Skip to Content

<

ZONA D’ESPECIAL PROTECCIÓ

A cache by Equip BurruKtala Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/02/2010
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


SUPRIMIT DEFINITIVAMENT EL VIAL DE CORNISA!!
El 9 de març de 2016, Definitivament i després de un tou d’anys de protestes i oposicions d’ajuntaments, entitats de tot tipus i veïnat dels pobles afectats, el 9 de març de 2016, la Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona de la Generalitat de Catalunya va aprovar definitivament suprimir del Pla General Metropolità (PGM) la reserva de sòl per a construir la Via Cornisa.
Aquest projecte, que va sorgir el 1976, havia de ser una autovia de quatre carrils i quinze quilòmetres que travessava Collserola.
HO CELEBREM ESPECIALMENT!!!


Per saber-ne més:

http://www.parcnaturalcollserola.cat/news/definitivament-el-vial-de-cornisa-no-es-fara
http://www.viumolinsderei.com/2016/03/10/suprimida-la-reserva-de-sol-del-vial-de-cornisa/
http://www.elbaix.cat/2016/03/12/suprimida-del-pgm-la-reserva-de-sol-per-a-construir-la-via-cornisa-una-carretera-de-quatre-carrils-que-havia-de-travessar-collserola/
 
Equip BurruKtala 07-Agost-2016


SÈRIE - RIERA DE VALLVIDRERA o VIAL DE CORNISA ?

 

Us proposo una bonica sèrie, tot seguint el curs de la riera de Vallvidrera.

     LA RIERA DE VALLVIDRERA   

La riera de Vallvidrera és un afluent del marge esquerre del riu Llobregat i únic curs d'aigua permanent del Parc de Collserola.

Segons es diu, neix sota els turons de Can Pasqual (470 m) i de Can Castellví (468 m), tot i que des que varen fer els túnels de Vallvidrera, la riera neix d’un gran canonada al costat de la carretera. La riera, anomenada de moltes altres maneres segons el tram on passa, te un recorregut de 12 km. Passa pel nucli vell de Vallvidrera (a prop de l'església de Santa María de Vallvidrera), per les Planes, la Floresta, la Rierada. Passa per sota de Sant Bartomeu de la Quadra, a tocar de Can Planes i Can Revella, i ja a Molins de Rei, surt pels ponts de Can Baruta per finalment desguassar al Llobregat (18 m). La riera manté un entorn natural de bosc de ribera, amb una frondosa vegetació, de la qual gaudireu si feu aquesta sèrie de catxes.

     VIAL DE CORNISA   

Per desgràcia i per molt contradictori que ho veiem, en el curs de l’excursió, veureu com s’hi realitzen moltes activitats de millora i manteniment; neteja, arranjament de marges, zones de protecció especial per a la recuperació de flora i fauna... tot i que tota aquesta zona, de Can Busquets a Can Baruta, té els dies comptats, ja que hi ha aprovat un projecte de fer una carretera ràpida de dos carrils per sentit, aprofitant la vall que crea la riera.

Nosaltres tenim clar que en pensem, tot i que deixarem que vosaltres mateixos en prengueu consciència i opinió una vegada hagueu fet aquest itinerari. De ben segur, un recorregut EN PERILL D’EXTINCIÓ.

Valgui dons aquesta sèrie com a tribut i divulgació d’una zona que segurament, de tirar aquests projecte endavant, pocs més coneixeran.

     LA SÈRIE  

Us proposem començar l’aventura de georecerca en els ponts de Can Baruta, a Molins de Rei, i tot remuntant el curs de la riera, arribarem fins a Can Busquets, ja a la Floresta.

El camí és planer i molt ombrívol, amb molt poc desnivell, ideal per a fer amb família, tot i que cal dir que en moltes èpoques de l’any, la riera porta força aigua (ep!!! un pam a la zona més profunda, no cal que porteu flotador), i tindreu que traspassar-la en moltes ocasions, per tant cal anar preparat amb el calçat adequat.

El recorregut, és d’anada i tornada, en un camí que fa uns 6,5 km de recorregut, per tant en fareu mes de 12 entre pitos i flautes. El camí us el podeu platejar de moltes i diferents maneres ja que es pot anar en cotxe al inici, ponts de Can Baruta (poligon industrial Riera del Molì), al final , a Can Busquets, (camí de sorra compactada i bo) i a la Rierada (carretera asfaltada tot just a mig camì).


A la Rierada, de Can Castellví i de Can Santoi, si teniu cap problema, esteu cansats o ja en teniu prou, surt el MolinsBus, que us portarà al centre de la vila.
Els horaris els podeu trobar aquí.
http://www.molinsderei.cat/ca/media/images/arees/sostenibilitat_i_territori/mobilitat/molins_bus_horaris_linia_mb3


Esperem que passeu un matí entretingut i divertit.
A la zona de la Rierada trobareu la granja escola de Can Castellví, així com els seu bar – restaurant on podreu complementar la ruta, sobretot si aneu amb canalla.

AIXÍ QUE RECORDEU...


- Tot i que anem tota l'estona al costat de la riera, no crec que sigui prudent veure’n l‘aigua.


- Porteu calçat adient per mullar-lo. Segur que passareu la riera un tou de vegades, si no és que hi teniu que caminar. Si aneu amb nens, serà divertit, però no anirà malament calçat de recanvi.


- Tot i que tot el recorregut estigui amenaçat pel VIAL DE CORNISA, és un terreny protegit. Sigueu curosos. No i deixeu deixalles ni malmeteu la natura.
- El recorregut és llarg, però força planer. Vigileu amb el transit en el tram de carretera de la Rierada (200mts)


- A la zona de bosc protegit (entre Camprecios i Can Busquets), caminar en silenci te premi. Els ocells us cantaran.


- Quasi tot el recorregut és per bosc frondós. Hi he anat moltes vegades a prendre mides i no és fàcil. Crec que són acurades, tot i això, no tingueu pressa. Deixeu que el vostre GPS faci la feina be. Deixeu-lo uns minuts per que prengui be la mesura. Sempre em puc haver equivocat jo, feu-m’ho saber.
 

 

 El Catxe - ZONA D'ESPECIAL PROTECCIÓ


Aquest tram entre la Rierada i Can Busquets presenta el millor ambient de bosc de ribera del Parc, amb una formació caducifòlia (verns, pollancres, salzes o àlbers) que es veuen acompanyats per una exuberant vegetació, com la cua de cavall o la consolda, que cobreix les vores de la riera. Uns indicadors força fiables del bon estat ecològic d’aquest ecosistema, són els invertebrats que viuen a la riera, el sabater, el barretet o la gamba d’aigua dolça.

El vern és l’arbre més interessant que podem observar en aquest camí de passejada, ja que és inusual la seva presencia en cotes per sota els 90m d’altitud. És un arbre característic dels cursos d’aigua en bon estat de conservació.

Tota aquesta zona auto-depura la riera que arriba força contaminada a l’alçada de Can Busquets, amb l'absorció de nutrients, i crea l'hàbitat fluvial pel desenvolupament de la fauna.
 

Font:
Itineraris a l’Abast del Centre Excursionista de Molins de Rei
Recorregut 4
(pdf 2.73MB)
Recorregut 9
(pdf 2.74MB)

NO DEIXIS DE RESOLDRE EL MYSTERY DE PORTES LÒGIQUES, CAU MOLT  A PROP D’AQUÍ!!!!

 

 

LA RUTA

Seguirem pel camí, tot deixant-ne un que trobem a ma esquerra, sempre seguirem la riera... fins que caldrà traspassar-la.

Uns 300 metres més enllà la tornàrem a passar i desprès de passar uns arbres caiguts, girarem a la dreta per posar-nos dins de la riera, per la que remuntarem uns metres saltant a banda i banda de l’aigua.
Si ha plogut molt els dies abans, segur que us costa passar aquest tram.

 

 

COM SOLUCIONAR EL MYSTERY

[CAT] Per aconseguir aquest catxe cal que feu la sèrie, si més no, cal que tingueu les xifres que corresponen a A – B – C – D i E
Podreu veure en el llistat de catxes, que al costat de cada un, teniu la lletra que conté. Les teniu repetides, per si algun es resisteix o desapareix.

[ESP] Para conseguir este cache tiene que hacer la serie, al menos, debe tener las cifras que corresponden a A - B - C - D y E
Puedes ver en el listado de caches, que junto a cada una tenéis la letra que contiene. Las tenéis repetidas, por si alguno se resiste o desaparece.

[CAT] Una vegada tingueu el valor de les lletres, cal que resolgueu la següent formula
[ESP] Una vez que tengas el valor de las letras, es necesario que resolver la siguiente fórmula

41º26.(C-A)(D)(E-C)

002º03.(B+A)(E+E)(A)

[ES] Este cache es una fiambrera grande.


[CAT] Aquest catxe és una carmanyola gran.

 

Additional Hints (Decrypt)

[CAT] Fbgn crqerf ny crh q'ha neoer. Fv zverh pnc ba onvkn y'nvthn (Yn Evrenqn) hf dhrqn ry pngkr n yn yyren qergn.
[ESP] Onwb cvrqenf ny cvr qr ha neoby. Fv zveávf unpvn qbaqr onwn ry nthn (Yn Evrenqn) ry pnpur dhrqn ra yn bevyyn qrerpun.
[ENG] Haqre fgbarf ng gur sbbg bs n gerr. Lbh ybbx gbjneq gb gur Yn Evrenqn. Gur pnpur vf ba gur evtug onax.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.