Skip to Content

This cache has been archived.

marmisaro (M+M): Iedereen bedankt!
Ook deze gaat naar het eeuwige geojachtveld.

More
<

De polders van St Philipsland 1

A cache by marmisaro Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/6/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:In de loop der eeuwen groeit Sint Philipsland als eiland met de aanleg van nieuwe polders. Vanaf 1906 is het behalve met een dam ook door een polder verbonden met Noord-Brabant. Dammen sluiten in de 20e eeuw het schiereiland verder aan bij de omgeving.

 

 In de loop der tijd maken verschillende nieuwe bedijkingen het eiland Sint Philipsland groter. De eerste daarvan vindt plaats in 1776. Ten oosten van de bestaande Oude Polder wordt de Henriëttepolder aangelegd. De naam verwijst naar de initiatiefneemster van deze bedijking, Henriëtta Margaretha van Hoorn-de Mauregnault. In 1847 krijgt Willem Frederik del Campo toestemming voor de aanleg van een nieuwe uitbreiding ten noordwesten van de Oude Polder. De Anna Jacoba polder, genoemd naar de vrouw van Del Campo, Anna Jacoba van Sonsbeek, wordt nog datzelfde jaar aangelegd

 

 

In 1935 komt een dijk tot stand die de zuidpunt van de Anna Jacoba polder met de westelijke punt van de Oude polder verbindt. Het werk onder leiding van de Nederlandse Heidemij vindt plaats als werkverschaffingsproject. Het gebied dat nu als nieuw land wordt gewonnen heeft voorheen de naam 'Zuiderschor'. De nieuwe polder krijgt na sluiting van de dijk op 25 juni 1935 de naam van de toenmalig dijkgraaf van het waterschap Rumoirt.

Deze Abraham Wisse polder is de laatste uitbreiding van Sint Philipsland.

 

Bij de watersnoodramp van februari 1953 overstroomt bijna geheel Sint Philipsland. Als gevolg van deze watersnoodramp verdrinken negen mensen. Op 26 maart 1953, na dichting van de dijken, zijn alle polders weer droog. Vrijwel aansluitend wordt begonnen met de uitvoering van de Deltawerken.

neem zelf een pen mee

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

194 Logged Visits

Found it 190     Didn't find it 1     Write note 1     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.