Skip to content

<

Samenwerken tot op zekere hoogte

A cache by tjm1706 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/07/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Drie vrienden denken vaak terug aan hun spannende belevenissen bij de scouting. Nu leven ze zich vooral uit met geocachen en het kijken naar TV-programma’s als “De Pelgrimscode”. Zouden ze kans maken bij zo'n programma?
Update: 12-07-2020

Een speciale cache
Johan vroeg zich af of hij voor de vrienden een geocache kon maken als voorbereiding op zo'n programma. Een geocache waarbij het zowel van belang is dat de vrienden goed samenwerken en dat slechts ��n van hen met de gevonden geheime codes de schat gaat vinden ... Op een vrijdagavond doet Johan plotseling geheimzinnig en geeft ongemerkt eerst Jan en daarna Hans een geheim "markeringsteken". Johan geeft hen de volgende instructie:


Samenwerken instructie

Instructie
Elke bovenstaande aanwijzing bevat achtereenvolgens 4 gegevens per waypoint: een afbeelding van een object in het veld, een geheime code, een letter als "markeringsteken" en een instructie (in duizendsten van minuten) om naar het volgende waypoint te komen. Als voorbeeld, de laatste aanwijzing bevat een kruising van wegen als "veldobject", de geheime code "S mtr.", het markeringsteken "Y" en een verwijzing naar het volgende waypoint N52 10.LC8 E5 45.HA1. Mogelijke markeringstekens zijn dus: "Q", "X", "Y" en "Z". Wanneer je verder onderweg voor de tweede keer een zelfde object in het veld herkent, dan mag je die negeren ;-)

Je kunt parkeren bij het coördinaat bovenaan de beschrijving. Vind het dichtstbijzijnde bordje van Staatsbosbeheer aan de westkant van de parkeerplaats. Bepaal van alle (!) witte woorden op dit bord het vierde woord. Het woord is langer dan 4 letters ;-) Bepaal van de letters van dit woord hun plaats in het alfabet (a=1, etc) en zet deze getallen achter elkaar. Ken de eerste 13 cijfers (!) toe aan de letters A t/m M. N = C + J.

Ga via waypoint WP1 (N52 10.EK7 E5 45.JB0) naar WP2 (N52 10.BM3 E5 45.CH4) waar je een object in het veld vindt die op een aanwijzing staat. Markeer deze aanwijzing met WP2. Voer de navigatie-instructie van die aanwijzing uit om naar het volgende waypoint te komen. Het is belangrijk dat je elke volgende waypoint met een oplopend nummer markeert, bijv. WP3, etc.

Foto
Ruim vóór WP6 kom je op een waypoint op een hoge plek waar de onderstaande foto is genomen. Met behulp van deze foto kun je de paal bij een waypoint "wpS" vinden die je later zult bezoeken. Onthoud de waarde voor "S", die heb je later nodig in de eindopdracht. Je hoeft dit waypoint nu niet te bezoeken; door slim gebruik van je GPS-apparaat kun je globaal de co�rdinaat van dit waypoint op afstand bepalen. Na waypoint WP6 loop je later vanzelf langs dit waypoint.
Op deze hoge plek kun je bovendien via de foto het reeds eerder bezochte waypoint "WP?" vinden waar de oranje waypoint-vlag fictief bij de bomen is neergezet. De co�rdinaat van dit waypoint heb je wellicht later ook nodig in de eindopdracht ...


Samenwerken wpS vlag

Eindopdracht
Na verloop van tijd kom je op een pad (of coördinaat) waarop je al eerder gelopen hebt. Ga niet verder, want elke geheime code ná deze locatie is overbodig en misleidend ... Omdat het waypoint, waar je zojuist naar toe wandelde, voorbij deze locatie ligt, raden we je aan deze bijbehorende geheime code niet te gebruiken.
Van de tot dan toe verzamelde geheime codes gebruik je alleen die geheime codes waarop het markeringsteken van Jan of Hans staat. (Zie *1*). De eindopdracht bestaat dus uit precies zes geheime codes die je als puzzelstukjes tegen elkaar aan legt om de geocache te vinden. Kies de meest logische (!) posities voor deze "puzzelstukjes". De "puzzel" zal je dan ook het "beginpunt" van de opdracht geven.
PS: neem duidelijke foto's mee. Er is ook een grotere versie !! van de instructie beschikbaar. Veel plezier en succes!

*1* Inside information: Het geheime markeringsteken van Jan staat ook op de aanwijzing die hoort bij WP9, terwijl het teken van Hans op de aanwijzing van WP7 staat. Zoek dit markeringsteken dus op de bovenstaande instructie en niet als een "teken" in het veld.
Verder is er geen relatie tussen een aanwijzing (bijv. "JL+") en het waypoint waar je die aanwijzing vindt.

's Avonds zoeken beide vrienden koortsachtig naar een list
om 's ochtends de ander te verslaan. Jan kiest voor het samenwerken tot de eindopdracht, terwijl Hans juist zo vroeg mogelijk alleen wil starten met de eindopdracht.
Finale: De geocache ligt 5 meter vanaf het pad achter een berkje.
Banner: Wanneer je de geocache gevonden hebt, dan kun je deze banner toevoegen aan je profiel. banner
Epiloog: Johan heeft toestemming gekregen van het Staatsbosbeheer voor dit avontuur in dit prachtige gebied bij Kootwijkerzand. Belangrijk is dat de vrienden (en anderen) op de paden blijven. Johan is dankbaar dat de teams Dhmc05, Lein en JaTi hebben meegeholpen bij het maken van deze uitdagende tocht van 5,5 km. (Free counters Free Counters)

Additional Hints (Decrypt)

FOO obeqwr: jvggr yrggref? Re vf znne 1 zbtryvwxurvq!
Vafgehpgvr: tebgr inevnag ivn HEY orfpuvxonne
Vafgehpgvr: nnajvwmvat ae 2 vf rra rpug ibtryuhvf.
JC4: inans rra nsfgnaqwr trsbgbtensrreq.
JC9: vf bbfgreyvwxre qna JC8
JC10: vf mhvqryvwxre qna JC9.
Rvaqbcqenpug: crgyvat nna qr ibrg ina rra xyrvar orex *BS/RA* nzzbobk batrirre 10 zrgre ina qr orhx ns npugre rra qvxxrer obbz

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.