Skip to Content

<

Les Estunes

A cache by tecnics Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/12/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


El paratge de Les Estunes és un dels racons més particulars del municipi de Porqueres: baumes i esquerdes de travertí, roures i alzines esponeroses, la bella llegenda de les Goges, el silenci tallant i l'hombra fresca, les heures enfiladisses i els cants discrets dels ocells conviden a una passejada tranquil·la i plena de la pau del lloc. Aquesta proposta d'itinerari que us presentem, és doncs, una invitació a visitar Les Estunes, lloc on és sempre ben rebut el que va amb una actitud de respecte, cura i estimació cap a l'entorn.
Les Estunes és un espai de gran valor natural i així ho revela la seva declaració com a geòtop, espai d'interès geològic, i la inclusió en el PEIN. En la seva reduïda dimensió és un resum de l'ecosistema de l'alzinar i la roureda. Allí hi habiten des dels microorganismes microscòpics del subsòl fins als vertebrats típics del bosc mediterrani, passant per una rica presència d'arbustos, plantes enfiladisses, molses i falgueres.
La conservació de l'espai encara és prou íntegra i reflecteix amb prou claredat la riquesa dels espais naturals i la necessitat de preservar-los amb gran rigor.
El bosc de Les Estunes hitòricament ha estat utilitzat per l'home. La vida rural sol aprofitar amb saviesa i respecte els dons que la natura li oferia desinteressadament. Aquesta relació íntima entre l'home i el bosc ha quedat marcada en aquest lloc, en els noms que tenen alguns roures i alzines, noms que ens remeten a l'ús que el pagès donava a l'arbre o al servei que n'obtenia i que trobareu indicats al llarg d'aquest bell itinerari.
L'element més característic de Les Estunes és la pedra de travertí que aflora arreu, una roca creada per processos bioquímics molt característics i pròpia de la conca lacustre.
Aquesta roca forma a Les Estunes una placa que possiblement es va fragmentar en trobar-se aldamunt de materials més tous del subsòl i, aquesta ruptura va provocar l'aparició de les esquerdes i baumes que avui hi contemplem.


La llegenda de les goges de les estunes

Temps era temps vivien a Les Estunes uns éssers fantàstics eteris i invisibles, personificats en forma de dones de bellesa i finor extraordinàries. Aquests éssers anomenats Goges vivíen amagats a les esquerdes i les baumes gaudint dels cants dels ocells, dels jocs i entreteniments que s'enginyaven en el seu palau de pedra.
En els palaus de pedra feien les aloges grans festes i convits que eren coneguts per la gent de la contrada per l'enlluernadora claror i per la cridòria dels xisclets que sortien d'esquerdes i baumes.
Elles no tenien cap tracte amb els mortals que vivíen a prop de Les Estunes i s'hi mostraven indiferents. Teixien amb un fil imperceptible, una finíssima xarxa que impedia el pas a curiosos i atrevits. Només hi entrarien aquells que desitgessin no retornar mai més al món dels mortals i quedar-se per sempre entre la fantasia màgica dels palaus rocosos de Les Estunes.
CATALÀ

1.- Quant es deixaven veure aquests extranys éssers, ballant i emmirallant-se sobre les plàcides aigües de l'estany, tot entonant bells càntics als esperits del bosc?

2.- Les Estunes constitueix un paratge natural petit però ric i de gran bellesa. Per garantir la conservació d'aquest espai natural cal tenir presents unes normes.
Quina és la quarta prohibició de la zona (segons el cartell)?


3.- Quin és el tercer punt d'interès segons el mapa?

Totes les respostes les trobareu a la zona de la coordenada.

Com registrar el cache?

Haureu d’enviar (vía mail privat) les respostes a les 3 qüestions plantejades. Un cop hagui validat les respostes podreu registrar com a trobat.


Nota. Registres sense validesa en la resposta serán eliminats!!


ESPAÑOL

1 .- Cuando se dejaban ver estos extraños seres, bailando y reflejándose sobre las plácidas aguas del lago, entonando bellos cánticos a los espíritus del bosque?

2 .- Las Estunes constituye un paraje natural pequeño pero rico y de gran belleza. Para garantizar la conservación de este espacio natural hay que tener presentes unas normas.
¿Cuál es la cuarta prohibición de la zona (según el cartel)

3 .- ¿Cuál es el tercer punto de interés según el mapa

Todas las respuestas las encontrarás en la zona de la coordenada.

Cómo registrar el cache

Deberás enviar (vía mail privado) las respuestas a las 3 cuestiones planteadas. Una vez que haya validado las respuestas podrás registrar como encontrado.


Nota. Registros sin validez en la respuesta serán eliminados!


ENGLISH

1 .- When you can see these weird beings, dancing and its reflects on the placid waters of the lake, singing beautiful songs all the spirits of the forest?

2 .- Estunes is a small but rich natural and beautiful zone. To ensure the conservation of this nature must be present rules.
What is the fourth prohibition of the area (see the poster)?

3 .- What is the third point of interest according to the map?

All the answers you can found in the coordinates area.

How to register the cache?

You must send (private email) the anwers of three questions. Once we can validate the anwers, you can log as found it.


Note. Logs without valid answers will be deleted!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.