Skip to content

<

Domein Ravenhof

A cache by Zelfstandige Hinde Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/23/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:De cache is een 2-tal meter verplaatst van de originele coördinaten.
De eigenlijke locatie is niet meer haalbaar, vandaar dat deze max. 2 meter van het nulppunt ligt.

Indien de cache is verdwenen, kunnen jullie hier een tag vinden.
Stuur de code door naar onderstaande link en men kan deze cache loggen. Wanneer deze code fout is, zal ik uw log verwijderen.

 

Stuur een e-mail

 

De cache ligt in het grensoverschrijdende Moretusbos.
Deze cache was eerst een TravelBug/Geocoin Hotel. Maar daar er veel cachers zijn die het doel van een hotel niet doorhebben, was dit hotel merendeels leeg. Vandaar dat deze cache nu een gewone traditionele cache is geworden, waar men nog wel TB's en GC's kan achterlaten, maar ook andere kleine zaken (geen rommel a.u.b.) .

Voor deze cache is toesteming verleend door Natuur en Bos.

Een woordje uitleg:

MORETUSBOS
Het Moretusbos in Stabroek-Putte nodigt uit voor een ontdekking zonder grenzen. Tussen ons land en onze noorderburen valt immers amper nog een grens te herkennen. 200 ha van het domein ligt op Nederlands grondgebied. Het Moretusbos aan Belgische zijde is ca. 100 ha groot. Hiervan is 71 ha in privé-eigendom, 22 ha in eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos en 3 ha van het Stabroeks gemeentebestuur.

RAVENHOF
Van hoeve tot poort van De Voorkempen

* Goet van Steenlandt
Oorspronkelijk was het Ravenhof heel wat kleiner. Het droeg in de 14e-15e eeuw de naam “Goet van Steenlant” naar de familie van Steenlant die er een hoeve bewoonde. In 1679 werd de hoeve het zomerverblijf van Balthazar Moretus III.

* J.J. Moretus
Johannes Josephus Moretus vergrootte het eigendom met verschillende aankopen. In het midden van de achttiende eeuw, toen er grote armoede heerste bij de plaatselijke bevolking, liet hij de mensen van Putte en Stabroek grote werken uitvoeren. Hij liet hectaren heidegrond bebossen, een stervormig park aanleggen en hoge heuvelruggen maken. Op 27 februari 1806 stierf jonker J.J. Moretus kinderloos. Hij werd als eigenaar opgevolgd door zijn neef Philippe Antoine Joseph de Pret die het kasteel liet verbouwen in Louis XV-stijl.

* Karel Moretus
In 1907 stond graaf de Pret het Ravenhof af aan Karel Moretus. Onder zijn bestuur werd het Ravenhof vergroot tot het kasteel dat er nu nog staat. Van 1912 tot 1926 en van 1939 tot aan zijn dood in 1960 was hij burgemeester van Stabroek. Na zijn overlijden beheerden de paters Assumptionisten het kasteel. In 1978 kwamen de gebouwen en bijhorende gronden in het bezit van de gemeente Stabroek en van Bos en Groen (Agentschap voor Natuur en Bos).

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.