Skip to content

This cache has been archived.

Mr Adventurer: Nu går gömman i graven...

More
<

Ringkallen - Grottan

A cache by Mr Adventurer Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/03/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Cachen är en halvlitersburk av "lock ´n lock"-typ som innehåller info, loggbok och penna!
 
Cachen är en mystery för att koordinaterna leder ungefär till grottans entré! Satelliterna passar på att njuta av de fina lederna på platsen, därför är det lite svårt att få dem att samarbeta med din GPS!
 

 

Ringkallen - Grottan!

 

Ringkallen

Sveriges vackraste klätterområde! Lättsäkrade sprickor med stödbultar när det känns läskigt. Firningsankare och lätt att förflytta sig mellan lederna. En superklippa för den som vill klättra korta kilsäkrade leder med låg gruvsamhetsgrad i 5-6 registret!

Sprickorna lämpar sig utmärkt att säkra med kamkilar så se till att ha med ett rejält rack.

 

Kör till Nordingrå. Ta till höger vid Kusthallen. (Ishockey- och bowlinghall) Kör förbi Häggvik där Café Mannaminne ligger. Efter ca 1,5 km pekar en gul vägskylt åt höger mot Häggnor. Efter en knapp kilometer kommer du till en korsning där du tar vänster. Femhundra meter senare kommer en andra korsning där du också tar vänster (skyltat 201). Sedan kör du rakt fram efter den "stora" vägen ända fram till en stor vändplan (5 km från där du svängde in mot Häggnor). Parkera bilen där.

Följ stigen i vägens förlängning. När ni kommer in i skogen ta stigen till vänster in i ett stort stenfält. Där är det rösat - följ rösena/stentrollen över stenfältet till en stig som leder upp till fikaplatsen vid klippan. Fortsätt förbi fikaplatsen till dess du ser skyltarna (se bilden). Där tar du vänster, dvs uppåt! Leta reda på entrén! Om det är svårt, använd bilderna som hjälp! Den ena är tagen rakt mot ingången och den andra, från ingången!

Cachen är placerad längst inne i grottan! Ta gärna med en pannlampa! Fortsätt gärna upp i hålet vid gömman, så får du se Överhängsväggen och Svaväggen. Ett härligt landskap!

 

-LEV!

         

 

I vågdalen

råder ett falskt lugn.

På det brytande krönet

lever du.

  

 

Den vanda vägen

åldras aldrig om

ögat lever.

Additional Hints (No hints available.)