Skip to content

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen hermed arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse og manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

OBS

  • Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.

Geohilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com
eller via min profil på www.geocaching.com.

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl aktion)

More
<

TID - Rømerhaven

A cache by TIDOKU Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/29/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Marselisborg mindepark – ”Mindeparken”

 

Mindeparken
Mindeparken blev indviet den 5. 1925 på et ca. 15 hektar ( 1 hektar = 10.000m2) stort areal mellem Marselisborg Slot og Aarhus bugten. Fra parken er der udsigt til Mols. Jordene tilhørte oprindelig Marselisborg gods, men blev overtaget at Aarhus Kommune efter ejerens, indenrigsministerens H. P. Ingerslevs død i 1896.
I perioden fra Marselisborg Slots ibrugtagen til Mindeparkens indvielse var der stor lokal interesse for at bebygge området med villaer, men heldigvis besluttede Byrådet efter lang tids tøven, at der skulle anlægges en park i området. Det vides at Kong Chr. X var overordentlig glad for den beslutning , men mon ikke han har været spurgt til råds i sagen?
Den oprindelige ide med parken var tænkt som et sted, hvor Danmarks udvandrede sønner kunne afholde sammenkomster, når de besøgte hjemlandet, til opstilling af mindesmærker over danskere der i udlandet havde gjort sig fortjent hertil.
Som en del af det tankegods, Mindeparken oprindelig byggede på blev der plantet træer og buske fra stort set alle egne på jorden. Det betyder, at der i dag er mange store og en del sjældne træer, som absolut er et besøg værd.
 
Rømerhaven
Haven er skænket af direktør Chr. Rømer og hans hustru Severine Rømer og anlagt i 1930 som studiehave. I de forskellige haverum dyrkedes både haveplanter og vilde urter fra forskellige danske plantesamfund. Haven har forandret sig siden anlæggelsen, men de mange haverum med hver deres særpræg er forsat en stor nydelse.
Spejlbassinet er på 220 m2. Det blev anlagt i 1930, da Chr. Rømer donerede yderligere et område til Mindeparkens forskønnelse.
I Rømerhaven findes der også to markante skulpturer, Solhesten, skulpturen ”Danaide”  foruden minde reliefferne af Rømer.

 

 

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.