Skip to Content

<

Bengtsby - Porvoonseudun Alphabet B

A cache by Delenna & Tehotytöt Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/30/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Porvoossa on monia asioita, jotka alkavat B:llä - onhan kaupungin nimikin ruotsiksi Borgå. Täältä löytyy Brunberg, Borgåbladet, Borgå å, Bygdeborg, bibliotek, baareja & bistroja (esim. Barracuda), Bjurböle, Butiken på Landet, bodarna (ranta-aitat), bykyrkor (kyläkirkkoja), Bosgård...

Monien asioiden vaikutuksesta päädyin Bengtsbyhyn, pieneen kylään Emäsalossa. Kätkössä on kuitenkin viitteitä ainakin yhteen edellämainituista paikoista ja kätkön ympäristössä on paljon mustikoita (BlåBär) ;)

Kätkö on osittain valittu huomionosoituksena Porvoon ruotsinkieliselle väestölle, joka on 31,3% Porvoon väkiluvusta (2009). Bengtsbyssä on pienuudestaan huolimatta paloasema (Emäsalon VPK) ja kauppa, molemmat näet matkalla kätkölle.

~~~
Det finns flera saker i Borgå som börjar med B. Brunberg, Borgåbladet, Borgå å, Bygdeborg, bibliotek, bar & bistro (tex. Barracuda), Bjurböle, Butiken på Landet, bodarna, bykyrkor, Bosgård... Denna cache är i Bengtsby, en liten by i Emsalö. Där fanns ändo en Branstation (Emsalö FBK) och en Butik. Närmare cachen kan du plocka BlåBär ;)

En orsak at välja Bengtsby var, att 31,3% (2009) av borgåborna pratar svenska som modersmål. Som ni kan läsa, jag är inte en av dom - översättningen behöver kanske korrigering...

~~~

Seuraava teksti tulee kopioida jokaisen Porvoon seudun Alphabet -sarjan kätköön!

Porvoon seudun Alphabet on siis Suomessa yleistyneen Alphabet-sarjan yksi osa. Ideana on esitellä aina seuraavana vuorossa olevan kirjaimen avulla joku lähipiirissä oleva kiinnostava paikka. Kun ollaan päästy Ö:hön asti, kätkösarja on valmis. Seuraavassa muutamia ohjeita:

1. Ensimmäisenä kätkön löytäneen (FTF) olisi suositeltavaa tehdä seuraava osa kätkösarjaan. Jos hän on estynyt, tai ei muuten halua tehdä kätköä, niin sitten joku seuraavista tekee sen. Poikkeus lukee säännöissä kohdassa kolme. FTF:n löytäjä ilmoittaa, tekeekö hän kätkön, vai eikö tee loggauksessaan. Yhteis-FTF:ssä sopikaa kuka tekee kätkön. Mielellään jo purkin luona. Jos kukaan ei tahdo tehdä kätköä, jatketaan kuten alussa lukee. FTF:n saa siis logata, vaikka ei teekään seuraavaa kätköä!
2. Etäisyys tulisi olla maksimissaan 25 kilometriä Mannerheiminsillasta (Vanhan sillan ja kävelysillan välissä), mutta tämä ei ole niin tarkka, jos nyt pari kilometriä lipsuu, niin ei haittaa.
3. Viiden kätkön välein saman kätköilijän ei tulisi tehdä sarjaan kätköä, jottei tämä menisi liian yksitoikkoiseksi. Eli jos kätköilijä tekee B:n, hän ei tekisi C-, D-, E-, F- eikä G-kätköä. Viisi kätköä tulisi olla yhden tekijän kätköjen välissä.
4. Kätkön koon pitäisi olla small tai suurempi. Tämä siksi, etteivät kätköt menisi puskaan nakelluiksi mikroiksi ilman ajatusta. Tehkäämme tästä hieno Alphabet!
5. Kätkö saa olla mitä tyyppiä tahansa, kunhan ei mielellään miittiä tai CITOa!
6. Toisin kuin joissakin Alphabeteissä, sinun ei tarvitse etsiä edellisiä purkkeja löytääksesi uusimman. Eli voit aloittaa vaikka kirjaimesta H kiertämisesi.

Kätkösarjan purkit:
A: Ammattiopisto (visit link)
B: Bengtsby
C:
D:
E:
F:
G:
H:
I:
J:
K:
L:
M:
N:
O:
P:
Q:
R:
S:
T:
U:
V:
W:
X:
Y:
Z:
Å:
Ä:
Ö:

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

646 Logged Visits

Found it 626     Didn't find it 1     Write note 7     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 3     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 10 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.