er det generelt kendt at hunnen er større end hannen (1/3 ca.) Det skal dog tilføjes at i træktiden hvor ørne fra Nord- og Sydnorge og Sverige, kommer til Danmark, kan man ikke længere være så sikker, da der optræder stor geologisk forskel - undersøgelser og observationer af de geologiske bestande viser, at jo længere nord på man kommer, jo større synes ørnene at blive. (Dette gælder f.eks også Hvidhovedet Havørn. -Gary Bortolotti 1980.) Dvs. at en stor han fra syd, sagtens kan være større end en lille hun fra nord, og da disse muligvis overlapper på habitater i Mellemnorge, må man gå ud fra at disse individer har blandet og spredt sig noget, da bestanden i Nordnorge er en af verdens ældste bestande af denne art, sammen med den grøndlandske og islandske. Skotlands nyetablerede bestand er af norsk avl, så det gør det store billede meget spraglet af nuancere.

En af de fremtrædende karakteristikker er: Næbbet -STORT, GUL og en "Boltsaks." Efter mange timers observationer, vil man erfare at hunnernes næb- og kranieform er kraftigere bygget end hannens. Der er nogle detaljer omkring dybden af næbbet som karakteriserer kønnene - der er også andre forskelle men er ikke visuelle for det normalt observerende øje. ("Criteria For Determining Age And Sex Of Nestling Bald Eagles" - Gary R. Bortolotti 1980.) Hans undersøgelser viser også at dette også gælder på voksne ørne.

Hannen vil pga. hans lavere vægt også flyve på en anden måde end hunnen - han vil styre og korrigere mere i hans knoer -hvilket kan give indtryk af sænket hånd, ligesom han i svæveflugt vil svæve kortere tid uden vingeslag. I aktiv flugt er hans vingeslag ikke så dybe og langsomme som hunnens og han er mere adræt og atletisk - næsten "måge-agtig" i sine luftmanøvrer. Hannen er oftest den som fanger fugle i luften.

Hunnen strækker i svæveflugt ofte sin arm og hånd længere ud end hannen -helt ud til det yderste og spreder håndsvingfjerene meget kraftigt - deraf ordsproget "flyvende dør", da vingekanten bliver rektangulær. Hun svæver noget tungere end hannen og man kan "fornemme" hendes meget større vægt i luftrummet. Hendes "termik-cirkler" er også noget større end hannens -til gengæld stiger hun kraftigere pr. omgang. I aktiv flugt er hendes vingeslag dybe og tunge ("rigtige ørne-vingeslag") - næsten som en fiskehejre uden de hvælvede vinger og hun synes næsten af "tabe højde" imellem slagene.


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

77 Logged Visits

Found it 62     Didn't find it 11     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.