Skip to Content

<

Lapin tila

A cache by Joksun_geotiimi & seria Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/23/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö Lapin tilalla.

Tämän ruotsin kruununtilan rakennusvuosi oli 1815. Lapin tila lohkaistiin Tyyskän tilasta, joka oli Iitin vanhimpia. Nimen Lappi alkuperästä ei ole tietoa, mutta sanan etymologia viittaa syrjäseutuun. Ehkä paikka oli hieman syrjässä Kymijoen vilinästä. Aikoinaan se kuitenkin toimi myös tukkiyhtiön talona.

Nykyisen isännän Erkin vaari Kristpiinus Arola osti tilan vuonna 1908. Tilaa asuttaa siis jo kolmas sukupolvi. Viidennessä polvessa on muuten geohörhöjä. Karjatalous lakkautettiin 1980-luvulla, ja pellot ovat vuokralla. Tilalla harjoitetaan tällä hetkellä metsätaloutta.

Raija-emäntä piti tilan yhteydessä pitopalvelua noin 15 vuoden ajan. Vanhaan saunaan ja pukuhuoneeseen remontoitiin nykyaikainen pakari, missä emäntä valmisti maukkaat leivonnaiset ja ruoat isoihinkin juhliin. Vanha Riihikievari

Vanhassa riihessä he pitivät muutamana kesänä Riihikievaria. Se oli upea paikka. Sieltä sai ”virvokkeiden” lisäksi ostaa pientä makeaa ja suolaista purtavaa ja emännän leipomaa rieskaa. Karaoke- ja tanssi-illat kuuluivat myös Kievarin kesäohjelmistoon.

Kätkö sijaitsee pihapiirin lähistöllä peltosaarekkeessa, missä on aikoinaan ollut tuulimylly. Myllystä on jäljellä enää pihalla lipputangon vierellä oleva myllynkivi.

Kätköilijät ovat tervetulleita geokulkuneuvonsa kanssa ihan pihalle lipputangon luokse. Ei tarvitse arkailla, sillä kätkö on isäntäparin toiveista toteutettu, ja suunnistajatkin käyttävät samaa reittiä. Voitte vapaasti kulkea nurmikon poikki ja pellonpiennarta pitkin kätkölle.

Geokoira on syytä jättää autoon odottelemaan. Talon tytär asustaa lähistöllä, ja heidän perheensä isohko jästihauveli liikkuu ajoittain vapaana tilan pihapiirissä. Tiimillemme hauva oli hyvin ystävällinen ja kävi kanssamme tutkimassa kätkölle sopivaa paikkaa. Toivottavasti hän ei jästi purkkia.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

122 Logged Visits

Found it 115     Didn't find it 2     Write note 3     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.