Skip to content

This cache has been archived.

greensprouts: Beste,

gezien deze cache reeds sinds enige tijd op "temorarily disabled" staat en er geen gevolg gegeven werd aan de voorgaande oproepen van de reviewer wordt deze gearchiveerd.

Mag ik U vriendelijk vragen van de overblijfselen van deze cache dan ook te verwijderen aub?

Moest er om welke reden dan ook noodzaak zijn om deze archivering ongedaan te maken, dan kan u me steeds bereiken via greensprouts@hotmail.be met vermelding van de GC code. Dan zal er nagegaan worden of deze cache uit het archief kan gehaald worden of niet.

met vriendelijke groeten,

greensprouts

More
<

traffic center zeebrugge

A cache by trottertjetrotlander Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/20/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Ooit al op het "noordzeedelijkste" puntje van België geweest?
3 kilometer in zee, en toch droge voetjes!

have you ever been too the end of belgium?
2 miles from coast, and still having dry feet!

Verkeerscentrale Zeebrugge
De verkeerscentrale Zeebrugge, identificeert alle zeevaart die in het VTS-gebied (Vessel Traffic Services)binnenkomt. Deze functie wordt uitgebreid met de dienstverlening aan recreatievaart en visserij. Bij calamiteiten op zee staat de centrale in directe verbinding met het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) in Oostende. De verkeerscentrale is het kopstation aan westelijke zijde in de Schelderadarketen.
Op de verkeerscentrale vindt ook Loodsen op Afstand (LOA) plaats. Bij slechte weersomstandigheden kunnen loodsen niet fysiek aan boord van zeeschepen komen. Met "loodsen op afstand" praat de loods via de marifoon het schip naar binnen. De scheepsbemanning krijgt een loodsadvies over te volgen koersen vanaf de wal.
Vanaf een bepaalde lengte en/of diepgang van een zeeschip wordt, mits te hebben voldaan aan bepaalde voorwaarden, een loods per helikopter aan boord gezet. "Helico" (helikoptercoördinatie) gebeurt momenteel alleen bij slecht weer, maar binnenkort ook op permanente basis.

VTS-Operator
De VTS-operatoren verzorgen de scheepvaartbegeleiding binnen het VTS-Scheldemonden op de bemande verkeerscentrales. Zij doen dat op basis van de Vessel Traffic Services (VTS). In 1985 werden in de IMO Guidelines een aantal criteria en begrippen vastgelegd die als basis dienen voor de werving en opleiding van de VTS-operator.
Hoofdtaak
De VTS-operator heeft de volgende taken:
Het begeleiden van de scheepvaart en het verstrekken van informatie
Een verkeersbeeld opbouwen door gebruik te maken van de verkregen informatie via radarbeeldschermen, marifonie en/of het Informatie Verwerkend Systeem (IVS) of door middel van andere apparatuur. Hierdoor kan de VTS-operator anticiperen op mogelijke situaties die een vlot en veilig scheepvaartverkeer kunnen beïnvloeden

De verkeerscentrale Zeebrugge treedt ook op als National Competent Authority (Nationaal Bevoegde Autoriteit) binnen HazMat (Hazardous Materials = gevaarlijke ladingen).
Fauna

Op de oostelijke strekdam, die niet toegankelijk is voor het publiek door de LNG terminal van fluxys, is er weinig menselijke activiteit. Juist daardoor is het een ideale broedplaats voor een stern kolonie! Het verzandde gebied binnen in de haven heet dan ook het stern-eiland.
Op de westelijke dam echter kan men hier en daar wel meeuwennesten spotten, hun nesten liggen gewoon op de grond tussen de rotsblokken. Eenmaal de jongen uitgekomen zijn lopen ze vrij rond over de baan, fietsers of voetgangers worden in die periode wel eens belaagd door luchtaanvallen van de ouders, met de nodige uitwerpselen en maaginhouden als bombardementen! Daarom is een petje of hoofddeksel geen onnodige luxe. En best niet ter plaatse blijven stilstaan!
Met de auto geen probleem, maar houd er rekening mee dat die vogels de warmte van de tarmac opzoeken en niet altijd op tijd opvliegen, dus aangepaste snelheid is geboden.

Bij mooi weer!

Bij helder zicht ( noorden wind) kan je soms de windmolens op de thornton bank zien met het blote oog, daarvoor klim je op de muur helemaal op het einde van de strekdam (bij de radartoren ), en kijk je in de richting 320° en de windmolens staan op 25 km! Op 45° over de zelfde afstand kan je soms westkapelle ( NL ) zien liggen, en op 70° Vlissingen!
Met een beetje geduld zie je wel één of ander schip de haven in of uit varen, baggerschepen houden de vaargeulen op de juiste diepte, sommige schepen steken 13m onder water uit! Naar Vlissingen zien we soms boten met een diepgang van 17m passeren. Verder wordt de haven aangedaan door vooral autoboten, tankers, LNG schepen, bulkcarriers en alsmaar grotere containerschepen ( tot 13.000 containers )
Het is ook de thuisbasis van de Belgische marine, en de vismijn ligt in de achterhaven, nabij de oude vismijn kan men op een terrasje genieten van het zicht op de jachthaven.
Dus zeker eens een uitstapje waard!
Voor het vinden van de cache, LET OP!!! Men kan rijden tot bij het waypoint, maar rijd op het einde niet te dicht bij de rechtse kant van de baan, er is een onopvallend niveau verschil in de baan!!! Rij daar aub niet af, en ook de kindjes goed in de gaten houden!beter is je wagen parkeren aan de achterkant van de overdekte parkeerruimte en tevoet verder gaan.
En nog een tip, bij het zoeken van de weg naar de cache, komt men ter hoogte van het strand een rond punt tegen, neem daar NIET de uiterst linkse baan richting zee, daar kan opgewaaid zand liggen waar je gemakkelijk in vast rijdt, of erger nog. (visit link)

Maar voor een echte cacher kan het haven gebied niet echt een probleem opleveren!Normaal muggle-free, de mensen op de toren zijn collega’s, en ondanks het verkeersbord op de strekdam “ dienstweg “ is deze open voor publiek.
voor de fietsers en de wandelaars, vanaf de wandeldijk, of zomerhalte NMBS van zeebrugge is het nog +/- 4 kilometer enkel tot de cache!!!!
Succes en geniet van de haven.

voor je eigen veiligheid! bezoek deze cache bij daglicht en NIET!!!!! tijdens stormweer!!!
check eens ons weerbericht voor je komt!
(visit link)

parkeer je wagen naast de carport en ga het laatste stuk te voet verder, vergeet je verrekijker en je fototoestel niet! ;)
for your own safety , visit the cache only by daylight and NOT!!!!! by stormy-weather!!!park your car on the back side of the carport, and walk further to the cache, don't forget yourcamera / binoculars

Trottertjetrotlander ;)

Additional Hints (Decrypt)

oynpx/benatr obk
lbh pna cebprrq ol pne gb gur raq, vtaber gur genssvp fvtaf!!!!
qba'g frnepu orgjrra gur ebpxf, fgnl ba gur ebnq!

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.