Skip to content

<

Reis om de wereld in 1 dag: 01 - Parijs

A cache by tjm1706 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/15/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Ooit een wereldreis willen maken? Grijp nu je kans om in een moderne variant van een Reis om de wereld in 80 dagen je droom waar te maken! In dit avontuur ga je in 1 dag in bijna-realistische setting geocaches beleven op 20 locaties op de wereld. Vind de juiste codes, dan leidt een mooie fietstocht je naar de bonus-cache. Daarmee toon je aan dat jouw reis om de wereld werkelijk gelukt is.

Op de bovenstaand co�rdinaat ligt geen geocache.
Bessercacher.de We provide an English Version on request

Bij een bekend geocachers-event worden ook dit jaar bij het kampvuur weer de sterkste verhalen verteld. Om 01:30 voeren alleen nog Marnix en Henk het hoogste woord.
“Ik heb caches over de gehele wereld gevonden!” “Ach, ... je hebt zelfs nog moeite met de geocache ‘Aardig’, met het berekenen van de omtrek van de wereld.” Er valt een stilte, de spanning is voelbaar...“ Zelfs al zou ik een serie caches voor je maken waarmee je in maximaal 1 dag virtuele opdrachten over gehele wereld uitvoert, dan nog zou je dat niet lukken”. “Ik neem de weddenschap aan!”.
Beide mannen beseffen langzaam wat ze zeggen en er valt een lange stilte.

“OK, ik maak een serie geocaches voor je, waarbij je tijdens jouw reis om de wereld eenvoudige opdrachten oplost. Met behulp van o.a. Streetview voer je gevarieerde opdrachten uit op diverse locaties op de wereld ... alsof je werkelijke daar aanwezig bent!! Elke opdracht in Parijs, Rome, Athene, etc ... levert je een co�rdinaat dat je gebruikt voor het vinden van een cache in Nederland. De code in de cache toont, net als de stempels van Phileas Fogg uit "Reis om de wereld in 80 dagen", dat je de opdrachten ter plekke hebt uitgevoerd. Wanneer je alle codes hebt, kun je de bonus-cache vinden. Zo toon je aan dat je de wereld rond bent geweest.

Ik daag je uit om alle opdrachten binnen 1 dag te doen en je krijgt ... ” De mannen geven elkaar stevig de hand als bezegeling van de weddenschap. Vanaf dat moment is de weddenschap het gesprek van de dag op het cachers-event.

Je opdracht in Parijs
Bezoek (met Streetview) in Parijs eerst de Arc de Triomphe. Om dit monument bevindt zich een rotonde waar 12 wegen vandaan gaan. Zoek met Streetview op dit monument een groot figuur zoals je die ziet op de linker foto. Omdat de 4 mogelijke figuren vanaf een afstand op elkaar lijken, kun je het beste de tijd nemen om de juiste figuur te ontdekken. Ga precies recht voor deze figuur staan en draai je vervolgens 180 graden om. Je kijkt dan naar een grote en beroemde weg. Neem op deze rotonde niet de beroemde weg maar (op de rotonde) de tweede weg met de klok mee. Wandel dus vanaf (!) de rotonde op deze gekozen weg ongeveer 1 km totdat je recht voor je het standbeeld herkent op de rechter foto. Ga in de richting waar de ruiter naar kijkt. Bij twijfel tussen 2 wegen, kies vanaf het standbeeld de weg met ��nrichtingsverkeer. Daar mogen ook auto's rijden. Op het eerste echt grote verkeersplein kies je de weg die over water gaat.
Over de brug neem je meteen de eerste grote weg rechts. Bij een grote T-splitsing binnen 1 km zie je aan de linkerkant een bekend monument.
ABC = woordwaarde van de nederlandse naam van dit monument. Let op de spelling.
DE = Wanneer je recht voor het monument staat, dan staan precies achter je 2 grote dieren op een sokkel. Neem de woordwaarde van ��n dier.

Haal je code op N52� 12.D(A+B+C)E E006� 07.D(D+E)B    (check locatie).

TIP: Is "Google Streetview" nieuw voor je? Merk je dat een puzzel je wat meer tijd kost? Dan raden we je aan om je eerst te verdiepen in de "tools" van onze gereedschapkist voor internationale geocachers. Dat bespaart je veel tijd.

VERZOEK: Mag ik je vragen om de tocht in Nederland zoveel mogelijk fietsend of lopend te doen? Op deze manier is er geen overlast voor de omwonenden.

We hopen dat je geniet van elke etappe van de gevarieerde reis om de wereld. Voor het oplossen van de opdrachten kun je eventueel gebruikmaken van ons "gereedschapkistje voor de reizende geocacher". Met de uitkomsten van de opdrachten kun je een mooie fietsroute samenstellen langs 20 geocaches richting de bonus-cache. Elk waypoint ligt maximaal 3 meter vanaf een (zij)pad van de route. We hebben toestemming van de gemeente Voorst, gemeente Apeldoorn, Veluws waterschap, RGV Bussloo en stichting Beekzicht voor deze gevarieerde fietsroute van 27 km. Je kunt parkeren op de carpoolplaats bij A1/Posterenk op N52� 12.932 E006� 7.527 of in Posterenk op N52� 12.794 E006� 6.985. Deze fietstrail is echt niet geschikt als autorit. We hebben veel zorg besteed aan het maken van deze serie. Kun je behoedzaam deze cache zoeken en weer (met het plaatje erop) zorgvuldig verstoppen? Dan is de kans het grootst dat een volgende geocacher deze geocache kan vinden.
Goeie reis!

Wanneer je kunt bewijzen dat je de opdrachten over de gehele wereld hebt gedaan, dan is dat een prestatie van formaat! We willen je graag een banner geven die je met gepaste trots kan toevoegen aan je profiel. Voor de eerste 40 geocache teams is er voor elk team één klein aandenken in de geocache aanwezig.

De proeflopers, Odlaniger, Iron Six en mijn schoonzus, wil ik bedanken voor de erg leuke samenwerking en diverse leuke idee�n. Virtuele wereldreizigers, hartelijk dank voor de vele bijzondere logjes, e-mails en 3000+ favorites! B*E*D*A*N*K*T !!

Additional Hints (Decrypt)

Nna qr ibrg ina rra "cnny".

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.