Skip to content

This cache has been archived.

"Team Kleijn": Ruimte maken voor het nieuwe event,

het was erg leuk om deze cache te maken voor de 92 bezoekers die hem gelopen hebben. Fantastisch

Milky Way & "Team Kleijn"
Jennifer & Rob

More
<

[FPE2011] "Almera en Achtbaangek"

A cache by Milky Way & "Team Kleijn" Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/27/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


"Almera en Achtbaangek"
(Breng jij ze bij elkaar om te kunnen eindigen in "Ze leven nog lang en gelukkig" ?)
(Druk af in landscape)Het eigenwijze prinsesje Almera is ontsnapt uit haar torenkamertje omdat ze over haar oren verliefd is geworden op Achtbaangek. Samen met hem wil ze de wijde wereld in trekken en dansen met de schildpadden, hazen en grote olifanten. Haar vader Koning Steen zou liever zien dat ze verliefd wordt op een echte prins op een stralend wit paard. Het bos vindt hij maar donker en eng. En hij is bang voor wilde dieren, met name apen en bearen. Dagen, weken en maanden vliegen voorbij zonder dat Koning Steen iets hoort van zijn lieve eigenwijze prinsesje. Tot op een zaterdagmorgen er een familie schildpadden bij de koning komt met een vestje van de eigenwijze dame. De koning vraagt de schildpadden het schild van het lijf. Vervolgens roept Koning Steen hulptroepen in. Kun jij de koning helpen Almera terug te vinden? Weet wel dat Almera geen gewone tante is. Ze is gek van de in blauw papier met witte tekst gewikkelde chocoladerepen. Hierdoor heeft ze een gave waar jij ook mee zal moeten omgaan. Probeer de aanwijzingen te volgen en  vergeet niet dat deze cache voldoet aan de zogenoemde ‘Achtbaangekregel’ oftewel de cache bevindt zich binnen een straal van 5 km van een pretpark (deze voor kleijne kinderen).


WP00

Schildpaduitdaging, kun jij de puzzel sneller oplossen ?

  Help de schildpadden de puzzel op te lossen, veel tijd heb je niet want de schildpadden zijn alles behalve snel, ze moeten wel via de kortste weg naar het 'stinkende' kasteel. Als je in de onderstaande afbeelding op de oploopbrug van het kasteel staat kun je je 'Moderne Technology' vertellen waar het kasteel zich bevindt. Het komt er dus op neer dat jij het zal moeten doen. Doe je best !
 
 


WP01

Ruik je hier de Geur van Almera? of van Achtbaangek ?

 

Almera is gek op zingen en muziek maken. Als je goed luistert kun je haar misschien wel horen zingen. Naast mooi kunnen zingen zijn verliefde meisjes mooi opgemaakt en dragen ze een zoete geur van parfum met zich mee. Met het hoofd op hol gaat ze naar het volgende waypoint, welk muziekinstrument is ze hier verloren ?

D:_______
E:_______

F:
_______
G:
_______
H:
_______


D
= Het aantal letters van het datgene wat ze hier verloren is, E = Waarde van de eerste letter -1, F = Waarde van de vierde letter, G = Waarde van de eerste letter, H = Waarde van de laatste letter.

Ga (D x E x F) meter verder in de richting van (G x (G+H)) graden.
 


WP02

De oprijlaan van het landgoed van "Koning Steen"

 

Je gaat nu kijken bij het kasteel van Koning Steen. Het landgoed van de koning begint bij het bord dat je hier tegen komt. Misschien vindt je hier wel een blauwe wikkel met de witte tekst "Milky Way". Almera's versnapering en telepathisch medicijn wat nodig is om haar geliefde achtbaangek te vinden.

________


Vergeet de naam van het landgoed niet op te schrijven. Je zult dit later nodig hebben. Passeer het naambord links en loop de oprijlaan op richting het kasteel wat je rechts zal gaan vinden. Links zie je de schoolklas van de 'dondertrol' zitten. Deze geeft les in telepathy, In de betonnen blokken zijn ruime voorraden Milky Way's opgeslagen als de beste medicatie. Ga vanaf hier op zoek naar het kasteel [Hint] fcrryghva
 

WP03

Het kasteel

 

Bij het kasteel wacht een bezorgd kijkende Koning Steen. Koning Steen vraagt je om zo exact mogelijk het coördinaat te bepalen van de kasteeltoren, immers in zijn tijd bestond nog geen GPS. In ruil daarvoor mag jij in Almera's torenkamer kijken.

I:_______


W
ie weet heeft Almera daar een aanwijzing achtergelaten (I).  Let op, de aanwijzing is goed verstopt, met een spiegeltje zie je het beter. Daarna zal je op zoek moeten gaan naar een van de bewakers. Koning Steen heeft hiervoor het bedrijf van "Team Kleijn" ingehuurd welke elke volle maan een salaris krijgt van 3 goudgekleurde muntjes met rare unieke nummers erop. De bewaker gehuld in groen staal kun je vinden als je het volgende coördinaat hebt uitgerekend:

De "Team Kleijn" bewaker kun je vinden door de volgende berekening: Haal van de N coordinaat 52° 24.401 de waarde van de aanwijzing van Almera af.  Voor de E coordinaat 005° 16.633 tel je de waarde van de aanwijzing van Almera er bij op. 


WP04

Huur ook uw bewaker via "Team Kleijn" security services

 

Loop via de achteruitgang van het kasteel naar de bewaker. Je vind de bewaker op een plek die tot ergernis van vele cachers wordt toegepast in behoorlijk wat "Team Kleijn" caches. Heeft de bewaker Almera misschien wel gezien? De bewaker heeft haar inderdaad gezien al was dat wel al een paar dagen geleden. Hij wijst in de richting waar hij haar heeft gezien. “Maar pas wel op voor de wilde apen en bearen in het bos" zegt hij er nog snel bij. Het is daar niet pluis”. Snel vervolg je je route in de aangewezen richting.

 


Bepaal het coördinaat van de aangewezen richting door alle waardes van het gele etiket op het beruchte "Team Kleijn" object achter elkaar op te schrijven in de onderstaande tabel. De uitkomsten leveren de laatste 3 cijfers voor Noord en Oost op, om de Pitstop plek te vinden waar je even van je paard af moet stappen. [Hint]
 Bbx qr yrggref

Noord 1 2 1 Oost 3 5 -4  
                +
  _____ _____ _____   _____ _____ _____ =
Coördinaat                

WP05

Pitstop, effe zitten en laat de ijzers van je paard vervangen

 

Onderweg maak je een pitstop bij een plek waar zoettekauw Almera toch echt duidelijk geweest is.  Stap even van je paard af, want je moet er langs in de snelheid van een schildpad-die-kreupel is. Kwetterende vogels houden een picknick met overheerlijk ruikende koekkruimels, Milky Ways en felgekleurde zwarte limonade. Maar nog geen spoor van Almera en Achtbaangek. Slechts de geur verraadt hun spoor. Net zoals deze cache moet ook jouw paard onderhouden worden. De hoefsmit zal hiervoor de benodigde acties ondernemen.

A:_______


In de tijd van Koning Steen bestond er nog geen weersvaste verflak. Ook het plaatsen van een kenmerk werd op een primitieve manier gedaan door het getal middels gaten in een palmblad aan te brengen. Door dit palmblad op zwarte achtergrond te houden en er vervolgens middels riet witte maïsstof op te blazen werd het getal (A) gevormd wat nodig is om verder te komen.

De afstand is de waarde van het gevonden getal plus 8 keer het aantal letters van het landgoed. Voor de richting neem je
234 graden.


WP06

Wereldreizigers die jouw richting bepalen

 

Als er iemand zou weten waar de prinses is gebleven dan moet je echt bij de wereldreizigers Timker zijn. Al jaren lang reizen Tim en Ellen de hele wereld over om geocachers (zelfs schildpadden, apen en bearen) de weg te wijzen. Jaren geleden begonnen ze met een hele reis door Egypte, toen door naar Bali, Costa Rica, Maleisie, Spanje, Italie, Frankrijk en ga zo maar even door.  Ze zijn niet te stoppen. Zij weten vast hoe je bij de prinses komt.

B:_______


Als we door de ogen van een schildpad kijken dan is het bos wat je hier ziet, vergelijkbaar met de afstanden welke de Timkers afleggen. Bij de Timkers begint dat met een pijl richting de juiste gate op een welbekend Nederlands vliegveld. Op de pijl (met blauwe tekst), waar een deel van de naam van dit event in terug komt, vindt je een nummer met daarin 1 letter.

Stapeltel dit nummer (inclusief de letter) naar slechts 1 cijfer. Dit is B.


Indien de uitkomst van B even is, vervolg dan je weg aan de linkerzijde van de sloot.
Spring op je paard en rij naar N 52°24.(166 * B) E005°16.3G7
Indien de uitkomst van B oneven is, vervolg dan je weg aan de rechterzijde van de sloot.
Spring op je paard en rij naar N 52°24.(166 * B) E005°16.(2 * A)


WP07

Romantische locatie

 

Met de hint van Timker op zak kun je misschien wel het ticket vinden waarmee je op een romantische plek komt waar je graag zou willen zijn. In ieder geval voor de twee geliefden was dit zo'n plek. Onder deze boom bedreef het stel innig de liefde in het zachte groene mos, wat helaas door de tands des tijds  is veranderd in verse Flevoklei. Je wilt niet weten hoeveel kleijne prinselijke gekkies hieruit zijn voortgekomen. Deze plaats zal altijd in herinnering blijven van Almera en Achtbaangek en hun passie voor de liefde. Op zijn vele reizen kwam Timker hier ook een familie schildpadden tegen. Zij kunnen jou hier helpen met zoeken naar de aanwijzing, al gaat dat misschien wel een beetje erg langzaam.

N:_______


De hoefsmit die op WP05 jouw paard van nieuwe ijzers heeft voorzien sloeg hier vreselijk op zijn duim en jodelde het uit van de pijn. Ook hij had te maken met het '8BG syndroom' gelukkig wist hij nog dat dit plaatje 13 hoger (dit is N) moest zijn dat er  daadwerkelijk is geplaatst. Op naar het volgende coördinaat op N 52°24.2N E005°16.(10 * N) - H


WP08

Apen en Beren op Timkers weg

 

In de verte staat een Aap onderaan een paal te springen en te krijsen. Wat zou daar nu aan de hand zijn? Aap was snel vooruit gerend om de prinses te vinden. Toen is hij boven in de paal geklommen om over het bos heen te kijken, Aap was iets te enthousiast en stapte mis waardoor hij uit de paal viel, hij bleef aan zijn broek hangen die hij vervolgens is verloren. Aap vertelt dat hij niet meer durft te klimmen want hij is bang dat iedereen dan zijn grote rode blote billen kan zien.  “Als je mij helpt, dan vertel ik je waar de prinses is”, zegt Aap. Maar dat is nep, Almera wilde helemaal niet door Aap gevolgd worden, hiervoor had ze extra Milky Way's gegeten om Aap telepatisch te beïnvloeden.

N:_______

E
:_______


In de buurt waar Aap uit de paal is gevallen staat een bord met uitgebreide informatie over een bepaald netwerk wat met groene cijfers wordt aangeduid. Bij Haven vindt je 13 tweecijferige getallen. Het volgende waypoint wordt gehaald uit de 26 cijfers van de informatie bij Haven. In de nu volgende opsomming worden de posities weergegeven, (Voorbeeld positie N = 14 = cijfer 6). Het volgende coordinaat kan je bepalen middels de posities N JX° XH.XPH E DDJ° FN.PVZ
 


WP09

Milky Ways donkere bos I

 

Snel verder want nu moeten we de prinses toch wel heel snel kunnen vinden. Je versnelt en zigzagt langs kleuren, stippels en andere hindernissen door het bos met dezelfde snelheid als in een Achtbaan.  Elke stap brengt je nu dichter bij de prinses. Maar pas op: bij dit waypoint kan ook jij last krijgen van het 8BG syndroom. Natuurlijk had Almera daar ook aanleg voor. Echter het eten van voldoende Milky Ways beschermde haar tegen dit syndroom (Het kan goed zijn dat je hier wat resten van de gegeten Milky Ways gaat vinden) . Almera begon door de Milky Ways wel een steeds beter gevoel te krijgen in welke richting zij haar 'Achtbaangekkie' kon vinden.


K:
_______
 


Gebruik het getal op de boom aan de linkerzijde van het pad om naar het volgende coördinaat te komen in het bos waar Almera doorheen is gekomen om bij haar geliefde Achtbaangek te komen. Oei, de hoefsmit heeft er een bende van gemaakt. Zodoende zal je eerst 23 van het nummer van het plaatje moeten aftrekken (uitkomst = K). Tel de gevonden aanwijzing op bij het Noordcoördinaat om bij het volgende Noordcoördinaat te komen.


Het oostcoördinaat vindt je door het volgende uit te rekenen:E E005°16.E(H +  I)


WP10

Milky Ways donkere bos II

 

Opnieuw graaide ze in haar simpel van rietenbladen gemaakte rugzak naar een Milky Way. Oei daar zijn er niet zoveel meer van dus moet er zuinig op deze Milky gesabbeld worden. Gelukkig trad ook nu weer de werkzame stof in en ze kreeg nog beter de gedachten van Achtbaangek binnen. Derek Ogilvie zou het niet beter kunnen dan Almera. Bijna ging Almera letterlijk over haar nek. De ontvangen beelden betroffen een wilde rit in een virtuele achtbaan die alsmaar door ging, eigenlijk een achtbaan zonder station om in of uit te stappen, en hij ging steeds maar harder en harder.

L:_______


Gebruik het getal (L) op de boom aan de rechterzijde van het pad om naar het volgende Noordcoördinaat te komen. N 52°24.LF Voor de waarde van het Oostcoördinaat tel je L op bij E E005°16.586
.


WP11

Bearen op de weg

 

Het volgende waypoint is voor de vele bezoekers van het landgoed door de jaren geen onbekende plek. Jullie moeten weten dat deze plek een van de favoriete visplekjes van de beroemde (Geo)bear is. Je weet wel zo'n plek waar de zalmen letterlijk de bek van de Bear binnenvliegen. Zoals jullie misschien wel weten is Bear, naast natuurlijk geocachen, echt gek op vissen.  Maar echt vissen kan hier natuurlijk niet want dit is toch echt een typische Apiedi@k waypoint. Die rode-blote-billen Aap is er altijd op uit om je een apenstreek te leveren.


M:_______


Heb je de aanwijzing (M) gevonden dan wordt het makkelijk,  De afstand in meters is 102 + M.
De richting kun je vinden middels (M * 4) + (I - 20)


WP12

Almera gevonden

 

Als je denkt dat je er bijna bent dan moet je vaak nog even twee stapjes terug. Je valt hier in een enorm diepe bearenkuil. Hopelijk kom je er wel weer uit. Als je alle bearen op de weg hebt gevonden, de negen ontberingen hebt overwonnen, en hebt genoten van deze rondleiding op het landgoed van de familie Steen kun je op weg naar de stash.


 


Dat is immers niet zo ver meer. Gebruik de laatste aanwijzingen. De richting waar je Almera kunt vinden is de waarde M. Deel de waarde van de afstand door 10 en je hebt de afstand welke je moet afleggen om Almera te vinden.


 

Als het goed is heb je Almera en de schat gevonden. Je hebt daarmee de Bear en de Aap verslagen, het routesysteem van de Timkers ontcijfert en je bent de bewaker van 'Team Kleijn' te slim af geweest.  Je hebt voor Koning Steen een groot mysterie opgelost. Hopelijk heb je wat meer kijk gekregen op de moderne technologie wat je heeft geholpen dit doel te bereiken. In de tijd van Koning Steen was er geen data- en telecommunicatie zoals nu, berichten overbrengen ging met rooksignalen en later met vlaggen. De scouts (die ook Timker & de schildpadden hebben opgeleid) kunnen je leren op grote afstanden berichten over te brengen. De rooksignalen van toen vormden de basis van het morse alfabet. Koning Steen zal verrukt zijn met de vondst van zijn lieftallige eigenwijze Almera. Het grote feest kan beginnen. Achtbaangek zal nog wel aan de  'ridderproef' worden onderworpen om de bruidegom te mogen zijn van het lieve eigenwijze prinsesje Almera. Maar Almera weet al lang wat het resultaat gaat worden. Immers de werkzame stof van de vele Milky Way's welke ze tijdens haar vlucht heeft gegeten voorspelt haar dat Achtbaangek de proef succesvol zal doorstaan. En zo geschiedde dat Koning Steen zijn dochter ten huwelijk gaf aan een bijzondere kleermaker welke per ongeluk de ridderproef doorstond. Om de kleermaker enigszins aanzien te geven schonk Koning Steen zelf maar een witte knol vanuit zijn eigen stallen. Het feest kon ingeluid worden. Dat werd door de vinder van Almera gedaan door zo hard als dat ie kan de code SOS te fluiten.  Uiteindelijk komt alles op z'n pootjes terecht en zal je verder in de geschiedenisboeken kunnen teruglezen dat dit waargebeurde verhaal ook de bakermat van de uitvinding van de achtbaan is geweest. We weten helaas niet waar het gelukkige stel is gebleven. Mocht je echter onderweg een blauw gekleurde wikkel vinden met daarop in witte letters de tekst 'Milky Way' dan weet je in ieder geval dat het het stel deze positie op de aardbol is gepasseerd op reis naar een land vol achtbanen, fabriekshallen vol met Milky Ways  en veel kleijne kinderen welke allen met het 'achtbaangeksyndroom' zijn geboren. Heden ten dage is het de medische wetenschap er helaas nog steeds niet in geslaagd het achtbaangeksyndroom te genezen....

Ze leefden verder nog lang en gelukkig

 

Additional Hints (Decrypt)

ghffra gnxxra

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.