Skip to Content

This cache has been archived.

Ma.Meri: Taitaa olla tämän kätkön tulevaisuus jo tiensä päässä.. [:(]

More
<

Lapsuuden mökkeilymuistoja: Pökkölä

A cache by Ma.Meri Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/17/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Pökkölä on Paperiliiton Äänekosken osasto 13:sta omistama lomakylä ja virkistysalue Äänekosken Ruotinkylällä. Tämä kätkö haluaa esitellä sivullisen näkövinkkelistä tätä historiallista Pökkölän lomakylää joka on aikaisemmista vuosistaan kovasti hiljentynyt ja enimmäkseen nykyisin tyhjillään.

Isäni aloitti työt Äänekosken paperitehtaalla 1960-luvun alussa ja syntymästäni lähtien olemme viettäneet kaikki kesämme ja silloin tällöin myös joulumme Pökkölän talviasuttavissa mökeissä. Lapsena 1970-luvulla Pökkölässä ei ollut vielä muita mökkejä kuin vanha päärakennus (josta kuva yllä) ulkorakennuksineen ja rantasaunoineen, joten monet lapsuuden kesät lomailtiin yksinomaan Pökkölän päärakennuksessa. Viimeksi vietimme siellä pääsiäistä tänä keväänä (2011)

1970-luvun lopulla Pökkölään kuitenkin rakennettiin uusi edustussauna ja 1980-luvulla kolme mökkiä lisää joista mökit nro 2 ja 3 alla olevassa kuvassa.

Mökki numero neljä sai alkunsa 1990-luvun alussa ja minä allekirjoittanut isäni kanssa Reino Kirveksen johdolla oltiin rakentamassa sitä ja saimme palkkioksi viettää siellä ensimmäisen viikon ilmaiseksi!:) Kaikissa muissakin mökeissä on tullut lomailtua useita kymmeniä kertoja sillä omaa mökkiä meillä ei koskaan ole ollut!

Kaikista rakkain rakennus minulle lienee kuitenkin tuo vanha rantasauna, siellä on mielestäni maailman parhaat löylyt ja se on myös tunnelmallisin puusauna missä ikänä olen kylpenyt...

Pökkölän toiminta on loppumassa tänä kesänä (2011) ja Paperiliiton osasto 013 on julistanut Pökkölän myytäväksi, joten vanhojen ja rakkaiden mökkeilymuistojen kunniaksi tämä kätkö on sijoitettu Pökkölän vanhan päärakennuksen läheisyydessä olevaan metsään kuitenkin niin että kätköilijä voi käydä pongaamassa kätkön huomaamattomasti! Jätäthän autosi alla annettuun reittipisteeseen Halmevalkaman venesatamaan ja suorita kätköllä käynti huomaamattomasti jalan mahdollisia mökkiläisiä häiritsemättä!! Häiritsemätön ja hiljainen käynti on sallittua, käyväthän paikalliset Ruotinkyläläisetkin Pökkölän rantamaisemissa silloin tällöin lenkillä, mutta lomalaisia häiritsemättä mikäli niitä lakkautettavassa lomakylässä edes paikalla on! Onnea matkaan!!

TIEDOTE 23.7.2012. Pökkölä on myyty ja uusi omistaja on matkailu ja kalastusfirma Vonkale Oy joten Mökkikylä on edelleen julkisessa käytössä. Tänään olen kysynyt Pökkölän uudelta yrittäjä-isännältä luvan säilyttää tämä kätkö ja hän vastasi myöntävästi, eli kunhan vain jätätte alaalla annettuun reittipisteeseen eli Halmevalkaman satamaan autonne, voitte käydä kävellen kätköllä hissun kissun aivan milloin vaan! Toki Pökkölän uuteen lomakyläänkin voi käydä samalla tutustumassa yrittäjä-isännän johdolla!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

56 Logged Visits

Found it 38     Didn't find it 5     Write note 6     Archive 1     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.