Skip to Content

<

Match show

A cache by kaksi_oravaa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/05/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Match Show eli mätsäri on leikkimielinen koiranäyttely, jonne on tervetulleita kaikki koirat, myös monirotuiset. Ainoa rajoitus on, ettei 1.1.2001 jälkeen typistetyt koirat saa osallistua. Kaikkien koirien rokoitukset oltava kunnossa.

Mätsäreissä koirat on jaettu eri luokkiin. Koirat voi olla jaettu joko iän tai koon perusteella. Pennut on yleensä eroteltu aina iän mukaan. Lisäksi mätsärissä saattaa olla Junior handler ja lapsi & koira-kilpailut. Mätsäriin tulee ottaa mukaan ainakin rokotustodistus, näyttelyhihna, juoma-astia ja hakanaula numerolapulle.

Kehään mennään ilmoittautumisjärjestyksessä pareittain. Tuomari tutkii koirat, juoksuttaa ja vertaa keskenään ja valitsee niistä paremmin menestyvämmän (erotellaan kahdella eri värisellä nauhalla). Kun kaikki parit on arvosteltu, niin alkaa ns. kilpailuluokat. Yleensä ensin tulee kehään kaikki "toiseksi" parissaan sijoittuneet, joista tuomari sijoittaa 3-5 koiraa paremmuusjärjestykseen. Samalla tavalla valitaan parien voittaneista koirista luokan parhaat. Luokkavoittajat molemmista kilpaluokista menevät BIS-kehään (Best in show=Näyttelyn paras koira), mikä on aivan mätsärin lopussa. BIS-kehässä voi parikilpailussa toiseksi sijoittunut voittaa toisen luokan ensimmäiseksi sijoittuneen eli toinen sija pari kilpailussa ei välttämättä ole huono.

Mätsärissä tuomari ei vertaa koiria rotumääritelmiin. Arvosteluperusteita yleensä ovat koiran kunto, luonne, yhteistyö ohjaajan kanssa jne. Mätsäreissä voi harjoitella virallista näyttelyä varten tai edullisesti harrastaa leikkimielisiä koiranäyttelyitä.

Lähdin katsomaan Lapinlahdella järjestetettyä match show:ta, jossa oli kaksi luokkaa. Ensimmäisessä luokassa oli aikuiset koirat ja toisessa pennut. Aikuiset koirat olivat jo omassa kehässään. Ensimmäisen parin tuomari Jan Põhi oli saanut arvosteltua. Katsoin, että voittanut koira näytti olevan rodultaan itävallanajokoira. Toisessa parissa oli tuomarin käsittelyssä länsigöötanmaanpystykorva ja australianterrieri. Kolmas pari oli odottamassa vuoroaan, ne olivat skotlanninhirvikoira ja cockerspanieli. Seuraavia koiria en tunnistanutkaan. Sitten lähdin katsomaan, mitä pentujen kehässä tapahtui. Siellä tuomaroi Harry Anti. Pentujen kehässä parinsa voittanut oli skyenterrieri ja sinisen nauhan kanssa pois lähtenyt oli karjalankarhukoira. Seuraavana parina oli coton de tulear ja todella harvinainen rotu Suomessa, japaninterrieri. Japaninterrierin omistaja olikin venäläinen. Voittajaksi toisesta parista selviytyi coton de tulear ja sinisen nauhan kanssa pois oli lähtemässä japaninterrieri. Seuraavina olivat odottamassa arvostelua karkeakarvainen mäyräkoira, belgianpaimenkoira malinois, englanninbulldoggi ja basset hound omistajineen. Enempää en ehtinytkään seuraamaan, kun tuli kännyhäly...


free counters

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

95 Logged Visits

Found it 85     Didn't find it 1     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.