Skip to Content

This cache has been archived.

Sinipiika: Taitaa olla heppatytön aika siirtyä pysyvästi tallin vintille.

More
<

Heppatytön mysteeri

A cache by Sinipiika Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/25/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Koordinaatit veisivät sinut Sorsasalon raviradan katsomorakennukseen, mikä on varsin miellyttävä paikka heppojen bongailuun vaikkei tämä kätkö siellä olekaan. Purkin piilopaikan lähistölläkin saattaa kuitenkin liikuskella hevosia, joten muistathan niiden olevan säikkyjä eläimiä ja käyttäytyä sen mukaisesti.

Kätkön D-arvo on sellainen varovainen arvio mysteerin keskimääräisestä haastavuudesta. Itse purkkin D lienee luokkaa 1,5. Talvella ehkä tarvetta pienille lumitöille.


Tämän mysteerin juuret juontavat siihen aikaan, kun Sinipiika oli pieni hevostyttö, joka haaveili omasta hevosesta, roikkui talleilla aina kun mahdollista ja lopun aikaa ahmi kirjoista ja lehdistä kaiken mahdollisen mitä hevosista vaan kirjoitettiin. Löytääksesi kätkön tulee sinun selvittää mitä ovat nämä sen ajan suomalaiset kuuluisuudet sekä löytää niihin liittyvät luvut. Koska Sinipiika ei enää ole ihan teinityttönen, ovat nämäkin hevoset kaikki jo siirtyneet vihreämmille niityille.

A: Jokainen vähänkin ratsastusta seurannut takuulla muistaa sen orin, joka toi Suomelle MM hopeaa. Kuinka monta Suomen mestaruutta tällä hurmurilla oli tilillään?

B: 50-luvun jälkeen ei olympialaisten esteratsastukseen ole osallistunut kuin yksi suomalaisratsukko. Kuinka monta SM-mitalia kyseisellä hevosella kaikkiaan oli?

C: Useampikertaisen ravikuninkaan isä ja emä olivat saman nimiset. Kuinka monta starttia tämä hulmuharja juoksi enimmillään yhden vuoden aikana?

D: Jokimaalle haudattu tamma oli aikanaan varsinainen julkkis. Sen nimi tuli tutuksi myös ei-hevosihmisille, sillä siitä kirjoiteltiin paljon paitsi huiman menestyksensä myös esim. lentokoneella tehtyjen kilpailumatkojensa takia. Kuinka monta voittoa tämä ihmetamma saavutti urallaan?

E: Pienisuuri puolalaissyntyinen tähtipää kohautti voittamalla Luhmühlenin vaativan kolmen tähden kilpailun kahtena vuonna peräkkäin. Mikä oli tämän tamman säkäkorkeus (cm)?

F: Kouluratojen äärellä hämmästeltiin, kun vaativiin luokkiin ilmestyi tämä pieni, mutta upealiikkeinen suomenhevosori. Kouluratojen lisäksi se teki hienoa työtä myös siitosorina jättäen yli sata jälkeläistä. Kuinka monta rekisteröityä tammavarsaa sille syntyi vuonna 1987?

Purkki on sijoittunut paikkaan
N 62° 58.((C+E-C*F)*B)
E 27° 40.(B*E-A*D+D-B*F+B)

Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

59 Logged Visits

Found it 52     Didn't find it 1     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.