Skip to Content

<

ZIG-ZAG Østerbyvej

A cache by Skagens Museum Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/5/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Denne cache er en del af et større projekt på Skagens Museum kaldet ZIG-ZAG Skagen. Projektet omhandler et udvalg af skagensmalernes malerier. Alle caches er lagt ud på steder, hvor billedets motiv har en særlig tilknytning. Du kan læse mere om projektet på www.skagensmuseum.dk eller på www.zigzagskagen.dk

Opgave: Startkoordinaterne leder dig til Østerbyvej, hvor du blot skal finde skriften på betonpælen, og slutkoordinaterne er givet. Det er under 1 km herfra.

This cache is a part of a larger project at Skagens Museum called ZIG-ZAG Skagen. You can read more about the project at www.skagensmuseum.dk

Your task: The startcoordinates lead you to Østerbyvej where you simply must find the writing on the concrete pole and the end coordinates are given. It is less than 1 km away.Det var sjældent, at Anna Ancher malede landskaber, og ofte var der tale om små skitser eller farvestudier, der ikke var beregnet for publikum. For det meste malede hun interiører, hvori de afbildede personer er koncentreret omkring deres gøremål. Men i 1915 malede hun flere malerier fra vejene i Skagen, der er placeret i det kvarter, hvor hun færdedes, nemlig Østerby.

Der er ikke tale om egentlige landskabsmalerier, snarere malerier af en vej omkranset af huse på hver side, en slags byskaber. I maleriet Østerbyvej følges vejen og blikretningen ad fra billedets forgrund og ud mod det grønne klitlandskab i baggrunden. Sammen med de tydelige hjulspor i den sandede vej, der bevæger sig indad i billedet, skaber vejens retning dybde i billedet.

Det er ikke til at sige med sikkerhed, om det er en kvindeskikkelse, der ses i vejens højre side eller om billedet er helt menneskeforladt. Solen står lavt bag husene, så skiftevis solskin og lange skygger ses hen over vejen, og kontrastfarverne rød/grøn og gul/violet er fremherskende. Mange af Anna Anchers motiver synes at være undskyldninger for at beskæftige sig med det maleriske, lyset, farverne og kompositionen.

Anna Ancher var den eneste af skagensmalerne, der var født og opvokset i Skagen. Hun var en helt ung pige, da malerne begyndte at rejse til Skagen. Hun fulgte deres færden og arbejde med stor interesse og begyndte selv at tegne og male. Hendes kunstneriske karriere var enestående, alene taget i betragtning, at hun var kvinde på en tid, da det ikke var almindeligt, at kvinder fik en kunstnerisk uddannelse.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

306 Logged Visits

Found it 287     Didn't find it 12     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.