Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
GeoGuy
Geocaching.com Community Volunteer Reviewer

More
<

Brandweer kazerne Schinnen

A cache by jrohs Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/6/2010
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

cache BRANDWEER KAZERNE SCHINNEN

Alweer een mooie en snelle nano cache lokatie in Schinnen. Dit keer een ode aan de vrijwillige brandweer van Schinnen, welke dag en nacht voor de burgers klaar staan.

de website van brandweer Schinnen


Het vrijwillige Brandweerkorps van Schinnen bestaat uit 27 personen. Waarvan er op dit moment ook 9 personen werkzaam zijn als beroeps binnen diverse eenheden van brandweer Zuid-Limburg De korpsleden zijn verdeeld over 2 ploegen. Ploeg 1 heeft de oneven weken dienst en Ploeg 2 heeft de even weken dienst. Deze dienst draait men door de week vanaf s’avonds 18.00 uur tot s’morgens 06.00 uur, en in het weekend heeft de dienstdoende ploeg het hele weekend dienst. Mocht er in deze uren een grotere calamiteit zich voordoen zal ook de niet dienstdoende ploeg gealarmeerd worden. Op werkdagen van 06.00 uur tot 18.00 uur wordt het gehele korps gealarmeerd, dit omwille van de bereikbaarheid overdag. U ziet dus dat men eigenlijk 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar opgeroepen kan worden en standby hoort te staan, dit vergt toch wel enige belasting naar het gezinsleven van een vrijwilliger. De brandweer beschikt over 4 voertuigen. Twee hiervan zijn een Tankautospuit, één is een Personeel/materiaal wagen en ééntje is een haakarmvoertuig met dompelpompunit en/of hulpverleningscontainer. Verdere beschrijvingen over deze voertuigen vindt u onder de knop voertuigen. De brandweer beschikt verder over de modernste ademluchtapparatuur, kleding, helmen en schoenen, en allen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Zoals u reeds eerder in de media heeft kunnen vernemen is de brandweer in Nederland aan een grote verandering bezig. Dit houd ondermeer in dat er in de toekomst nog maar 25 veiligheids regio’s bestaan met elk zijn eigen brandweerkorps. Dit betekent eigenlijk dat als men kijkt naar de regio Zuid-Limburg, er nu één brandweer organisatie is en wel Brandweer Zuid-Limburg onderverdeeld in 3 districten. De 3 districten zijn weer onderverdeeld in diverse eenheden. Ook is het nu al zo dat niet perse het korps uit de gemeente in eigen gemeente werkt, er wordt nu gekeken welk korps het snelste op welk adres is. Dit kan betekenen dat u Brandweer Schinnen dus ook bijvoorbeeld in Geleen of Brunssum kunt tegen komen, maar ook anders om. Brandweer Schinnen, een professionele organisatie van vrijwilligers met een wakend oog over Schinnen en omgeving.

De cache afstand is ongeveer 10 meter van parkeerplaats - parkeerplaats.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • TS 2747De eerste TS van brandweer Schinnen.

554 Logged Visits

Found it 477     Didn't find it 30     Write note 4     Archive 2     Needs Archived 1     Unarchive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 20     Owner Maintenance 7     Post Reviewer Note 6     

View Logbook | View the Image Gallery of 30 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.