Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Luotojen alue - Kvistinluoto

A cache by TeamSariJanne Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/20/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö esittelee Porin kansalliseen kaupunkipuistoon kuuluvia luotoja ja sijaitsee Lanajuovan varrella. Kätkö sijaitsee lähellä Porin keskustaa ja sille on helppo poiketa myös 8-tietä.

Kokemäenjoen luodot ovat Kokemäenjoen suuhaarojen eli juopien väliin jääviä suistosaaria Porissa, heti Porin keskustan pohjoispuolella. Luotojen alue koostuu Kokemäenjoen suistoalueen, Kirjurinluodon, Polsanluodon, Liljanluodon, Hanhiluodon, Kvistinluodon ja Hevosluodon kaupunkipuistoon kuuluvista alueista. Kätkölaatikko sijaitsee Lanajuovan rannalla Kvistinluodon puolella. Toisella puolella juopaa on Hevosluoto.

Kokemäenjoen juopien väliin jää useita ns. deltasaaria eli luotoja, joista osaan on maankohoamisen seurauksena syntynyt maayhteys muihin luotoihin. Tällaisia on nähtävissä kätkönkin kohdalla.

Alueen nykyinen käyttö keskittyy pitkälti virkistys- ja vapaa-ajan toimintaan sekä maanviljelyksen harjoittamiseen. Luotojen alue toimii yhteytenä kaupunkia ympäröivään maaseutuun. Samoin alueella on vanhastaan vuokrapalstoja ja tontteja kuten huviloita (etenkin Huvilajuovan varrella) ja siirtolapuutarha Hevosluodolla. Alueen rannat ovat kaupunkilaisille suosittuja kalapaikkoja. Näetkin kauniina päivänä avovesiaikaan rannalla varmasti onkijoita. Myös kätkön lähellä, joten ole varovainen.

Pääset ajamaan autolla Lanajuovantielle joko 8-tien kautta tai sitten Kirjuriluodon kautta. Jälkimmäistä vaihtoehtoa suosittelemme ehdottomasti enemmän, jotta pääset tutustumaan luotojen alueeseen enemmän.

Talvella haettavuus on mahdollista, mutta haastavuus riippuu lumimäärästä.
Laitathan laatikon täysin perälle asti jotta se on parhaassa suojassa ja pysyy sille tarkoitetussa alkuperäisessä paikassa.

Laatikkoon mahtuu hyvin isompiakin matkalaisia ja vaihtotavaroita.
Additional Hints (No hints available.) 

Find...

50 Logged Visits

Found it 44     Write note 2     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.