Skip to content

<

Tanssin Taikaa - Honkaharju (Lapinlahti)

A cache by kaksi_oravaa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/02/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö kuuluu suomalaisia tanssilavoja esittelevään Tanssin Taikaa -sarjaan. Kätkö sijaitsee Honkaharjun entisen tanssipaikan läheisyydessä. Auton voi parkkeerata Honkaharjun parkkipaikalle. Kätköpurkki on 0,5 l pakastusrasia, joka sisältää lokipaperin, kätkötiedotteen, kynän, terottimen ja vaihtotavaraa.

Honkaharju on legendaarinen tanssipaikka Lapinlahdella. Viimeisen kerran tansseja on siellä järjestetty vuonna 1998. Sen jälkeen se on toiminut mm. Lapinlahden työpajayhdistys ry:n Ekotorina. Nykyään paikan omistaa Lapinlahden kunta.

Honkaharjun alueella on kivikautinen asuinpaikka, josta on löytynyt kampakeraamisen kauden (3300-2800 eKr) muinaisjäännöksiä, saviastian palasia. Lisäksi on löytynyt nuorempaa Pöljän-Kierikin keramiikkaa. Museoviraston tutkimusten perusteella (1994) asuinpaikan havaittiin olevan suhteellisen niukkalöytöinen. Asuinpaikan jälkien vähäisyyden syyksi arvellaan vuonna 1958 tapahtuneen 5-tien rakentamisen. Löytöjen niukkuuteen on voinut vaikuttaa toisaalta Vuoksen puhkeamisen aiheuttama vedenpinnan muutos eräässä Muinais-Saimaan vaiheessa.

Huom! Helpoin reitti on kulkea Honkaharjun parkkipaikalta aidan viertä pitkin. Rinne on paikoin hyvinkin jyrkkä. Puuston ja harjun maastonmuotojen takia gepsi saattaa pyöritellä. Lumentulon jälkeen purkkia ei ole helppo löytää. Älä aiheuta turhaa geoeroosiota ja piilota purkki huolellisesti, sillä alueella liikkuu ajoittain paljon lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.