Skip to Content

This cache has been archived.

noordammetjes: Deze cache had te vaak onderhoud nodig. We komen niet veel meer langs deze weg. Kans voor andere cachers om iets neer te leggen in dit gebied.

More
<

Westlands Monopoly ~ slechts op bezoek

Hidden : 10/20/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De serie

Het Westlands Monopoly is gelegd door de teams Buntje & Kleine Zus. De serie bestaat in totaal uit 40 cache die allemaal een vakje van het monopolybord voorstellen. In 39 cache's is een letter aangebracht voor de bonus, vergeet deze niet te noteren.

Een overzicht van de cache's kunt u hier vinden.

Dit is de elfde van de serie.

Gevangenis

In het westland staat geen gevangenis. Er staan wel verschillende politiebureau's, waar ongetwijfeld cellen in zijn. Vroeger was er een cel in de toren van de kerk in Wateringen, of dat bij de andere dorpen ook zo was, weet ik niet.

De kerk in Wateringen

Op de eerste torenzolder bevindt zich een oude nor, die bij restauratie van de toren in 1979 een goede opknapbeurt kreeg. Dit oude cachot werd al sinds lang niet meer gebruikt.

Anders lag dit met de tweede gevangeniscel. Deze was ingericht in de totaal verwaarloosde voormalige doopkapel.

In 1922 kwam er een einde aan het gevangen zetten "onder de toren". in dat jaar namelijk kocht het gemeentebestuur het oude logement het huis ten hoek en richtte het in als gemeentehuis en politiebureau. Bij dit bureau bouwde men enkele gevangeniscellen. Nu bleef de politieagent de dagelijkse gang naar de toren voor de verzorging van de gevangene - wanneer deze er was - bespaard.

Het Schefferkamp

Het Schefferkamp was een Nederlands barakkenkamp in De Lier van 1954 tot 1994. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er behoefte aan een locatie voor een navigatiestation die gevonden werd in een polder in Maasland. De manschappen werden ondergebracht in het nieuw te bouwen kamp in De Lier dat vernoemd werd naar de vliegwaarnemer J.F. Scheffer. Vanaf 1966 ging naast de Koninklijke Luchtmacht ook de Koninklijke Landmacht gebruikmaken van het kamp en in 1968 werd het kamp officieel overgedragen aan de landmacht. Door de slechte staat van de houten barakken en het vertrek van onderdelen werd het kamp op 1 juli 1994 gesloten.

Na de sluiting kreeg het kamp een nieuwe functie als asielzoekerscentrum waarbij de barakken werden gesloopt en wooncontainers werden geplaatst. Op 1 augustus 2003 werd het centrum gesloten en de wooncontainers weggehaald. Sindsdien staat het terrein leeg.

Alhoewel een assielzoekerscentrum geen gevangenis is, gaf de aanblik van deze hekken, met een wachthuisje en de grote lampen, wel de aanblik van een gevangenis.

De cache

De cache is een klein doosje. Je hoeft (natuurlijk) het terrein niet op.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

506 Logged Visits

Found it 479     Didn't find it 9     Write note 6     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 19 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.