Skip to Content

<

Lille Afrika

A cache by fask Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/24/2010
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Man kan parkere ved Søborg lejren. Her er en stander med kort over stierne i området. Gå den flotte tur gennem skoven derned, og evt. langs stranden og Vognkærvej tilbage.
Man kan også parkere på P pladsen for enden af Vognkærvej.
Kort (nr.25) kan printes ud på link øverst på siden
.http://www.okolariet.dk/Naturfritid/Vandreture-i-Vejle-omraadet.aspx
Der er min.1 km til cachen fra P. pladserne
Cachen er en 35mm. filmhylster

Cachen findes i området der hedder Vognkær enge, eller lille Afrika i folkemunde. Vognkær enge er flade strandenge der ligger ned mod Vejle fjord nord for Gårslev skov.
Navnet er der to forklaringer på. Den ene går på at de bønder fra Gårslev og omegn, der havde dyr på græs i Vognkær enge, mente der var lige så langt som til Afrika, når de skulle ned og tilse dyrene.
Den anden forklaring går på at området, set på et kort, har en vis lighed med Afrikas horn.
I trediverne og fyrrene var der stor arbejdsløshed, og landet over blev der sat gang i mange landvindings projekter. Projekterne havde to formål, at få folk i arbejde, og mere jord til landbruget. I mange af projekterne, viste det sig efterfølgende at jorden var for dårlig, og vandmiljøet led stor skade. Som de mest kendte ”mislykkede” store projekter er Skjern ådal, og Fil sø. Skjern ådal er ændret tilbage til dens naturlige forløb, og Filsø genskabes i de kommende år.
Et af de mindre områder er Vognkær enge, hvor ca. 66 hektar blev sikret mod oversvømmelse, og afvandet. Der blev bygget diger, gravet grøfter og en hovedkanal. Kanalen ender i to små sluser, som skal holde saltvandet fra fjorden ude ved højvande. Den ene i diget helt mod vest, hvor vandet løber ud i Madebækken. Den anden er i kanalen helt mod øst, hvor sommerhusene starter. Dengang var der mange lodsejere,(29) med hver deres engstykke til afgræsning og høslet. I dag der kun få i Vognkær enge Landvindingslaug, der bruger området til afgræsning. Lauget eksisterer stadig og er ansvarlig for vedligehold, og oprensning af hovedkanalen. Området blev fredet i 1970, efter en del debat om der eventuel kunne etableres en campingplads mere i området. I den forbindelse måtte amtet købe to parceller. Det område er nu under skov og naturstyrelsen.
Der har været flere erhvervsfiskere i området, men det er vist mange år siden nogen har kunnet leve af det.
Stedet er dog stadig meget berømt i lystfiskerkredse.
Vejle sportsfiskerklub satte igennem mange år fiskeyngel ud i Madebækken, som har sit udløb i den vestlige del af området. Der er nu så stor bestand af ørreder, at bestanden selv skulle kunne klare sig.
På nord siden af fjorden ses Træskohage fyr, mod vest ses Brejning havn og dele af Kellers park.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

306 Logged Visits

Found it 284     Didn't find it 11     Write note 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.