Skip to content

This cache has been archived.

Team Goossens: Einde.

More
<

Hof van Twente - Wiene

A cache by Team Goossens Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/23/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Hof van Twente is een gemeente in het zuidwesten van Overijssel. De gemeente bestaat uit de hoofdplaats Goor, de stadjes Delden en Diepenheim, de dorpen Bentelo, Hengevelde en Markelo. Verder zijn er nog de buurtschappen: Achterhoek, Azelo, Beusbergen, Deldenerbroek, Deldeneresch, Dijkerhoek, Elsen, Elsenerbroek, Herike, Kerspel Goor, Markelosebroek, Markvelde, Pothoek, Schoolbuurt, Stokkum, Wiene en Zeldam,

Deze serie laat u kennis maken met de plaatsen en buurtschappen van de Gemeente Hof van Twente. Bij iedere cache is een bonusletter, vergeet deze niet!


Wiene is een buurtschap in de gemeente Hof van Twente, in Twente binnen de Nederlandse provincie Overijssel.

De buurtschap omvat het landelijke gebied tussen Delden, Goor en Bentelo.

Kenmerkend voor deze plattelandsbuurtschap is het Twentse houtwallenlandschap. Wiene wordt doorsneden door het Twentekanaal en de spoorlijn Zutphen-Oldenzaal. De buurtschap heeft een sterk agrarisch karakter. Tot enige jaren geleden vond men er grote concentraties varkenshouderijen, en nog altijd is de varkenshouderij een belangrijke bron van inkomen.

Sociaal is Wiene verweven met de buurtschap Het Zeldam. Er bestaan gezamenlijke verenigingen voor beide buurtschappen. Het jaarlijkse Zomerfeest wordt gezamenlijk georganiseerd.

Wiene heette oorspronkelijk Wedehoen en omvatte toen ook de huidige buurtschap Zeldam. Het was een buurschap en marke in het richterambt Delden. In Wedehoen lag een van de zeven landsheerlijke hoven van Twente, de Hof Wedehoen. Verder lagen in Wiene vroeger de landhuizen Duis en Langenhorst.

Let op: op de bovenstaande coördinaat is niks te vinden!


Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.