Skip to Content

This cache has been archived.

T. Omalley: Cachen er fjernet

More
<

KE2010: Troldanden

A cache by T. Omalley Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/9/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Husk af afslutte dit fund med en god logning.
En god logning hjælper fremtidige findere af cachen og glæder cacheejer.
Læs mere om kampagnen på www.dengodelogning.dk

Om Troldanden
Kendetegn:
Især hannen er let genkendelig med sin sorte overside, hvide flanker og den karakteristiske nakketop. Hunnen er brun med mørkere ryg end kropssider og er mindre iøjnefaldende end hannen; f.eks. har den kortere nakketop. Begge køn har blåligt næb. Længden ligger på 43 cm, den har et vingefang på mellem 67-73 cm og en vægt på 550-900 g. Dens forventede levetid er 8 år, og max alderen ligger på 22 år.

Levested:
Troldanden findes især i det nordlige Europa og Asien. Hovedudbredelsesområdet er således Finland, Sverige, Norge og Nordrusland. I løbet af de sidste hundrede år har arten dog spredt sig længere øst- og sydpå, bl.a. til Island og Storbritannien, hvortil den har fulgt vandremuslingen, der er et vigtigt fødeemne. I Danmark er den udbredt over det meste af landet, dog hyppigst i Østdanmark. Danmark er et meget vigtigt overvintringsområde for troldanden, og bestanden herhjemme kan mangedobles, specielt under hårde isvintre. Ud over i Danmark og Nordvesteuropa som helhed overvintrer de nordlige bestande af troldænder også i sortehavsregionen, ved Middelhavet og omkring Det Kaspiske hav. Om sommeren er der tillige mange gæster nordfra, hvorfor det helt præcise tal af ynglende fugle er svært at bestemme. Troldanden ses almindeligt i søer og moser og om vinteren i større flokke ved beskyttede kyster.

Unger:
Troldanden yngler typisk i kolonier i vegetationsrige søer og laguner. Den kan dog også yngle på småholme i brakvandsområder, her oftest sammen med hættemåger, der yder beskyttelse i form af advarselsskrig, når rovdyr nærmer sig. Det vigtigste yngleområde herhjemme er Vejlerne, efterfulgt af Tøndermarsken, Roskilde Fjord og Utterslev Mose. Troldandens ynglealder er 1 år, rugetiden ligger på 25 dage og hun lægger 8-11 æg. Ungetiden er på 45-50 dage. Hun får 1 kuld om året.

Føde:
Troldanden lever især af bunddyr som snegle, muslinger og orme, som den dykker efter. I sensommeren suppleres disse af frø fra vandplanter, mens ællingerne især fanger insekter og små krebsdyr i vandoverfladen.


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

94 Logged Visits

Found it 82     Didn't find it 6     Write note 1     Archive 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.