Skip to Content

<

Mr. X

A cache by Helovirta Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/26/2011
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lontoossa joulukuussa 2009

Kensington Gardenin pohjoispuolella olevan metroaseman penkillä istuva Mr. X avasi silmänsä. Eilinen pubi-ilta pikkujoulujen merkeissä oli venynyt vastoin tarkoitusta pikkutunneille, mutta aamiaisella nautittu Triple soberer -krapulalääke oli jälleen kerran tuonut kaivatun avun. Hän näki kiireisiä ihmisiä siellä sun täällä, kukin matkalla kohti enemmän tai vähemmän tärkeää päämäärää. Hänen oma päämääränsä oli mielessä kirkkaana, ja nyt oli aika kääriä hihat. Mr. X nousi ylös, käveli musta nahkasalkku kädessään päättäväisesti ulos laiturialueelta kohti taksijonoa, ja astui taksiin.(A)

Ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti hän pyysi taksikuskia ajamaan University of Londonin eteen taksitolpalle, ja pyysi kuskia odottamaan. Ostaessaan The Guardianin lehtikojusta hän huomasi lehden välissä olevan kirjekuoren, aivan kuten pitkikin. Tyytyväisenä hän palasi taksiin, pyysi kuskia jatkamaan matkaa ja avasi kirjekuoren.(B)

Luettuaan kirjeen Mr. X pyysi kuskia ajamaan Madame Tussaud's vahakabinetin edessä olevalle taksiasemalle. Asemalla hän maksoi matkan 20 punnan setelillä, ja poistui taksista. Vilkaistuaan ympärilleen hän käveli suojatietä pitkin kadun yli, ja lähti kävelemään ripein askelin kohti lounasta. Nyt oli mahdollisten jäljittäjien eksyttämisen aika, ja muutenkin oli kiire jotta hän pysyisi laaditussa aikataulussa. (C)

Puoli tuntia myöhemmin hän saapui Royal Albert Hallia lähimmälle bussipysäkille, kuten niin monesti aiemminkin hiukan toisenlaisilla keikoilla, ja hiukan toisenlaisessa roolissa. Odoteltuaan muutaman minuutin hän nousi bussiin, joka lähti kohti kaakkoa. Ripeän kävelyn ansiosta Mr. X tunsi itsensä hiukan väsyneeksi, mutta koska matka oli vain viisi pysäkinväliä ei nukahtamiseen ollut varaa. (D)

Pian Thamesin ylityksen jälkeen bussi saapui The Oval Cricket Groundia lähinnä olevalle metroasemalle. Jäätyään bussista ja etsiessään toisen linjan bussin bussipysäkkiä Mr. X ajatteli, että pienen hetken päästä hänen ei enää koskaan tarvitsisi lyödä vetoa krikettipelistä, ainakaan rikastumisen toivossa. Ja hyvä niin, sillä hän oli aina ollut surkea uhkapeluri, ja osin juuri siitä syystä hänet oli saatu houkuteltua - tai pakotettua - tälle keikalle. (E)

Noustuaan Thamesia kohti pohjoista seuranneeseen bussiin Mr. X otti esiin prepaid liittymällä varustetun kännykän, asensi akun ja kytki virran päälle. Hän soitti ainoaan puhelimen muistissa olevaan numeroon, ja kuunteli tarkkaavaisesti viimeisiä ohjeita. Hymy, ehkä aavistuksen epäuskoinen, mutta hymy kuitenkin, levisi hänen naamalleen. The Bank of England. Mr. X otti puhelimesta sim-kortin, taittoi sen kahtia ja laittoi kännykän kanssa pieneen pussiin ja taskuunsa. Hän kävi vielä mielessään annettuja ohjeita, ja jäi pois bussista The Bank of Englandin itäpuolella olevalla bussipysäkillä, ja heitti taskussaan olleen pussin lähimpään roska-astiaan. Viisitoista minuuttia myöhemmin hän istui jälleen bussissa. Salkku jota hän puristi sylissään oli samanlainen kuin se musta nahkasalkku, jonka hän hetkeä aiemmin oli jättänyt The Bank of Englandin museoalueen miestenhuoneen käsienpesualtaalla hänen vieressään seisseen herrasmiehen viereen. Se oli samanlainen, mutta se ei ollut sama salkku, sen tunsi painosta. Salkku oli lukossa, eikä hänellä ollut numerosarjaa jolla se aukeaisi, mutta väliäkös sillä. Pääasia oli se, että keikka oli sujunut juuri niinkuin pitkin, ja hän oli jälleen bussissa matkalla kohti tapaamispaikkaa. (F)

Mr. X jäi bussista Kings Crossin metroasemalla, ja suuntasi kohti itärannikon rautatielinjan lipunmyyntiä. Hän asetti salkun maahan vasemmalle puolelleen, ja kaivoi lompakon taskustaan maksaakseen junalipun Edinburghiin. Saatuaan lipun hän laittoi sen povitaskuunsa, otti käteensä mustan nahkasalkun maasta oikealta puoleltaan, ja lähti kevein askelin kohti asemaravintolaa, jossa olisi aikaa nauttia ennen junan lähtöä viimeinen ateria pitkään aikaan.(G)


Helsingissä huhtikuussa 2010

"Lahtinen ja Lehtinen, Keskusrikospoliisista soitettiin. Interpolista on tullut tieto, että Bank of Englandin vuoden 2009 pankkiryöstön saalis - tai se mitä siitä on jäljellä - on kätketty Mäntsälään. Te kaksi saatte kunnian käydä tarkistamassa asian, tarkemmat tiedot ovat tässä kirjekuoressa. Oikeastaanhan meidän pitäisi antaa sikäläisten hoitaa homma, mutta on tässä pr-arvoa sen verran että tässä vaiheessa pidetään tutkinta omissa käsissä! Joten pysytelkää poissa silmistä, älkääkä tässä vaiheessa siirtäkö kätköä! Mutta jos sen löydätte niin pistäkää sinne oma puumerkkinne tulevaisuutta ajatellen - tiedä häntä vaikka tästä seuraisi minul...meille ylennys. Ja muistakaa: Let's be careful out there!"


Mäntsälässä maaliskuusta 2011

Jos tunnet Lahtisen tai Lehtisen, niin kysy kätkön sijainti heiltä, mutta jos et, niin se löytyy seuraavilla laskutoimituksilla oheisista koordinaateista:

N 60° (B-G+1).(A+B+C+D+E+F+G)-473

E 025° (A-F-4).3x([2xD+2xC]-9)

Kätkössä on FTF-palkintona Nanokätkö (hopea). Mysteerin ratkaisuun tarvitset Lontoon kartan. Ethän spoilaa mysteeriä!Additional Hints (No hints available.) 

Find...

48 Logged Visits

Found it 41     Write note 4     Publish Listing 2     Retract Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.