Skip to Content

<

Mustaa historiaa

A cache by juheja Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/10/2011
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

[ENG] Black History

[FIN] Ohjeita:

1) Referenssipiste ei liity kätkön lopullisiin koordinaatteihin mitenkään, paitsi että kätkö on kahden mailin sisällä siitä.

2) Kun saat päivämääriä selville, niin käytä niiden numeroita. Muita numeroita et tarvitse.

3) Ratkaisut ovat yksinkertaisten yhteenlaskujen tuloksia.



Kallelta paloivat päreet Paavon toimintaan ja hän lupasi heti tilaisuuden tullen jakaa iskuja myös ison lammikon toisella puolella olevalle Paavolle, joka hänen mielestään oli liikaa auttanut Villeä, jonka kanssa Kallella oli tappelu kesken. Olipa se ryökäle antanut tuolle Juuso-roistollekin apuja.

Kalle halusi naapurin Vilholta tikkarin. Vilho oli kieltäytynyt sitä antamasta Villen ja Tapion luvatessa turvata, ettei hän saa Kallelta selkäänsä. Kalle taas päätteli, että hänen selkänsä takana seisoskelevat Ville ja Tapio olisivat taas kerran sen verran mukavuudenhaluisia ja saamattomia, etteivät hänen kanssaan tälläkään kertaa haluaisi tapella, vaikka hän Vilholle selkään antaisikin saadakseen tikkarin (ja vähän muutakin, kun kerran tappelemaan ruvettiin). Niinpä Kalle pudotti ensimmäisen iskun.

Kalle katsoi tilaisuutensa tulleen. Aitaa Tomin suuntaan oli siirretty, joten hän pääsi helposti loikkaamaan Tomin puolelle ja sai Tomista niskalenkin ennen kuin Ville ja Tapio ehtivät päästä yhteisymmärrykseen mahdollisesta toiminnasta.

Kalle vihasi Juusoa yli kaiken, se oli kaikkien tiedossa. Eipä se Juusokaan Kallesta pitänyt. Voisi sanoa, että he olivat toistensa verivihollisia. Olipa Kalle tehnyt Juusoa vastaan suunnatun sopimuksenkin Samin kanssa. Niinpä kaikkia kovasti hämmästytti, kun Juuso ja Kalle näyttävästi löivät kättä päälle yhteistyön merkiksi. Se, mitä muut eivät tienneet, oli että pojat olivat salassa jakaneet naapuruston pikkupojat keskenään - toinen saisi vapaasti ryöstää ja kurittaa toisia ja toinen toisia, ilman että toinen osapuoli puuttuisi asiaan mitenkään. Kauppaakin käytiin; Juusolla oli pihallaan kaikenlaista mitä Kalle halusi, ja yhteistyön myötä myös sai.

Ville ja Paavo tulivat ryminällä Kallen pihaan - tai siis tämä nimenomainen aluehan oli alunperin ollut Tapion pihaa, ennen kuin Tapio oli Kallen kovien lyöntien alla heittänyt pyyhkeen kehään. Oli Tapiokin hommassa mukana, mutta Villen ja Paavon nyrkit siellä eniten viuhuivat.

Tapio ja Ville olivat edellisen ison tappelun voitettuaan vaatineet, että Tapion pihan viereen Kalle ei saanut tulla, vaikka oman pihansa puolella olisikin. Olipa Tapio jossain vaiheessa jopa partioinutkin tuolla puolella aitaa ja varmistanut, että Kalle pysyy poissa osasta omaa pihaansa. Kalle oli siitä jonkun aikaa jo napissut ja sanonut sitä epäreiluksi, hänen pihaansahan se oli. Eivätpä Tapio ja Ville siihen napinaan vastaankaan olleet mitään sanoneet. Nyt Kalle katsoi ajan kypsäksi testata, olivatko naapurin pojat tosissaan, ja marssi Tapion aidan viereen. Pojat katsoivat Kallen toimia ja lähinnä kohauttelivat olkapäitään; ei siitä ainakaan tappelua syntynyt. Niin Kalle oli laskelmoinutkin.

Nyt Kallea lyötiin kuin vierasta sikaa. Edestä päin hakkasi Juuso, selkään paukuttivat niin Paavo, Ville kuin kanveesista jo noussut Tapiokin. Pekka oli jo aikoja sitten lopettanut leikin kesken, ja Samillakin oli omat murheensa korttelin toisella puolella. Kallelta oli lyöty ilmat pihalle ja aitakin oli säpäleinä melkein koko matkalta. Kalle nosti kätensä pystyyn ja otti vastaan mitä tuleman pitää.

Juuso kuvitteli, että hän Kalle olivat kavereita. Ainakin nyt toistaiseksi, kun Kallella oli vielä tuo tappelu Villen kanssa kesken, vaikka Ville olikin perääntynyt Kallen iskujen ulottumattomiin. Juuso oli tullut saaliinjaolle Vilhon pieksemisen jälkeen ihan niinkuin ennakkoon oli sovittu, ja aika hyvin yhteiset bisnekset olivat luistaneetkin. Juuso oli pitänyt tarkkaan sopimuksista kiinni, koska ei halunnut vielä lyöntienvaihtoon Kallen kanssa. Mutta yht'äkkiä, ilman mitään ennakkovaroitusta, Kalle veti Juusoa oikein kunnolla päin näköä, eikä näköjään aikonut lopettaa siihen. Olihan Juuso itsekin ajatellut höykyyttää Kallea oikein kunnolla, mutta ei nyt vielä. Juuso ei ollut vielä valmis tappeluun Kallen kanssa. Eikä hän ollut uskonut, että Kallekaan ainakaan vielä hänen kimppuunsa haluaisi käydä, joten Kallen lyönnit tulivat hänelle täytenä yllätyksenä. Ei, Juuso ei ollut ottanut kuuleviin korviinsakaan sellaista vaihtoehtoa, että hänen "hyvä ystävänsä" Kalle hänet pettäisi - siksihän hän niin mielellään oli Kallen kanssa bisnestä tehnytkin, että sopu säilyisi.

"Viimeksi kun te pieksitte minut, niin lopuksi te päätitte siirtää tuota minun ja Tomin pihojen välistä aitaa. Osa minun pihastani jäi Tomin puolelle, ja minä haluan sen takaisin. Se kuuluu minulle", vuodatti Kalle. Pekka oli samaa mieltä Kallen kanssa, tottakai. Ville ja Tapio yrittivät toppuutella Kallea, mutta Kallen luvattua ettei hän enää tämän jälkeen halua muilta mitään, antoivat Ville ja Tapio periksi. Palasipa Ville jopa kotiin riemusta hihkuen, miten tällä sopimuksella vältyttäisiin tappelulta pitkäksi aikaa.
Tomia ei ollut kokoukseen kutsuttu, mutta kuultuaan asiasta Tomilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin suostua Kallen aidansiirtoon.

"Jumankavita Kalle, etkö sä mitään oppinut siitä kun me sut viimeksi löylytettiin?", kysyi Tapio. "Pohja se on miunkin säkissäin", säesti Ville. "Sä olet jo saanut vaikka mitä, toi Vilhon kurittaminen oli viimeinen pisara. Nyt me annetaan sulle turpaan, ei tota sun uhoa näköjään mitenkään muuten saa loppumaan. Sun olis pitänyt uskoa, kun me sanottiin, että Vilhoon et koske."





[ENG] Instructions:

1) The reference point has no bearing with the final coordinates, except that the cache is within two-mile radius of it.

2) When you find out dates, use their numbers. Those are all the numbers you need.

3) The solutions are results of simple adding operations.


Kalle lost his temper with the actions of Paavo, who was across the pond, and promised to deliver a punch or two when given the chance. Kalle thought Paavo had given too much help to Ville, who Kalle was fighting with. That scoundrel had also given help to that thug, Juuso.

Kalle wanted a lollipop from Vilho, who was living next door. Vilho refused to give it, since Ville and Tapio had promised to make sure Kalle didn't hurt him. Kalle, on the other hand, figured that Ville and Tapio standing behind him would once again be indolent and do what's convenient for themselves, and wouldn't want to fight him this time either, even if he gave Vilho a beating to get the lollipop (and something else, once the fighting started). So, Kalle struck the first punch.

Kalle figured his time had come. His fence with Tomi had been moved, so it was easy to jump across it and pin Tomi down before Ville and Tapio could make a decision what - if anything - should be done about Kalle's action.

Kalle hated Juuso more than anything, everyone knew that. Juuso didn't like Kalle either. You could say they were each others' sworn enemies. Kalle had even made a pact with Sami against Juuso. So, everyone was stunned when Juuso and Kalle publicly shook hands in a sign of cooperation. What others didn't know was that the boys had in secret divided all the small kids in the neighbourhood - one could freely rob and abuse some, and the other some - and the other party would not interfere. They did business too; Juuso had lots of interesting stuff in his yard that Kalle wanted, and with the cooperation, also got.

Ville and Paavo came crashing into Kalle's yard - or this particular part of it used to be Tapio's yard, before Tapio had thrown in the towel under Kalle's hard punches. Tapio was there too, but it was Ville's and Paavo's fists that did most of the punching.

After winning the previous big fight Ville and Tapio had demanded that Kalle couldn't come next to Tapio's yard, even if he stayed on his own side of the fence. Tapio had even patrolled on Kalle's side of the fence at one point to make sure Kalle stayed away. Kalle had grumbled about it for a while now and called it unfair - it was his yard, after all. Tapio and Ville hadn't really commented on Kalle's protests. Now Kalle thought the time was right to test whether the boys next door were serious, and marched next to Tapio's fence. The boys looked at Kalle's actions and mostly just shrugged; a fight didn't break out. That's what Kalle had counted on.

Now Kalle was getting beaten like no tomorrow. Juuso was beating him from the front, and his back was beaten by Paavo, Ville and Tapio, who had finally stood up after the initial knockout. Pekka had given up a long time ago, and Sami had his own problems on the other side of the block. Air had been knocked from Kalle's lungs and his fence was in pieces. He raised his hands and took what he had coming.

Juuso thought he and Kalle were friends. At least for now, since Kalle had that fight going on with Ville, even though Ville had retreated beyond Kalle's reach. Juuso had joined the looting after Kalle beat Vilho, just like they had agreed beforehand, and their common business had been going on nicely. Juuso had carefully kept his side of the bargain, because he didn't want to start a fight with Kalle just yet. But suddenly, out of the blue, Kalle threw a heavy punch on Juuso's nose, and it seemed he wasn't going to stop at that. Juuso had planned to give Kalle a good beating too, but not this soon. Juuso wasn't ready to fight Kalle yet. And he hadn't believed that Kalle would want to attack him, at least not just yet, so Kalle's punches came as a shock. No, Juuso wouldn't have given the time of day to someone who might suggest that "his good friend Kalle" would betray him - that's why he had wanted to do business with Kalle - to keep the peace.

"The last time you beat me, in the end, you decided to move that fence between me and Tomi. Part of my yard was left on his side of the fence, and I want it back. It belongs to me", Kalle grumbled. Pekka agreed with Kalle, of course. Ville and Tapio were trying to talk Kalle down, but he wouldn't hear it. After Kalle finally promised he wouldn't want anything from anyone else after this, Ville and Tapio gave in. Ville even returned home happy, telling everyone how this agreement meant there would be no fight for a long, long time.
Tomi wasn't invited in the meeting, but after he heard about the agreement, he had no choice but to accept that Kalle would move their fence accordingly.

"Damnit Kalle, didn't you learn anything when we beat you the last time?", Tapio asked. "I've had enough too", said Ville also. "You've already taken so much, beating Vilho was the last straw. Now we're going to kick your ass, as it seems that's the only way to stop you. You should've believed us when we told you 'Don't touch him.'"

Additional Hints (No hints available.)



 

Find...

125 Logged Visits

Found it 108     Didn't find it 2     Write note 14     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.