Skip to Content

This cache has been archived.

Meteor001: Tijd om het event te archiveren.

More
<

Het Mysterieuze Black Hole Event

A cache by Meteor001 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 20 August 2011
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Voorwoord

Enkele dagen terug maakte Ha&Co er mij attent op dat ik tijdens de nieuwjaarsdrink op 1 januari 2011 de belofte had gemaakt om op 15 augustus 2011  een event te organiseren. Belofte maakt natuurlijk schuld, maar door andere verplichtingen op die dag, werd de beloofde dag noodgedwongen verplaatst naar 20 augustus 2011 en werd er geopteerd om er meteen een volledige dag van te maken.

 

Hit Counter by Digits

  

 

Geen normaal Event

Iedereen moet weten dat de bovenstaande coördinaten NIET die van het event zelf zijn en dat ze er dus ABSOLUUT niets mee te maken hebben. Het enige wat je aan dit punt kan toeschrijven, is dat alle caches van het event binnen een cirkel van 8km van dit punt liggen.

 

Voor wie?

Het Mysterieuze Black Hole Event is zowel voor beginnende geocachers als voor de doorwinterde "rotten".

 

Kostprijs?

Dit event is volledig gratis. De drank op de eigelijke eventplaats is natuurlijk voor je eigen rekening :-)

 

Belangrijke beperkingen

   Je trouwe viervoeter is bij een drietal caches en op één deel van één van de multi's niet toegelaten (zelfs niet aangelijnd). Hou je dan a.u.b. ook aan die regel.

  Op sommige plaatsen is het gebruik van een buggy zo goed als onmogelijk (los van de weersomstandigheden).

 

Hoe kan je de coördinaten van het Mysterieuze Black Hole Event vinden?

Vooreerst moet je weten dat je er een hele dag zoet mee zal zijn en dat je er inspanningen zal moeten voor leveren. We hebben geopteerd voor de stelling "back to basics". Dit houdt onder andere in dat je alle coördinaten manueel zal moeten verwerken. 

Door onderweg gegevens te verzamelen, zal je op weg gezet worden naar de uiteindelijke eventplaats.

In tegenstelling tot de andere events worden er dus 's morgens GEEN listings uitgedeeld, want ook die zal je eerst moeten zoeken. 

Hoe?

Stap 1

Wie een "will attend" plaatst of al geplaatst heeft, stuurt mij, via mijn profiel, een e-mail met daarin je keuze van hoe je de coördinaten van drie infopunten wilt ontvangen (dus ofwel via een e-mailadres ofwel via een gsm-nummer). Dit kan tot vrijdagavond 19 augustus 2011 om 22u.00. 

Wie na dit tijdstip alsnog de intentie heeft om deel te nemen aan dit event, zal mij telefonisch (0478/39.57.52) dienen te contacteren.

Stap 2

Op 20 augustus 2011 om 9u.30 worden de coördinaten van de drie infopunten vrijgegeven. Die zal je dus ontvangen via de keuze (sms of e-mail) die je gemaakt hebt (zie hierboven).

Voor de vroege vogels: zoek in afwachting van de vrijgave een rustig plekje op op ongeveer 8 km van de bovenstaande coördinaten.

Zodra je de coördinaten van de drie infopunten ontvangen hebt, kan je zoektocht beginnen.

Je kiest voor één van die infopunten. Daar aangekomen, zal je een doos (geen logboek) vinden met info en data van 13 traditionals (coördinaten, de parkeerplaatsen, size: Mi(cro), Sm(all), Re(gular)).

Neem per account één exemplaar mee en lees aandachtig (laat de rest in de doos zitten a.u.b.).

Je gaat dus op zoek naar die 13 zogenaamde Wormholes. In 12 ervan zal je één letter en één cijferwaarde op het deksel van de stashdoos aantreffen.

Deze 13 Wormholes kunnen in willekeurige volgorde worden gedaan. Je kan dus starten bij 1, maar evengoed bij 5, bij 7, ...  en je kan de richting kiezen (wijzer- of tegenwijzerszin). Je krijgt op die manier een tocht van ongeveer 40km voor de "wielen" geschoven. Voor diegene die opteren voor de fiets, het kan perfect.

Stap 3

Als je voldoende Wormholes bezocht hebt, ben je in het bezit van de startcoördinaten van de twee mysterie-multi's: 

- The search for the Black Hole 1: afstand ongeveer 5,5 km. (kan met de fiets gedaan worden)

- The search for the Black Hole 2: afstand ongeveer 6,5 km (bij het eerste deel van deze multi zijn honden (zelfs aangelijnd) niet toegestaan. Ook fietsen mag niet.)

In de omgeving van WP1 is steeds voldoende parkeerplaats.

De coördinaten op de WP's worden hier steeds via dymotags weergegeven.

Tijdens deze multi's zal je op een bepaalde plaats opnieuw een doosje vinden met daarin een document waarop de data staan van de caches die je op je tocht nog kan vinden.

In de stash van deze twee multi's zal je EN de eindcoördinaten van de eventplaats aantreffen EN één deel van de coördinaat van de bonuscache  GC329BW - MBHE - Het Mysterieuze Black Hole - Finale

 

Stap 4

Omstreeks 17u.00 zal het logboekje op de eventplaats aanwezig zijn. Hier heb je dan ruimschoots de gelegenheid om na te praten bij een drankje. 

We hopen alle deelnemers tegen 18u.00 te mogen begroeten voor de groepsfoto. 

 

Welke attributen zal je nodig hebben?

Zoals reeds gesteld werd gekozen voor "back to basics": dus zijn geen speciale tools vereist. Enkel iets om te schrijven, een gsm om de drie infopunten te kunnen ontvangen en eventueel een spiegeltje.

Mochten de weergoden niet meezitten de dagen voor en de dag van het event zelf, dan kunnen en zullen vele plaatsen er eerder nat en drassig bijliggen: dus stevige en waterdichte wandelschoenen, maar dit behoort tot de basisuitrusting.

 

Hoeveel nieuwe caches zijn voorzien die dag?

  24

3 (dit zijn gewoon twee multi's van respectievelijk 5,5 km en 6,5 km + de bonuscache (uiteindelijke schuilplaats) van het "Mysterieuze Black Hole"

   2

  

 

Tot slot nog even aandacht voor het volgende:

1) Plaats deze listing op je watchlist, zodat je op de hoogte blijft van eventuele aanvullingen.

2) Alle caches liggen op rustige en afgelegen plaatsen, waar je niet alleen ongestoord zal kunnen loggen, maar waar je vooral zal kunnen genieten van de natuur. De zoekmoeilijkheid is dan ook opzettelijk telkens laag gehouden. Alle caches zijn gewaardeerd met een D/T tussen 1,5 en 2,5.

3) Ik wil met aandrang vragen om de natuur te respecteren en je aan de gestelde regels te houden.

4) Graag wil ik verder nog even meegeven dat geen enkele van de caches rechtstreeks bereikbaar is met de wagen. Je zal dus meestal enkele honderden meters moeten wandelen. Hou je dan ook aan de verkeersregels en kijk dus uit waar en hoe je je wagen parkeert.

5) Denk er ook aan dat de wegen in de Vlaamse Ardennen eerder smal zijn en dat er ook veel fietsers van die wegen gebruik maken.

6) Indien problemen: 0478/39.57.52

 

Ziezo, team Meteor001 wenst jullie veel plezier toe in jullie zoektocht(en).

  

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

111 Logged Visits

Write note 15     Archive 1     Will Attend 45     Attended 45     Publish Listing 1     Announcement 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.