Skip to Content

This cache has been archived.

bimsor: Denne bliver lukket. Så bliver der plads og tid til nye projekter.

More
<

Ølsted Kirke

A cache by 8700 geobanditter Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 3/12/2011
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Ølsted Kirke er en hvidkalket kirke. Tårnet har løgformet spir, hvilket ses på en del andre kirker i dette område.

Denne hvidkalkede, teglhængte kirke, der er fra år 1000, ligger smukt på sin høj og kan ses langt omkring fra, hvad enten man kommer fra øst, syd, vest eller nord. Men den ligger ensomt, der er ikke megen bebyggelse omkring den, og man kan spørge, som også mange gør, hvorfor der er blevet bygget en kirke netop her?

Om Ølsted Kirke fortæller sagnet, at kirken skulle bygges på gårdejer Svanes mark på et stykke jord, der havde fået navnet "Bønneland". Begyndelsen til byggeriet blev gjort. Der blev slæbt sten sammen, og man begyndte byggearbejdet. Det gik dog ikke så godt, for hvad menneskene byggede om dagen, rev troldene ned om natten. Man måtte så indstille byggeriet og prøve at finde en anden plads til kirken. Et vidnesbyrd herom fortæller den mængde kampesten, der blev gravet op på denne mark i begyndelsen af dette århundrede, og som så blev anvendt til et andet byggeri.

Men hvorom alting er, så samledes sognets gamle mænd til bystævne i Oens, for at finde et andet sted til kirken. Her kunne man nu ikke blive enige, da sognet havde tre byer, Oens, Bottrup og Ølsted, som hver gjorde krav på kirken. Til sidst enedes man om at lade tre stude afgøre deres uenighed, idet de bandt dem sammen for natten og lod dem gå, hvorhen de ville, og hvor de så ville være at finde om morgenen, der skulle kirken ligge. Studene søgte ned i det frodige engdrag nord for kirken, men da tågen om aftenen lagde sig tykt over engen, søgte studene op på den mærkelige høje banke, der lig en gammel borgplads, hævede sig over det flade terræn. Her blev de fundet ved morgengry, og her blev så Ølsted Kirke bygget.

Der findes dog også en teori om at højen skulle være kunstig.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

49 Logged Visits

Found it 44     Didn't find it 1     Write note 1     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.