Skip to content

<

TRANS-IRTA.01: Montanyeta de Sant Benet

A cache by geo-joshua Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/01/2010
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


 

01. Montanyeta de San Benet

VISITANOS EN : http://WWW.GEOCACHING-GEOJOSHUA.ES.TL

EL PARC NATURAL I RESERVA NATURAL MARINA D'IRTA:

El Parc Natural de la Serra d'Irta es troba situat al NE de Castelló, a la comarca del Baix Maestrat. Ocupa part dels termes municipals de Peníscola, Santa Magdalena de Polpís i Alcalà de Xivert-Alcossebre.

La Serra d'Irta va ser declarada parc natural i reserva natural marina d'Irta el 16 de juliol del 2002, mitjançant un decret del Govern Valencià núm. 108/2002. La superfície protegida ocupa un total de 12000 ha.

Està formada per una serra que discorre paral·lela a la línia de costa al llarg de 15 km pràcticament inalterats en la qual podem trobar penya-segats, platges i cales. Destaca el penya-segat de Torre Badum per ser un dels més alts de la Comunitat Valenciana.

No presenta grans altituds, el pic més alt de 572 metres és el de Campanilles i la proximitat al mar no permet la formació de grans barrancs, i és el de major longitud el barranc d'Irta, amb 6 km.

El matoll mediterrani és la formació vegetal dominant i hi ha espècies vegetals d'interés que podem trobar tant prop de la costa com als barrancs que s'endinsen cap a l'interior de la serra. La flora més pròxima al mar es caracteritza per les comunitats de Limonium (Limonium spp.) i fenoll marí (Crithmum maritimum).

De la fauna cal destacar la presència d'aus marines, les espècies d'amfibis i les espècies més comunes de mamífers que solen ser més difícils d'observar.  

 

MES INFORMACIÓ SOBRE AQUEST PARC NATURAL I RESERVA NATURAL MARINA DE LA SERRA D’IRTA EN:

http://www.cma.gva.es/contenido_ParquesNaturales/montarparques.asp?nodo=2986&idioma=V

 

LA SENDA:

SERIE DE 20 CACHES, ON RECORREREM LA SERRA D'IRTA DES DE PENISCOLA A ALCOSSEBRE, O A L'INREVÉS.

ELS CONTENIDORS SON DE TIPUS "MENUT", ON NOMÉS HI HA UNES FULLES DE REGISTRE, ALESHORES ES NECESSARI QUE ENS PORTEM EL LLAPIS O EL BOLIGRAF, PER INSCRIURE'NS.

EL TRACK DEL RECORREGUT EL PODEU ENCONTRAR EN: W.W.W WIKILOC

 

FELIç RECERCA ! ! !

VISITANOS EN : http://WWW.GEOCACHING-GEOJOSHUA.ES.TL

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.