Skip to Content

This cache has been archived.

rexgirl1: Kätkö on ollut pitkään hyllytettynä, koska lukuisien kätkölokkausten mukaan loppupurkki on 20 metriä pois naateista. Kävin tsekkaamassa asian. Loppunaatit olivat oikein. Purkkia ei löytynyt mistään. Pari tuntia tuli kontattua ja etsittyä. Mitään ei löytyny. Koska purkki on taas jälleen hävinnyt viime muokkausen jälkeen. Tulin siihen tulokseen, että kun kyseistä kätköä kohtaan esiintyy jatkuvasti ilkivaltaa, laitan kätkön arkistoon. Tästä päivästä alkaen: Jos joku joskus kyseisen purkin löytää, niin en sitä löytöä enää hyväksy löydöksi, vaan kaikki lokkaukset tulen poistamaan. Oli sitten nimi kirjattu lokiin tai ei.

More
<

Suppilovahveroita

A cache by rexgirl1 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/08/2011
Difficulty:
4.5 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

4.5.2014 Suppilovahvero-multia päivitetty.
Moni piste sijaitsee GPS:lle epäsuotuisissa paikoissa, joten koordinaattien kanssa ei kannata hätäillä. (Paikat on kuitenkin tarkastettu muutamaan kertaan keskiarvo-otannalla.)

Multin nimi juontaa siitä, että pisteitä piilottaessa näin paljon suppilovahveroita. Kannattaakin ottaa sienestys aikaan pussi mukaan. Maasto on paikoitellen hankala kulkuista, enkä suosittele kätkölle menoa sadekeleillä.


Suppilovahvero (Cantharellus tubaeformis) on erinomainen, muodoltaan torvimainen ruokasieni, joka ei tarvitse esikäsittelyä.

Ulkonäkö:
Kooltaan suppilovahvero on pienikokoinen, joten sienestäjän on usein etsittävä sitä sammaleen seasta. Lakin halkaisija on useimmiten alle viisi senttiä. Sen lakki on kellertävän tai harmahtavan ruskea, keskellä on selvä suppilo. Kellertävä jalka on usein melko pitkä, keltainen, hoikka ja ontto. Alapinnan harvat helttamaiset poimut ovat leveitä, johteisia ja haaroittuvia. Sienen maku ja tuoksu ovat mietoja.

Samankaltaisia lajeja:
Suppilovahveron näköisellä kosteikkovahverolla (Cantharellus lutescens) lakin alapinta on oranssi tai valkoinen ja lähes sileä, kun taas suppilovahveron lakin alapinta on usein harmaa. Myös kosteikkovahvero on ruokasieni. Kultaheltta (Chrysomphalina chrysophylla eli Omphalina chrysophylla) on myös erehdyttävästi suppilovahveron näköinen. Harvinainen nuhruvahvero (Cantharellus melanoxeros) sekä rustonupikka (Leotia lubrica) muistuttavat myös suppilovahveroa.

Kasvuaika ja -paikka:
Suppilovahvero on ruokasienistä myöhäisimpiä ja sen parhaat satokuukaudet ovat syys- ja lokakuu, mutta niitä voi löytää vielä marraskuussakin. Jäätyminen ei pilaa itiöemiä, vaan niitä voi kerätä lumen altakin syötäväksi. Suppilovahvero esiintyy yleensä sammaleisissa havumetsissä useina ryppäinä. Se on yleinen Etelä- ja Keski-Suomessa; lajin pohjoisimmat esiintymät ovat napapiirin tuntumassa.

Käyttö ravinnoksi:
Suppilovahvero voidaan säilöä pakastamalla tai kuivaamalla ja se sopii monin tavoin käytettäväksi ruuanvalmistuksessa. Maku on mieto ja lievästi makea, jalkaosa on sitkeä. Sieni on lähes aina toukaton.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

109 Logged Visits

Found it 49     Didn't find it 30     Write note 19     Archive 1     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.