Skip to Content

<

Puula - Kyyvesi, Otavan satama

Hidden : 04/02/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö Otavan satamassa. Tämä on Puula - Kyyvesi -sarjan ensimmäinen kätkö Kätkön nimi Puula - Kyyvesi on vapaasti käytettävissä lisäkätköjen tekoon Puulan ja Kyyveden upealla retkeilyalueella.

Otavan satama syntyi Savon radan rakentamisen myötä. Rata Kouvolasta Iisalmeen nivoi sekä Puulaveden että Saimaan vesistöalueet samaan kokonaisuuteen. Pistoraide Otavan asemalta Puulaveden Kotalahteen rakennettiin 1890-luvun alussa. Otavan satama asema- ja varastorakennuksineen valmistui ennen vuosisadan vaihdetta.


Otava nousi yhdeksi Savon radan tärkeimmistä lastausasemista. Savon radan rakentamisen myötä perustettiin useita sahalaitoksia Puulaveden rannalle, koska rautatie teki puunkuljetuksen kannattavaksi. Sahojen lisäksi muutkin Puulaveden rannalla sijainneiden pitäjien yritykset käyttivät Otavan satamaa. Sahatavaran lisäksi satamaan tuotiin edelleen rautateitä pitkin vietäväksi mm. puhelin- ja sähköpylväitä, sahatukkeja, rautamalmia, piikiveä, elävää karjaa, maalaisten erilaisia tuotteita ja kuulua Puulaveden muikkua.


Tavaraliikenteen lisäksi Otavan satama palveli matkustajaliikennettä. Laivojen tultua Puulalle mm. kangasniemeläisten, hirvensalmelaisten ja joutsalaisten yhteydet muuhun Suomeen paranivat. Höyrylaivojen aikataulut oli sovitettu junien aikatauluihin ja Mikkelin maalaiskuntalaisten lisäksi lähipitäjien asukkaat käyttivät tätä reittiä matkustaessaan esimerkiksi Mikkeliin, Viipuriin tai Helsinkiin. Otavan satamassa oli omat laiturinsa tavara- ja matkustajaliikenteelle.

Puulan ja Kyyveden järvialueilla on hyvät mahdollisuudet vesiretkeilyyn. Siellä on niin vene- kuin melontareittejäkin. Suojelualueilla on useita rantautumispaikkoja, joista monet ovat saarien hienoilla hiekkarannoilla. Puhtaat ja runsaat kalavedet houkuttelevat myös niin ammatti- kuin vapaa-ajankalastajia. Keskeiset osat Puulasta ja Kyyvedestä kuuluvat rantojensuojeluohjelmaan.


Molemmat järvimaisemat ovat mielenkiintoisia, sillä laajat selkävedet rajoittuvat niissä saaristoryppäisiin. Nämä suuret salomaiset järvialueet tarjoavat retkeilijöiden lisäksi rauhan muuan muassa runsaalle kuikkakannalle. Myös uhanalainen valkoselkätikka viihtyy Puulalla ja Kyyvedellä. Puulalla voi ihmetellä myös raukkeja, jotka ovat sienenmuotoisia kiviharvinaisuuksia.


Käy myös täällä:

Likastin kanava

Lisätietoa alueen retkeilykohteista:

luontoon

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

550 Logged Visits

Found it 514     Didn't find it 9     Write note 15     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.