Skip to Content

This cache has been archived.

Harke: Jammer, alweer geript. Nu maar het archief in.

More
<

Laarzenpad Niehove

A cache by Teamdanhoff (adopted by McBott) Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/09/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Niehove is op en top een wierdedorp. Al voor onze jaartelling verrees de nederzetting op een verhoging die diende als vluchtplaats bij opkomend water. Ooit was Suxwort, zoals het dorp lange tijd heette, het hoofddorp van het toenmalige waddeneiland Humsterland. Pas rond de vijftiende eeuw kreeg het dorp haar huidige naam: Niehove.


Het mag qua naam lijken dat het naastgelegen dorp Oldehove ouder is maar dat is niet het geval.
Zet één stap in Niehove en je komt volledig tot rust. Niet voor niets is het dorp aangewezen als beschermd dorpsgezicht.Zoals het hoort staat de kerk van Niehove op het hoogste punt van de wierde. De kerk stamt uit de dertiende eeuw. Als je om de kerk loopt en afslaat naar het zuiden kom je op een weg die Tilstok heet. "Til" betekent brug en "stok" staat voor een doodlopende weg. Deze weg leidt naar het begin van het Laarzenpad.
Het Laarzenpad is het oude jaagpad langs het Niehoofsterdiep. In de oevers groeit veel kalmoes dat veel mensen zullen kennen van de aromatisch bittere smaak van Berenburg. Het Laarzenpad komt uit bij het Nijhoofster Zieltje bij Heereburen, de oude uitwateringssluis van Humsterland.

De cache is bereikbaar via Tilstok. Dit smalle weggetje loopt echter dood en je kunt aan het eind eigenlijk de auto niet keren zonder gebruik te maken van privéterrein. Kom je dus met de auto parkeer dan a.u.b. rond de kerk. Je loopt vanaf daar binnen 2 minuten naar de cacheplek. Je hoeft het Laarzenpad niet te lopen om de cache te vinden.

Graag na de vondst de cache weer goed dichtklikken.
Veel succes met het zoeken naar deze Niehoofster cache!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.