Skip to content

This cache has been archived.

FerVil: Per diferents actuacions per part del propietari dels terrenys, alguns catxes es veuen o veuran afectats, motiu per el qual es desactiva tota la serie

More
<

T.M. O. #01

A cache by Fervil Team Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/26/2012
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


T.M.  O. # 01

 

Territori Miralles  

 

Els Origens

 

Benvinguts a la segona part de "TERRITORI MIRALLES". Per què aquest nom?

Llegenda de Miralles

Un poderós Baró governava les fèrtils contrades des de el seu Castell de LLuçà. Arribaren els moros i el baró fugí de les seves terres. Una nit arribà un cavaller a la casa d´en Miralles, masover de Lluçà. Era el senyor baró que li va prometre totes les terres i ramats de tant com li allargues la vista si feia marxà als moros. En Miralles va arreplegar esquelles, picarols, cascavells,... i els penjà al coll del béns i els dirigí de nit amb teies enceses cap el castell. Els moros pensaren que eren els soldats del regne i varen marxà. quan Miralles reclamà al baró el que li va prometre, aquest li va treure els ulls dient:                   ¡¡¡Miraies tot el que vegis haies!!!,….¡¡¡ Miraies tot el que vegis haies!!!,....

En aquesta ocasió canviem d´escenari i ens dirigim cap al nucli de Lluçà i les seves rodalies. El punt d´accés a la sèrie és N42 03.122 E2 02.416 on comença una pista de terra i els mals de cap per trobar els catxes.

Aquesta vegada no hem pogut limitar l´accés de vehicles, per aixó mirarem que els catxés siguin una mica més treballats i punyeteros (esperem haver-ho aconseguit).  

Distància total uns 18 km aprox. Es pot fer caminant, en BTT, en vehicle 4x4 o de genolls. L´accés final a alguns catxés es farà a peu per exigències del guió i del terreny (la suma dels quals fa uns 5 km. dels 18 km. )

Tant el grau de dificultat com el del terreny no tenen present el desnivell acumulat del camí principal. (Es té en compte només desde el mateix camí fins al catxe desde el punt que hem considerat més adient).

Per trobar les coordenades de tots els catxes, us proposem un petit treball de recerca. Trobeu les correspondèn-cies entre noms i fotografies d´animals i plantes molt comunes al Lluçanès. Potser en sobren de noms, no els he comptat.  Després busqueu a les quadrícules el número que relaciona les plantes i els animals que us demanem. IMPORTANT: NO CONFONEU LES QUADRICULES DEL NORD AMB LES DE L´EST. Memoritzeu les quadrÍcules de correspondència , està , podeu imprimir-les o guardar-les en arxiu (ja us ho fareu), (potser també les fotos amb els noms) ja que les necessitareu durant tot el recorregut. (Que cabroooonnnn!!!)  jejejeTindreu que perdonar-me, però l´informatica i jo estem una mica barallats i alguna fotografia ha quedat torta .…

   

 

  

Aligot CaderneraPicot verdEstornellAguila calçada - Falcó – GaigGarsa – Ase català - MallerengaCanariÒliva – Pardal – PinsaVerdumXoriguerXotRaspinellPuputOreneta.

   

   

 Esparver – Malva majorAlzina – Pi roig – Boj – trébol de Prat – Bambollera – MataparentsPixallitsSarriassaFonollClavell de pastor – Romaní – GatassaCepBoix grevolRoureGallaretJonçaFarigola.

 

 

 

 

Coordenades del catxe nº 1:

 

N 42 03. (Alzina - Pardal)(Boix grevol - Cadernera)(Bambollera - Garsa)

E 2 02. (Gallaret - Pinsa)(Farigola - Xot)(Mataparent - Pardal)

 

Un cop a aquestes coordenades trobareu una targeta amb les dades pel següent sector d´amagatalls amb el mateix sistema de recerca. A tots trobareu uns valors que tindreu que agafar menys  en els que trobeu aquestes targetes que no tenen valors. EL valor es troba al principi de la fulla de signatures. Si us deixeu algun catxe intermig NO PODREU ACCEDIR ALS BONUS FINALS  ja que les fórmules inclouen tots els valors que trobareu. No intenteu fer invents, el millor és fer-los per ordre més que res perquè no feu més voltes de les necessàries i perdre temps….o no!!!. I recordeu, no sempre el camí recte és el millor i més ràpid.

A TENIR EN COMPTE:

Cal tants catxes? Potser no. Hi han que tenen vistes, altres intentan ser diferents,… també indiferents peró que hi son per marcar cruilles o el camí a peu cap el seguent. Quin son? Ja voleu saber massa.

S´han pres les dades més de 6 vegades amb 2 gps diferents. Les coordenades són prou exactes. Si cal, calibreu el compàs del gps abans de començar, ja que passareu per llocs força espessos.

Respecteu les senyals encara que no siguin oficials, ja que passeu per zones protegides del Lluçanès.

En un principi no es publicaran ni “hints” ni “spoilers” a cap catxe.

Si aneu amb nens vigileu, ja que alguns catxes  estan a prop de forts desnivells.

Si algún catxe es resisteix, podeu localitzar-me (el sempre agraïtcomodí de la trucada”) i per el mòdic preu d´una mariscada hem deixaré subornar.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.