Skip to Content

<

Sentraalisantran jäljillä

A cache by jokkedesign Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/31/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helpohko mysteerikätkö. Ensimmäiset puhelinkeskukset olivat käsivälitteisiä. Operaattori muodosti yhteyden kytkemällä liittimellä varustetun johdon keskuksen taulussa olevaan pistokkeeseen. Operaattoria kutsuttiin muun muassa nimellä ”sentraalisantra”. Siuron käsivälitteinen puhelinkeskus sijaitsi 1916 rakennetussa hiukan kuutiomaisessa talossa lähellä Siurontien ja Miharintien risteystä.

Seuraavaa tapahtui vuonna 1958 tai sitten ei.

Tuut tuut. Huomenta, Virtaska täällä, toi mun ukko läks Osuuskasssalle vähä talletuksia tekemään mutta se jätti lompakkonsa kotio, yhristäkkös sinne Osuuskassan yleisöpuhelimeen? Selvä, yhristän.

Virtaska taasen täällä, ei siellä vastata - kokeiles yhristääkkin niitten Posti- ja Lennätintoimistoon, siellä ainakin ollaan melkeen aina paikalla. Selvä, yhristän.

Tuut tuut. Virtaska taasen täällä, ny se ukko oli jo kerenny kuulema lähtä Suoniemen Säästöpankille, ihan pääkonttorille. Yhristäkkös sinne? Selvä, yhristän.

Tuut tuut. Virtaska täällä, se ukko oli jo kerenny lähtiä Vuorelan tilallep' päin. Asukos se insinööri Nokso-Koivisto siä vai kekä. Juu, juu asuuhan se, yhristänkö sinne sitte? No yhristä, kiitos. Selvä, yhristän.

Tuut tuut. Virtaska täällä taasen, se oli ukko lähteny Vuorelan isännän kanssa johonki koneppajalle. Ai Veijolan konepajalle. Niiv' varmaan eli yhristäppäs sinne. Selvä, yhristän.

Rahirahi...

Tuut tuut. Päivää, se on Virtasen isäntä täällä kun soittaa. Toi mun eukko oli varmaan lähteny mua ettimään Veijolan konepajalta ku mää siellä kävin, voisikkos sää yhristää tän puhelun sinne? Selvä, yhristän.

Tuut tuut. Se on Virtasen isäntä täällä taas kun soittaa. Mää unohrin että sehän aiko eukko mennä käymään Suoniemen kunnansihteerin luona, koitakkos yhristää sinne kun mulla olis eukolle asiaa. Selvä, yhristän.

Tuut tuut. Se on Virtanen taas, voisiks' sää yhristää tonne Osakeyhtiö Siuronkoskelle, kun pitäs töitäki kysellä. Selvä, yhristän.

Tuut tuut. Virtanen täällä soittaa taasen. Se eukko on tosiaan sielä Suoniemellä ja sen pitäs tuoda Suoniemen Voimasta sokeria kun se on halvennuksessa jos sitä vaan on sielä niin mää kysyn jos sää yhristät puhelun sinne. Selvä, yhristän.

Tuut tuut. Nii se on Virtanen taas, päivää päivää. Pitäs kysyä kirjakaupasta, onko paperilähetys jo tullut, niin menen hakemaan. Selvä, yhristän kirjakauppaan.Additional Hints (No hints available.) 

Find...

282 Logged Visits

Found it 277     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.