Skip to Content

Traditional Geocache

Halifax Monument I

A cache by altweert Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/9/2011
In Limburg, Netherlands
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:HALIFAX MONUMENT TE ALTWEERTERHEIDE

Op 30 november 1944, rond 20.00 uur, kwamen boven deze plek twee Engelse vliegtuigen met elkaar in botsing. Zij bevonden zich op dat moment op een hoogte van ruim 5000 meter.
De vliegtuigen waren allebei van het type Handley Page Halifax Mk III.

Het eerste vliegtuig was onderdeel van squadron 578 en was laat in de middag opgestegen vanaf het vliegveld Burn in het Engelse graafschap Yorkshire. Het tweede vliegtuig was onderdeel van squadron 429 en vertrok vanaf het vliegveld Leeming, eveneens gelegen in Yorkshire.. Beide vliegtuigen maakten deel uit van een groep van 576 vliegtuigen van verschillende types. Deze groep vloog richting Duitsland met als doel een bombardement uit te voeren op de stad Duisburg.
Als gevolg van de botsing explodeerden beide vliegtuigen. De brandende brokstukken vielen neer rondom deze plek, die toen al tot bevrijd gebied behoorde.
Aan boord van ieder vliegtuig bevonden zich zeven uit Engeland, Canada en Nieuw Zeeland afkomstige bemanningsleden. Geen van allen overleefden ze de crash.
In eerste instantie werden de omgekomen bemanningsleden begraven op het Britse kerkhof in Weert op Keent. Een jaar na het fatale ongeval, op 30 november 1945, werden de zes, uit Canada afkomstige bemanningsleden en twee van de Engelse bemanningsleden herbegraven op het toen net geopende Canadese Oorlogskerkhof te Groesbeek. Later zijn ook de overige zes bemanningsleden daar herbegraven.Deze jonge mannen hebben hun leven gegeven voor onze vrijheid!!Additional Hints (No hints available.) 

Find...

704 Logged Visits

Found it 672     Didn't find it 9     Write note 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 12     Update Coordinates 2     Post Reviewer Note 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 33 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 9/12/2017 1:04:00 PM Pacific Daylight Time (8:04 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page