Skip to Content

This cache has been archived.

Harley-Holland: mooi geweest, einde hobby

More
<

Harley's 2nd military mission

A cache by Harley-Holland Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/22/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Na mijn eerste uitzending(zie http://coord.info/GC2N2DN) waar ik in februari 1995 van terugkeerde in Nederland, was ik in januari 1996 wederom aan de beurt om naar Bosnië te gaan. Deze keer met de NAVO. Alle VN eenheden werden teruggetrokken en werd er in December 1995 een staakt het vuren afgeroepen tussen de strijdende partijen "het Dayton akkoord". Om te controleren of het Dayton akkoord werd nagestreefd werd de NAVO opgeroepen om hier toezicht op te houden.

Eind 1995 werden de voorbereidingen getroffen en werd ook de Nederlandse krijgsmacht gevraagd hierin te ondersteunen. Onder bevel van de Engelsen kregen we allen een batch op de mouw van de moedige "desert rats" uit de 2e wereldoorlog.

11 Tankbataljon uit Oirschot werd hiervoor opgeroepen, 42 BLJ Limburgse jagers en allerlei ondersteunende eenheden waaronder de genie van 11 Luchtmobiel en ik met een paar dienstmakkers van 12Bevo om de logistiek te verzorgen van het kamp, en andere kampen.

Wij mochten aansluiten bij het tankbataljon als chauffeurs. Ook wij moesten de zwarte baret gaan dragen van het tankbataljon maar hadden wij de voorwaarde dat we ons eigen AAT (aan en afvoer troepen) embleem hierop mochten zetten. Na vele oefeningen met het tankbataljon, was het de bedoeling dat wij bij eventuele tankinzet in het uitzendgebied de klasse V (munitie) zouden gaan verzorgen. Bijkomstige taak was eventueel sociale patrouilles lopen en kennis maken met de omgeving en lokale bewoners. Tijdens de uitzending werden we op een oud buskerkhof gezet waar eerst alles bus en mijnenvrij gemaakt moest worden waarna het kamp opgebouwd kon worden, in eerste instantie met tenten. Ik wil u meenemen op uitzending, en laten zien wat de plekken waren waar wij moesten bevoorraden, patrouilleren en andere zaken.

Het enige wat u nodig heeft is Google earth en kennis hiervan op uw pc.

Wp1
"de Basis" N51° 28.491 Oost5° 22.070 Neem de complete woordwaarde van deze plek herleiden tot 1 cijfer= A

Wp2
vertrek(militair airport eindhoven) N51° 26.(Ax230-1) Oost5° 23.551 Welk cijfer komt er voor in dit type tentoongestelde vliegtuig?=B

Wp3
Aankomst in vredesgebied N A3° (Ax8).198 Oost(Ax4)° 17.937 de letterwaarde van de 14e letter van de Kroatische benaming volgens WIKI van deze airport. =C

Hier zijn we nog 2 weken gebleven om het schip af te wachten waarop alle voertuigen aanhangers en containers, stonden om met deze vervolgens het kamp in Bosnie te gaan betrekken.

Wp4
Vanaf hier naar het Hotel waar we verbleven voordat we Bosnie in konden. (C-2).(B+2)(A-1) km en (Bx50),(Ax5) graden Aantal letters van de naam van dit Hotel.=D

Nadat we alle voertuigen containers van de schepen hadden gehaald waren we klaar om Bosnie in te gaan. Op naar ons kamp...... N(Ax11)° (B+D).(Dx2)B Oost(Dx2+B)° (Bx8).A(C-D)D

Wp5
U bevindt zich nu op ons kamp, zie foto hoe het is geweest.


Links op de foto ziet u nog wat bussen liggen. Van hieruit gaan we andere kampen bevoorraden. De voeding en onderdelen vanuit Split werden door het transportbataljon bij ons afgeleverd en wij gingen ze op onze beurt weer verspreiden op andere Nederlandse IFOR kampen. Ons kamp ligt in de plaats waarvan de naam enkele km's ten zuidwesten te vinden is. Enkele km's ten noorden van ons kamp ligt een stad die bijna dezelfde naam draagt. Wat is de nederlandse betekenis van het woord welke het verschil maakt tussen de 2 plaatsnamen?=E
Hoog=0 Noord=1 Nieuw=2

Ons eerste vrachtje gaat naar een voormalig wintersportoord hoog in de bergen, waar veel observatoren zaten.

Wp6
N Ax(B+D)° (CxE).(C-E)E(A+B) Oost(C+D+E)° ((C+D+E)xE).3(BXD+2)
Net onder dit wp staat een foto op google earth van ifor 1996, open deze en neem de woordwaarde van de bekende NL plaatsnaam op de foto en herleidt deze tot 1 cijfer=F

Ga naar AEF,F meter en 1EF,C graden neem het liniaaltje van Google earth.
Welk onderdeel staat hier nog van de olympische spelen uit 1984?=G
Bobsleebaan=7 Skischans =3 Rodelbaan =1

Wp7
We gaan nu verder en brengen we nog een vrachtje naar een ander kamp van de Nederlandse Militairen.
N AA EC.(2xG)(A+B)(G+1) Oost (GxD-1) (B+C+D+E).(Gx2)(C-E)(ExE) Tel de woordwaardes bij elkaar op van beide plaatsnamen, Vóór de oorlog en ná de oorlog=H (let op inclusief leestekens)

Wp8
Ons laatste vrachtje van deze dag gaat naar nog een ander kamp van de Nederlandse Militairen, hier lossen we nog wat wapens, munitie en voedsel.
N AA (E+F+C).(H+B)(E-H)(E-H) Oost (C+F) (A+B+D).(B+E)(D+H)(E-H)

Deze stad staat bekend om haar mooie:
waterval= 7= J Kerken = 1 = J Moskeeen = 0 = J

Zo tijd om terug te gaan naar ons basiskamp. Morgen hebben we namelijk geen transport nodig en moet ik met de cavalerie mee om met een Leopard 2 tank een T-splitsing te bewaken, en alle voorbijgangers te controleren op papieren, dat zal een koude dag en nacht worden!


Wp9
Peil C,Bkm en G(H-1)E graden vanaf de eerder gevonden coordinaten van ons kamp om naar de T splitsing te gaan. Wat is de woordwaarde van de naam van het nabijgelegen dorp? =K

Dit was een greep uit wat werkzaamheden die we deden tijdens mijn uitzending van 1996. Uiteraard gingen we ook veel sociale patrouilles uitvoeren door dorpen en steden. Vanaf Januari tot en met Juni ben ik daar werkzaam geweest.

Als u onderstaande som uitvoert komt er als het goed is een naam tevoorschijn wat belangrijk was voor ons. Voer hem in de certitude checker (zonder spatie)en daar volgt de laatste info.

G(K-(FxJ+B))(HxJ)(DxE+F)(D-B)((K-F-J-C)/E)(AxA+H)(K-(FxF))(F-J)(JxA-C)(J-E)Plaats aub alles weer onzichtbaar terug en sluit alles goed af. BVD!!U kan uw oplossing valideren met certitude.


Banner voor de liefhebber

image<a href="http://coord.info/GC2WQ9K" target="_blank"><img src="http://img.geocaching.com/cache/755772b3-21cc-4e70-9142-13b7bc80a76e.jpg" alt="image" title="Harley's 2nd mission"border="0" width="300" height="80"/></a>
Profile for Harley-Holland

Additional Hints (Decrypt)

Chmmry:Tybonypnpuvat gbbyf xhaara urycra, yrrfgrxraf uroora naqrer jnneqra.
Jc3 3 jbbeqra
Nyyr nagjbbeqra vaqvra abqvt ureyrvqra anne 1 pvwsre, orunyir jc 9 qng mvwa 2 pvwsref.
pnpur: Zrrefgnzzvt baqre fgrragwrf
Yrg bc! Qbbe qvpugr ortebrvvat xna re fyrpugr TCF baginatfg mvwa

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.