Skip to content

This cache has been archived.

densiro: Er missen veel onderdelen weer en we gaan het niet vervangen.
We gaan iets nieuws dit najaar maken. Daarom komt deze cache te vervallen.

Het Noord-Zuid Team, Almere.

More
<

La Route de Sanne Zimyis Binti

A cache by Het Noord-Zuid Team Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/10/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Welkom bij La Route du Zimyis Binti. Deze cache staat in teken van onze bijna 2 jaar oude raslabrador Sanne Zimyis Binti. De route is door haar zelf uitgekozen en mede daardoor ideaal voor cachende honden en hun baasjes. De route is volledig hondvriendelijk en overal mogen ze vrij loslopen. Onderweg kunnen ze naar hartelust rennen, vliegen, springen, met andere honden spelen en zwemmen. De paden zijn deels verhard en deels modderig. En laat dat Sanne nou heel erg leuk vinden.

De route begint bij de ingang van het Meridiaanpark. Een park met een polderuiterlijk. Sanne rent hier heel vaak achter haar bal aan en als ze de gekke vijf minuten krijg, sjees ze door de bosjes hier heen. Zoals eerder gezegd. Op de gehele route mogen de honden los lopen en ze kunnen overal zwemmen. Vraag maar aan Sanne, ze heeft ieder stukje water onderweg wel gehad. Onderweg naar de eindcache moet de baas wel even wat informatie verzamelen, zoeken naar informatie en rekenen met die informatie. Soms makkelijk en soms moeilijk. Maar vooral lekker onderweg zijn in een hondvriendelijke omgeving. Namens ons en onze lab Sanne heel veel plezier tijdens je tocht.

Nog wat bijzonderheden voor je aan deze cache gaat beginnen:
* de afstand tussen Wp 3 en 4 is groot.
* op Wp's 4 t/m 8 moet je zoeken naar micro's, dat zijn gewoon fotocanisters met geplastificeerde teksten erin.
* de micro's op de waypoints laten zich niet makkelijk vinden. Dus gebruik je neus goed!
* tijdens de tocht kom je op allerlei soorten paden. Blubber, modder en drap gegarandeerd tijdens of na een regenbui.
* het spreekt voor zich om de micro's weer goed op hun plaats terug te zetten.
* het gps-bereik kan soms bedroevend zijn, i.v.m. begroeïng.
* Sanne wil soms jullie op het verkeerde been zetten. Dus denk vooruit en kies het meest logische pad.
* de tocht is rond de 7 kilometer lang, mits je het juiste pad kies.

Parkeerplaats: Laten we beginnen. In de directe omgeving is ook nog genoeg ander gratis parkeergelegenheid. Houdt je hond wel even vast tot aan Waypoint 1. We beginnen de route van Sanne vanzelfsprekend bij Waypoint 1. Hier kunnen de honden los. Houdt de honden wel goed in de gaten tijdens het oversteken van landweggetjes en bruggen. Succes en sterkte en vooral gewoon veel plezier.

Wp 1: N 52 23.687 E005 17.234 (Beginpunt)
De honden kunnen los. Sanne wordt op dit punt al helemaal gek. Haar gele tennisbal moet altijd mee als we de route lopen en die moeten we hier al direct gooien. De baasjes moeten hier opzoek gaan naar een jaartal. Jaartal min 7 = A.

Wp 2: N52 23.(A-1692) E005 17.(A-1281)
Onderweg naar Wp 2 en op Wp 2 zelf zwemt Sanne altijd. En hier springt ze altijd het water in. Het liefst moeten wij haar bal of één of andere ellendige, stinkende slijmstok in het water mieteren. Zover mogelijk, dat is haar voorkeur. Het allerleukste, vind ze zelf, is de plons die zij veroorzaakt. De baasjes moeten hier even het aantal treden tellen van beide trappen. Totale aantal = B.

Wp 3: N52 23.(B-7)0 E005 17.5(B+B)
Naar beneden hollen en zo hard rennen, dat ze bijna haar poten breekt. Wij staan dan nog boven en zij wacht op ons dan waar Wp 3 is. Volgens Sanne lopen wij te langzaam. Schiet nou eens op, slome baasjes. Zoek hier naar de letter "V" op ooghoogte.

Wp 4: N52 B.(V+596) E005 (A-1983).(592-V)
Op dit plekje krijgt Sanne altijd haar "gekke vijf minuten". Ze raced dan letterlijk met der kont over de grond door de struiken en bosjes hier. Soms denk je dat ze niet helemaal in orde is. Na ongeveer vijf minuten is het over, pakt ze een stok uit de bosjes en gaat ze weer verder daarmee paraderen tot aan Wp 5. Op het punt waar ze die stok pakte ligt een micro met daarin het coördinaat voor Wp 5. Dus baasjes: ZOEK de micro.

Tip: ga via het ruiterpad naar Wp 5.

Wp 5: Zoals ik al eerder zei, moet altijd de bal mee van Sanne. Je weet wel, zo'n gele tennisbal. Wij hebben dan zo'n tennisbal in een werpstok. Kan je lekker ver mee gooien. Soms hebben we even geen zin om te gooien. Want na honderd keer gooien, krijg je zowat een tennisarm. Tijdens het niet gooien van de bal, houdt Sanne haar bal in der bek. Doet bijna iedere hond. Maar Sanne legt haar bal soms ergens neer, als ze een heerlijk, sappig, stinkende, slijmerige, gore, beschimmelde, ondergezeken stok vind. Dan gaat ze daar een paar rondjes mee paraderen. Ze loopt dan echt als een dressurepaard. Alleen een beetje jammer dat ze gewoon vergeet waar ze haar bal neer heb gelegd. Dus kunnen wij weer gaan zoeken. Op de plek waar wij haar bal weer terugvonden tijdens het zetten van deze cache, vind je weer een micro. Zoek de micro!

Wp 6: Als we grote wandelingen maken met Sanne, moet ze altijd honderd keer zeiken. Gewoon van enthoustiasme, spanning en hyperheid. Zo'n plasje duurt hoogtens 2 seconden. Want ze moet gauw weer verder om te rennen, balletjes te halen, vieze gore stokken te pakken en te snuffelen. Op het plekje waar zij hier moest zeiken voor de zoveelste keer, ligt nu een micro met daarin een rekensom. Even rekenen en dan kan je verder naar Wp 7.

Wp 7: Hier moest door Sanne alles besnuffeld worden. Ieder stokje, kastanje, boomstronk, boomstam, plantje, bloempje, grassprietje, insectje, moest gewoon besnuffeld zijn door haar. Soms wordt je er gewoon gek van. Maar op het plekje waar ze met haar grote neus het langst zat, ligt nu een micro. Zoek 'em!

Wp 8: Sanne bewaard haar "kak" altijd tot het laatst. Daar geniet ze eenmaal van. Wij zeggen altijd dat Sanne kakt met een afdakje. Huh? Ja, want als ze moet kakken, heeft ze haar staart altijd geknikt. En dat lijkt op een soort afdakje. Je raadt het al. Waar zij hier gekakt heeft, daar ligt nu de micro met het eindcoördinaat erin. Wees gerust!!!! We hebben haar kak opgeruimd.

De eindcache. Je kan hem vinden waar Sanne ging liggen, omdat ze moe was van de tocht.

Deze cache is mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer Almere. Waarvoor dank! www.staatsbosbeheer.nl

Het Noord-Zuid Team, Almere.

Additional Hints (Decrypt)

[Wp3] qr "I" mvg baqre urg xyrzzrgwr trcynxg, bc bbtubbtgr bc qr Mhvq-Jrfg-cvynne.
[Micro's] nyyr zvpeb'f mvwa gr ivaqra ovw qr jbegryf ina obzra.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.